• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dočetla jsem hezkou knížku, mám z ní příjemný pocit, démonek hřeje a mně je dobře.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    BLOWUP: Je to dobrý pro to, aby se legitimizovala existence hloupých a jinak neuplatnitelných učitelek češtiny, co tě na tomhle a podobných v reálném životě marginálních detailech budou šikanovat, dokud jsi dítko střední školou povinné a ještě si na tebe troufnou, ale netroufnou si nastudovat si a naučit tě reálné fungování státní správy nebo nějaké řemeslo, aby tě vybavili do života něčím užitečným.
    A pro to, aby se plýtvalo prostředky, když se změní pravidlo, a tím pádem i velikost nějakého toho počátečního písmenka v názvu některého úřadu, díky čemuž se pak musí předělat razítka úřadu, spousta dokumentů atd.
    Mimo státní resort naprosto zbytečná podružnost,
    v které ale mnozí z nás v dobách mladé a důvěřivé naivity vynikali, myslíce si hloupě, že jim to nějak ulehčí fungování v dospělosti. Samozřejmě mylně.

Stačí to takhle?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    včera mi bylo doporučeno Brickleberry

nechápu, jak jsem to mohl minout
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MARKYSHA:
    PREKOTKA:

Ja mam pro ten fenomen srovnani s nemcinou, tam se pisou vsechny vlastni jmena (osoba, zvire, vec) s velkym pismenem. To je jednoduch pravidlo ktery dela ten text citelnejsi. Mam kolegu, kterej zasadne pise vsechno malejma, jenom na zacatku vety (nekdy) napise velky, ponevadz mu to prijde cool, a to mi vadi asi jako kdyz nekdo neumi v cestine shodu podmetu s prisudkem.

To co tu popisovala Trissie je ale neco, co uz v mejch ocich jsou ti andele na spicce jehly, no.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    BLOWUP: Mě to třeba zajímá :) s velkejma a malejma písmenama mám problém od základky, takže když si nejsem jistá, snažím se přeformulovat větu, nebo pátráme na internetu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BLOWUP: mě docela jo😊
    DRABICZ: věř mi, že užije😉
    JONY
    JONY --- ---
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    OCTOPUSS: přeji mu, aby si užil každý den trestu!
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Cimický dostal pět let. Hoho! Ještě se přece jen občas na nějakou svini dovaří voda!
    KURE
    KURE --- ---
    SALVATOR: tak co si budem povídat, je to daleko míň bizarní, než když se v parlamentu hodiny vykecává STBák nebo Okamura :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TRISSIE: samozrejme, ale ja mel na mysli nikoli tvuj prispevek, ale to tema jako takovy. Jako, cist text s hrubkama mi pusobi fyzickou nevolnost, ale zrovna tohle je fakt neco co mi pripomina legendarni diskuse o tom, kolik andelu se vejde na spicku jehly ktere kdysi vedla katolicka cirkev.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Na Novým Zélandu se může stát, že jednání parlamentu je přerušeno, protože právě projednávanej zákon je takový chucpe, že je nutno zatančit haku.

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/UnbelievableStuff/s/4fQIN6s2f1
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    BLOWUP: Při ránu se tím obstojně bavím a i když bych o sobě měl psát Žid, tak se píšu raději žid, protože chci zdůraznit ten nenacionální prvek své existence :D
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    VELCORO: dyt toe jenom o penezich! :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLOWUP: když tebe ne, tak to nečti, lehká pomoc :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TRISSIE: Zajimalo by me, kolik lidi tohle zajima.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: rybníky a jezera jsou průser, protože nikdy nevíš, jestli jsou v lokalitě (pak jsou s malým), nebo se tak jmenuje soubor rybníků (s velkým).
    a další průser jsou názvy odvozené z názvů, které používají obecná jména, kdy jen místní ví, že hospoda Na Staré Pasece je s velkejma proto, že kdysi se tady tomu říkalo Paseka, a byly tu dvě samoty, jedné se říkalo "Stará Paseka", a druhé "Nová Paseka", a vedle té Staré Paseky postavili hospodu. Protože kdyby tu byla prostě jen paseka, co už je tu dlouho, tak se hospoda jmenuje "Na staré pasece"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam