• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERCarnivore dieta
    Dieta založená na konzumaci výhradně živočišných produktů. Patří sem vlastní zkušenosti, tipy, recepty. Místo pro dotazy lidí, kteří by s touto (pro mnoho lidí velmi prospěšnou) dietou chtěli začít nebo je to jenom zajímá. Chci tu mít kultivovanou diskuzi a proto sem nepatří výkřiky veganů o tom jak jsme zlí.
    rozbalit záhlaví
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    IF_: ono se údajně suplementovat vůbec nemusí. Vejce a vnitřnosti (hlavně játra), který mám v jídelníčku opravdu hojě, obsahují všechny potřebný vitamíny. Ty šumáky jedu spíš jako guilty pleasure abych měl občas nějakou limču :D. No a ty elektrolyty dávám spíš pro jistotku a pravděpodobně s nima budu pokračovat i potom co zavedu, pokud zavedu i jiný jídlo. Vlákninu člověk vůbec nepotřebuje. Když má člověk málo vlákniny, tak má problém, který se dá vyřešit tím, že jí doplní. Když ale nemá vlákninu žádnou, tak ty střeva fungujou po nějakém čase zcela normálně.
    Normální vyváženou stravu jsem zkoušel milionkrát a nefungovalo mi to.
    IF_
    IF_ --- ---
    JUNGLER: Proč raději nejíš normální vyváženou stravu, kde by byly zastoupeny všechny makra, vláknina i vitamíny ze zdravých potravin kdy nemusíš suplementovat? V čem je tohle podle tebe lepší?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Co je ale trochu problém, který jsem musel řešit je finanční nákladnost. Takový steaky jako je na obrázku by nebylo úplně nejekonomičtější řešení jíst každý den. Sežeru toho najednou 600-800 g a za kvalitní steakový hovězí bych se nedoplatil. Našel jsem teda trochu ekonomičtější řešení, který jenom chce trochu víc práce.
    Koupil jsem v Makru velkou flákotu Chuck roll hovězího za 260 Kč za Kg. Prodávají to po 5-10Kg kusech. Tohle maso má v sobě perfektní poměr masa a tuku, takže je skvělej na mletí a burgery. Zjistil jsem ale, že s trochou snahy se z toho dá udělat i naprosto důstojnej steak. Tu flákotu rozřežu na cca 400g 1,5cm tlustý steaky, který po dvou mám v mrazáku. Vždycky pak tu dvojičku nechám den předem rozmrazit a buď rozemelu na burgery a nebo udělám jako steak.
    A tu přípravu dělám tak, že ho nejřív do rare teploty dostanu pomalým (asi 30 minut) pečením v troubě (trouba na 90-100 °C) tak aby se vnitřek steaku dostal někam k teplotě 48°C. Pak to vyndám a naprudko to nechám cca 90 sekund z každý strany zatáhnout na hodně rozpálený pánvi aby se udělala krustička. Na to jenom sůl a pepř.
    Tohle maso se ofiko na steaky vůbec nehodí ale tímhle způsobem jsou fakt prima. Samozřejmě to není level pořádnýho steakovýho masa ale jako budget řešení to imho hodně dobře obstojí.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    moje včerejší snídaně a obídek. Ten steak jsem měl ještě jeden ale to jsem už nestihl vyfotit jak jsem ho do sebe nafutroval :D
    Každopádně mi takhle bohatě stačí 2 jídla za den. Večeři už bych do sebe nenacpal.

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Snidane :)

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja jedu carnivore s malejma prerusenima od ledna. Vzdycky jsem mel rad maso, takze mi to nijak nevadi. V lete jsem mel mesic off kdy jsem jedl jen salaty apod, ale ted od rijna zas najizdim zpet na carnivore. Rano vajicka a slaninka. Obed mletej burger a cheddar. Vecer losos.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: a teda nejedu Keto ale striktně jenom maso, vejce a vaření nebo smažení na ghi másle nebo na sádle.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    NAVARA: to si myslim ze je taky docela individualni... ja na keto presel ze dne na den a naopak se me okamzite srovnalo permanentne rozhozeny zazivani... podotykam ze sem nepil naky predrazeny koktejly v prasku, ale poctive sem vymenil jidelnicek: zivocisny a rostliny tuky, delal sem si majonezu z denaturovanyho kokosovyho oleje, cokolada 99% atp... + kazdodeni pochcavani papirku zda-li ketoza funguje.

