• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: tak ten už to nějak napsal. Já ale musím psát korektní slova a Rom i lhář napsat umím.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: To má Erben blbý.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TRISSIE: Buď ráda, že nemáme nikde v ČR Židovskou autonomní oblast. Vlastně, to by bylo moc jednoduchý. Muselo by se to jmenovat Autonomní oblast pod Ž/židovskou správou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: a to uz vubec nebudu mluvit o vyssim samospravnem celku v oblasti Vysociny. Slova jako kraj a podobně se píší s malym pismenem. Mame tedy Stredocesky kraj, Liberecky kraj... ale par let zpátky se na Vysocine rozhodli, ze oni uz nebudou kraj, jenž se zove Vysocina (tedy kraj Vysocina), ale budou se celym jmenem jmenovat "KRAJ VYSOCINA", a protoze prvni pismeno prvniho slova nazvu se pise s velkym pismenem (a dalsi vlastni jmena v nazvu taky), tak jsou ted Kraj Vysocina.
    Oni si normálně odhlasovali pravopisny pravidlo!!!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: to už se naštěstí psát nesmí.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Nebude to podobně i se slovem "Cikán"?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: a dop... Budu psát Izraelec.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: syn Židovky je Žid. Konvertita je žid. Když se syn Židovky nechá pokřtít, je stále Žid, ale už není žid, i když je možné, že bude-li uplatňovat obchodní praktiky typické pro obchodníky židovského původu, budou mu nadávat "ty žide!"

a takhle my si tady žijeme :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: a s tím židem je to teda jak? Nechápu doteď.
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: pobavilo, že jsem duší puberťák.
    a vlastně i potěšílo :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: Tak psát to celý kapitálkama je možná workaround, ale zase to může přitahovat nechtěnou pozornost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak mě potěšilo, že dvojčata (obě) dostaly ze čtvrtletky z češtiny jedničku, a tedy že moje vysvětlování pravidel psaní velkých písmen mělo ovoce, přes to zoufalství, kterému při tom propadaly (a ŽID je s malým jako katolík, nebo s velkým jako Kelt? a jak to mám poznat, jestli se tak narodil nebo tomu věří? a co když se tak narodil, ale už tomu nevěří?)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ENDER: pojištění se vztahuje přesně na to, co máš zaškrtnutý ve smlouvě, že se na to pojištění vztahuje. a výluky z pojištění jsou přesně ty, který jsou tam uvedený.
    a ještě to může mít každá pojišťovna jinak a navíc záleží na tom, co konkrétně platilo v době, kdy jsi sjednával pojistku ty, takže kamarád, co si "taky sjednal základní pojistku na barák" u stejné pojišťovny o půl roku později, může mít v základu pojištění něco víc/míň než ty.

jinak ale většnou je vyloučený pojištění na úmyslný zavinění (včetně úmyslnýho zavinění vlastních zaměstnanců), ale ani to neplatí vždycky, viz povinný ručení (kde i za zhulenýho ožralu, co do někoho úmyslně najel, pojišťovna zaplatí poškozenýmu, ale pak to chce po viníkovi).

TLDR: pojistná smlouva je jeden z mála dokumentů, kde je fakt nezbytný číst i malý písmenka PŘED TÍM, než se něco stane.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    FIDA: Teď budu celý den přemýšlet, jestli viník je pes, nebo partner.
    FIDA
    FIDA --- ---
    To zvíře mi rozkousalo jedinou noční košilku.
    OK, tak zpátky do bombarďáků:))
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    SALVATOR: Děkuji.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    RANDOM_NIGHT: *lahve
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Dojela jsem si na pumpu pro dvě plynové bomby, natankovala jsem, koupila jsem směs do ostřikovačů, rozmrazovací sprej a pořídila jsem si svoje vlastní škrábátko na led! Chtěla jsem modré, ale ta paní říkala, že se jí zlomilo, a doporučila mi to, které má teď. Je žluté. Nějak se přes to přenesu. A naučila jsem se dělat si kafe v tom automatu! A zítra pojedu 19 km až do Roudnice pro lizy. To zvládnu.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Když jsem dneska dal přednost dámě v obchoďáku u jezdících schodů, tak se na mě podívala a usmála se.
    Drobné radosti.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Mám tolik otevřených oken v prohlížeči, že se mi i google směje :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam