BLOWUP: podle me dospeli si lego nekupujou protoze je to krasnej a hodnotnej artefakt na policku. Lidi si kupujou nostalgii a splnenej detskej sen. A pak taky neco, co muzou sami "vyrobit", i kdyz nemaj dilnu, prostory, talent nebo odhodlani. Neni to uplne zadarmo ale na druhou stranu to za dva vecery postavi kazdej a jde prave o ten proces. Je to troubici jelen kteryho si uplacal sam.
Ja zadnej moderni lego set nemam - zajimala by me jen letadla a ty jsou obecne u lega mizerny. Maj model Concordu a ten je teda dost serednej (coz teda dle meho nazoru je i predloha:). Ale jako dite jsem mel lega tuny, byla to jedina hracka kterou jsem chtel. Neustale jsem vymejslel novy a novy veci a ty stary rozebiral, samozrejme v dobe kdy uz to bylo vsechno z presnejch setu. Fascinovala me hlavne technika - zjistil jsem treba, ze je potreba neco jako diferencial, jak funguje pneumatickej pist, elektromotor, vymejslel jsem vlacky ktery kourily (odporovej drat v hadru glycerinem, sen kazdyho rodice samozrejme). Architektura me nikdy nezajimala, v podstate sem si jako dite myslel, ze stavet domecky je pro holky (pac to bavilo sestrenku).
Tim chci rict - ten uspech a popularita lega je v tom navratu do detstvi, kterej ve forme lega vlastne dost levnej a nezabere moc casu. Ne v tom ze je to krasnej a unikatni objekt na policku