    JUNGLER: 5kg je docela logicky, na zacatku kazdy diety to de rychle diky odvodneni tela, pak uz ty ztraty maj spis logaritmickej prubeh :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    SPIRITMONGER: hele já mám zatim žaludek úplně v pohodě. Nijak jsem se na to nepřipravoval. Prostě jsem jedl a pil jako čuně, deně colu + 2 párky v rohlíku, hodně často nějaký sušenky, cookiesky, dortíky. Běžně jsem vypil v hospodě 5-10 piv. Tu hospodu jsem teda měl tak jednou za měsíc, takže ne moc často. Doma občas nějaký to pivo taky padlo ale to tak jedno dvě max. No a pak před těmi dvěma týdny jsem to kompletně všechno ze dne na den utnul. Včera jsem měl trochu problém, protože máma neznalá mých jídelních poměrů napekla zatraceně dobře vypadající koláč a opravdu jsem měl trochu problém si ho nedat. Ale zvládnul jsem to a za chvilku jsem na něj zapoměl. Vlastně ty chutě na sladký už teď po dvou týdnech mám výrazně menší. Dřív bych do sebe rovnou naházel třeba 4 kousky :D
    Kafe ani nic podobnýho vůbec nepiju a nikdy jsem nepil. Jediný co teď piju je perlivá/neperlivá/minerální voda a třeba jednou za den si dávám nějakej kvalitní vitamínovej nebo minerálovej šumák. Teď jsem navíc přidal kapičky na doplňování elektrolytů.
    Viridian SPORTS Electrolyte Fix 100ml - Doplněk stravy | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/viridian-sports-electrolyte-fix-100ml-d6872392.htm
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPIRITMONGER: Tak i na to keto to chce přejít postupně, přes lowcarb, nepřepnout ze dne na den
    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    Ahoj, viděl jsem u jednoho youtubera, Petra Máry, a přišlo mi to super. Zkoušel jsem lehce keto. Pak sem zjistil, že to taky může rozhodit celou trávicí soustavu. Asi na to neni každej (geneticky) stavěnej.

    Nebo takhle. Pár tejdnů po experimentování sem měl rozbitej žaludek, překyselenej a musel sem jít aspoň na tejden do prášků a diety. Bez syrový zeleniny a ovoce a bez tučnýho masa. Doktor řikal, že to je běžnej problém a nedá se s jistotou říct, čim to je. Tak sem dumal, jestli to může bejt tady těma pokusama..

    Budu sledovot tvý updaty :) Pijěš do toho kávu nebo něco takovýho?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Tak tu vítám všechny masožravce i nemasožravce, kteří nad tím uvažují. Pro ty kteří neví co konkrétně znamená jíst jenom živočišné produkty, tak se obecně bere, že jíme jenom maso, vejce, mléko ideálně čerstvé a plnotučné nebo vůbec. Absolutně no go je cokoliv obsahující cukr, žádná mouka a žádná zelenina ani ovoce. No a různý lidi jednou různě intenzivně... někteří po nějakém čase zapojí trochu zeleniny, někteří naopak jedou ještě striktněji na lion dietě, kdy konzumují opravdu jenom hovězí, sůl a vodu. Do tohoto levelu osobně nesměřuju ale uvidím jak se to vyvrbí. Zatím jsem na začátku.
    Mám za sebou prvních 13 dní. Většinou mám k snídani 5-6 vajec míchaných na ghi másle s cca 150g slaniny. K obědu pak vařený kuře i s vývarem, hovězí steak, hovězí burger (bez housky a bez oblohy samozřejmě) s volským okem, semtam rybu.
    První týden byl hodně ve znamení průjmu, kdy se tělo vypořádávalo s náhlým nedostatkem veškeré té vaty, kterou jsem se do té doby cpal. To už ale skončilo a zatím to vypadá, že to funguje. Shodil jsem za těch 13 dní už cca 5 Kg. Pivní pupek je výrazně menší a košile které jsem před měsícem měl na odpis už naprosto v pohodě zapnu.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam