• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    PEJR
    PEJR --- ---
    ONDRAT: Florenc pankrac mas prevyseni dvojnasobny nez na mym prikladu, trasa je o dva kilaky delsi a jedes jen do kopce.. za 20km/h budes rad a to uz ti z 15 min dojezdu udela 20 a makas..
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: (palmovky na hradcanskou)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PEJR: Rozumim, prece jen ale ta Magistrala je rovna cesta s jednim povrchem a sklonem, od Nuselaku dal uz te nic nebrzdi, na tvy trase mi tech 13/14 prijde realnych, ja kdyz jedu z Palmovky, tak muzu jet pres Karlin a pak po Nabrezi E.Benese, tam me taky nic nebrzdi, auta objedu na tramvajovem pasu.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ONDRAT: Mirak-na brezince, ve spicce, cca 4,2km, jednou jsem to dal asi za 12:30, jinak vetsinou 14:30.. prumerna vetsinou okolo 18km/h a to je vic z kopce nez do kopce. Opacnym smerem jsem musel bejt hodne vyhecovanej, abych se dostal pres 17.. mel jsem jednou prumer 21? mel, ale rozhodne bych nerek, ze bych byl schopnej jezdit 21km/h commute po meste kdy se mi zachce.. na cyklostezkach je to pro trenovanyho cloveka pohodovy tempo, ale mimo provoz a bez semaforu
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PEJR: Tak kolik teda jezdíš průměrně ty?
    PEJR
    PEJR --- ---
    RANO: Chtel bych videt.. sam, oblecenej na daily commute a ne jako hobby racer, v provozu a neprojizdet cerveny.. unreal

Me by uplne stacilo videt tou rychlosti jakejkoli commute centrem prahy, co neni z kategorie hobby racer...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RANO: 20km/h je docela normální v provozu dosažitelnej průměr. 24km/h už je relativně dost, každej km/h navíc v provozu je těžkej, ale dá se to, rozhodně to není nedosažitelný pro bežně sportovně zdatného jedince.

Ostatně smutný na tom je, jak se ten průměr zas o tolik neliší na takto krátkých trasách pro auto a pro kolo.
    RANO
    RANO --- ---
    PEJR: ale houby, na 30+ km/h by to po Praze platilo, ale tohle v klidu ujedeš, dyž musíš.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BEHALA_LETEM: Ok, až mi to vyjde, projedu to, pro tvoji informaci, tracker na mapy.cz předpokládá jízdu na silničním kole na 22min. Pokud do toho šlápneš, lze to stáhnout určitě o 1/4. V opačném směru (tedy do kopce) to bude o něco víc.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BEHALA_LETEM: Nevím přesně o co ti jde, já se nabízím v dobré víře ti důkaz podat, pokud se ti něco nezdá, dej mi přesnou trasu.

PEJR: Ne to skutečně ne, sportovci jezdí ještě mnohem rychleji.
    BEHALA_LETEM
    BEHALA_LETEM --- ---
    ONDRAT: pominu-li, že úroveň Budějovický a Budějovická jsou dvě odlišný věci, tak směle do toho!
    PEJR
    PEJR --- ---
    ONDRAT: Prosim
    PEJR
    PEJR --- ---
    ONDRAT: Na 24km/h po praze musis mit fyzicku v tak top 25% sportovcu..
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PEJR: Jasně, není problém, pro začátku můžu nasdílet svůj denní commute Palmovka - Hradčanská - po silnici.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ONDRAT: Ok, tak nam prosim nasdilej jak si frcis centrem prahy 6 km za 15 minut na trase co neni vylozene cyklostezka kolem vltavy.. ja rikam, ze to je unreal nebo totalni hazard
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BEHALA_LETEM: V pohodě, já si na to kolo na Vltavský sednu, pustím gps tracker a zastavím se na Magistrále na úrovni Budějovický a výsledek sem dám, potom se můžeme bavit. Já tě o ničem nepřesvědčuju, žádná haluz to není. Jak už kolega zmínil - je to 24km/h, to je zcela dosažitelnej průměr na silničním kole.

Nebo kolik si myslíš, že se na silničce jezdí?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PEJR: Ale v tom přece nejsem v rozporu, já to se dávám víceméně jako kuriozitu, kterou ale prokázat dokážu, jinak zcela souhlasím, že to je všem kromě mě zcela k ničemu.

Já jezdím na kole každý den, celý rok, takto už skoro 15let, tak možná nějaký zkušenosti mám.
    BEHALA_LETEM
    BEHALA_LETEM --- ---
    ONDRAT: nemám, jenom ti nevěřím. Lidí, co tvrděj podobný haluze na internetech je dvanáct do tuctu, a už sme na nich dost dlouho na to, abysme jim na to skočili. Pomalu ses dostal z: dojedu z Pankráce na Budějovickou na: ujedu pět kilometrů, a teď se to tu snažíš prodat jako stejnou věc. Taky ujedu kilák za minutu na bruslícch, stačí si zaject třeba k pramenu Vltavy a odtamtuď si to spustit do Kvildy a modlit se, ať nevyletím v zatáčce, ale o tom ta debata nebyla, že jo...
    PEJR
    PEJR --- ---
    ONDRAT: Ja podobny trasy taky "uz nekdy jel", jen jsem chtel upozornit, ze takovejhle casovej udaj se nezaklada na realite.. jezdit na kole po praze je fajn, ale musi ti to prijit jako zabava, nevidim to jako funkcni reseni dopravnich potreb prazanu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam