• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERCarnivore dieta
    RAHUF
    RAHUF --- ---
    JUNGLER: jen pro info, ta normální vyvážená strava byla ta cola, párky v rohlíku a 5 - 10 piv v hospodě?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Problém je v tom, že veškerý studie tvrdící jak je maso zlý a špatný prostě cpou do jedný kupy lidi co jedí výhradně červené maso (kterých je imho naprosto zanedbatelný množství) s lidma tlačícíma denně big macy, hot dogy a všechny ostatní sračky (kterých je imho naprostá většina). Najít studii, která by zkoumala opravdu výhradně keto/carnivore lidi je dost složitý, protože třeba u toho carnivore to pravděpodobě nikdo pořádně ještě nezkoušel. Imho je to poměrně nová věc. Už tisíce let je násobně levnější lidi nakrmit chlebem vyrobeným z levně vypěstovaný pšenice, než každýho krmit hovězím masem. Ono to ani při množství lidí na planetě dost dobře nejde. Takže už tisíce let se lidi cpou moukou a cukrem jak diví. Ohledně té nemoci králů: Bohatí lidé středověku se necpali jenom tím červeným masem, ale i hromadami zatraceně drahýho cukru, protože na to prostě měli prachy. Lidi mají větší strach z červenýho masa než z cukru, kterej je tady imho tím největším zabijákem.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    a tady největší strašák: hrozivý a strašný !!!CHOLESTEROL!!!

    Cholesterol and the Carnivore Diet - Kevin Stock
    https://www.kevinstock.io/health/cholesterol-and-the-carnivore-diet/?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SATAI: ad rakovina
    The UK Carnivore - Red Meat PROTECTS against Colon Cancer
    https://www.theukcarnivore.com/articles/red-meat-protects-against-colon-cancer
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    IF_: Tělo pro svoje fungování potřebuje poměrně málo sacharidů, resp. glukózy a tu snadno získá glukoneogenezí z tuků v játrech. Zbytek pokryjí ketony.
    IF_
    IF_ --- ---
    KOUDY: Je to spis tak, ze telo bilkoviny a tuky premeni na sacharidy, ktere nejsou esencialni, bez sacharidu telo nemuze fungovat.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SPIRITMONGER: jsou. Na youtube jich je dost. Mas vic energie, lepsi stolici. Nejsi unavenej. Zkousel jsem i veganstvi par mesicu a to byl presnej opak. Tady jen telo switchnes ze sacharidu na tuky na kterejch jede a proste vysadis vlakninu a cukry, takze mas mensi pocit hladu a vic energie.
    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    No a je to vůbec myšleno jako dloudobá dieta, jsou lidi co to praktikovali třeba deset let a můžou říct, jakej to má vliv? A jak jsi na tom z energií, nějaká změna?
    SATAI
    SATAI --- ---
    TEKKIT: dietou k trvale invalidite
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SATAI: tyjo vidíš, dna ta je na to jak dělaná
    SATAI
    SATAI --- ---
    TEKKIT: spíš než diabetes bych čekal dnu...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SATAI: to mě hned napadlo taky...rakovina a cukrovka. Ale cukrovka je asi v tomhle případě irelevantní:)

    Já teda žiju v tom že moc červeného masa a málo vlákniny jsou jeden z hlavních faktorů proč jsme první v rakovině tlustého střeva...

    Jako dieta (pokud jsi striktní) věřím že to funguje dobře, ale to zdravotní hledisko se mi nezdá
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SATAI: jo to nevim... uvidíme :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    JUNGLER: a rakovina bude?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    IF_: ještě abys slyšela. On totiž takřka nikdo nikdy v takovéto podobě nezkoušel. Nicméně desetitisíce lidí, kteří tuhle dietu jedou to potvrzujou. Vláknina žádná a přesto kaděj naprosto pravidelně a bezproblémově.
    How Much FIBER Do You Need Each Day?
    https://www.youtube.com/watch?v=LGbpOtg9TQI&ab_channel=KenDBerryMD
    IF_
    IF_ --- ---
    JUNGLER: V jakém smyslu nefungovalo?

    Že by tělo nepotřebovalo vlákninu, o tom jsem z relevantních zdrojů ještě neslyšela.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    IF_: ono se údajně suplementovat vůbec nemusí. Vejce a vnitřnosti (hlavně játra), který mám v jídelníčku opravdu hojě, obsahují všechny potřebný vitamíny. Ty šumáky jedu spíš jako guilty pleasure abych měl občas nějakou limču :D. No a ty elektrolyty dávám spíš pro jistotku a pravděpodobně s nima budu pokračovat i potom co zavedu, pokud zavedu i jiný jídlo. Vlákninu člověk vůbec nepotřebuje. Když má člověk málo vlákniny, tak má problém, který se dá vyřešit tím, že jí doplní. Když ale nemá vlákninu žádnou, tak ty střeva fungujou po nějakém čase zcela normálně.
    Normální vyváženou stravu jsem zkoušel milionkrát a nefungovalo mi to.
    IF_
    IF_ --- ---
    JUNGLER: Proč raději nejíš normální vyváženou stravu, kde by byly zastoupeny všechny makra, vláknina i vitamíny ze zdravých potravin kdy nemusíš suplementovat? V čem je tohle podle tebe lepší?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Co je ale trochu problém, který jsem musel řešit je finanční nákladnost. Takový steaky jako je na obrázku by nebylo úplně nejekonomičtější řešení jíst každý den. Sežeru toho najednou 600-800 g a za kvalitní steakový hovězí bych se nedoplatil. Našel jsem teda trochu ekonomičtější řešení, který jenom chce trochu víc práce.
    Koupil jsem v Makru velkou flákotu Chuck roll hovězího za 260 Kč za Kg. Prodávají to po 5-10Kg kusech. Tohle maso má v sobě perfektní poměr masa a tuku, takže je skvělej na mletí a burgery. Zjistil jsem ale, že s trochou snahy se z toho dá udělat i naprosto důstojnej steak. Tu flákotu rozřežu na cca 400g 1,5cm tlustý steaky, který po dvou mám v mrazáku. Vždycky pak tu dvojičku nechám den předem rozmrazit a buď rozemelu na burgery a nebo udělám jako steak.
    A tu přípravu dělám tak, že ho nejřív do rare teploty dostanu pomalým (asi 30 minut) pečením v troubě (trouba na 90-100 °C) tak aby se vnitřek steaku dostal někam k teplotě 48°C. Pak to vyndám a naprudko to nechám cca 90 sekund z každý strany zatáhnout na hodně rozpálený pánvi aby se udělala krustička. Na to jenom sůl a pepř.
    Tohle maso se ofiko na steaky vůbec nehodí ale tímhle způsobem jsou fakt prima. Samozřejmě to není level pořádnýho steakovýho masa ale jako budget řešení to imho hodně dobře obstojí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam