• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: A přitom je to jen prozaická šalvěj.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ovšem pozor, takové babské ucho zásadně přispívá k filmovým zápletkám.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: poslat nekomu mysi ucho spis smrdi valkou hlodavcich armad o lebensraum nebo aspon drogovy teritoria:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HAR4NT: Myosotis (/ˌmaɪəˈsoʊtɪs/ MY-ə-SOH-tiss[2]) is a genus of flowering plants in the family Boraginaceae. The name comes from the Ancient Greek μυοσωτίς "mouse's ear", which the foliage is thought to resemble.[3] In the Northern Hemisphere,[citation needed] they are colloquially known as forget-me-nots or scorpion grasses.

bude to od nějakého barbarského severoevropského boha, který nám ji poslal
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: "zblochan" uplne jako nevabi k labuznikovani, hodne spatnej branding i marketing:))

MAR_TINA: to bude odvozeny od nakyho antickyho nazvu tipuju:)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    SHEALA: moudivláček je nejvíc nejkrásnější, taky miluju!
    JOPS
    JOPS --- ---
    Dneska jsem byl poprvé lézt na stěně. Konkrétně Letňany Jungle a musím říct, že mě to fakt příjemně překvapilo.
    Technika nula, výbava nula, byl jsem tam jak sedlák mezi smetánkou s kolegy z práce(ti měli výbavu a věděli co a jak) , ale doprdele, ono to je super.

Okej vylezl jsem obtížnost asi pro tříleté děti, ale jebat to, příště už budu vědět, do čeho jdu(mám hrůzu z výšek a 12m už je pro mě kompletní opuštění mojí komfortní zóny:)) . Musím zamakat na tom myšlení, v klidu si odpočinout a vymyslet ideální cestu. Takže ostatní obtížnosti jsem většinou v půlce cesty nějak posral. Nevychází mi nohy, nemám se čeho držet a celkově panika začátečníka :)

Ale nebyl jsem tam naposled :)
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Me baví tenkozobec opačný.
    EMAET
    EMAET --- ---
    MAR_TINA: Tupoušek pyšný :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: tohle je zrovna Persicaria :)
    oni jim ty názvy furt mění.
    A druhý rod rdesen je bistorta - hadí kořen
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HAR4NT: poznala jsem přírodovědce, který sbíral názvy pomněnky ve všech možných jazycích, a prý to téměř všude byla varianta na nezapomeň
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ADELHAIDA: zblochan vzplývavý je dokonce divoce rostoucí jedlá rostlina

HAR4NT: ono bejt botanik znamenalo mít k dispozici pestrou paletu sušin všemožnejch vlastností :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAR_TINA: to je ale blby:))) ale forget-me-not/pomnenka je jak z Lewise Carolla:)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Myslíš mnohoúhelník východní? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HAR4NT: angláni?
    kiss me over the garden gate

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HAR4NT: britsky ucenci asi taky na necem frceli, ten svihlik je anglicky pro zmenu "lokna paní podzimu"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SUBVERSION: Moudivláček.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    Tyjo docela bych chtel bejt nakej podivinskej profesurek prirodozpytec a nekdy mezi lety 1880-1910 sjetej opiovou tinkturou pro podporu inspirace vymejslet tyhle nazvy:)) kamos bejvaval zase expert na vymysleni nazvu hospod a baru, kdyz se zcadil, "U Vytržení" apod.:)
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    brousilka [jakakoliv, je to obrovska skupina parasitickych nalevniku, co host to druh], nomen omen co vypada jak brusny kotouc

tu mate brousilku plostenkovou - Urceolaria mitra

MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MAR_TINA: švihlík krutiklas <3
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Můj favorit je Neottia nidus-avis, hlístník hnízdák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam