Dnes mě moc potěšila chvíle povídání s člověkem, co nám přivezl štěrk. Starší chlap před důchodem, co má vlastní malou autodopravu, jezdí přímo on a jeho dva synové a vozej písek a štěrk po okolních vesnicích.
Složil tady fůru a když jsem mu platil, tak říká:
"Dopravu vám počítat nebudu, tohle jsem měl při cestě, vezu to rovnou z lomu a vezl bych si to k sobě na skládku, tak jsem k vám vlastně cestu ušetřil. Ale kdoví, jak to bude po volbách, to zas bude chtít všechny kontrolovat."
"Jako kdo vás bude kontrolovat? Já myslel, že jezdíte na sebe."
"No však Andrej. Já teda nevím, koho chcete volit, na hovno jsou všichni, ale teď se dalo aspoň trochu vydechnout. A von to asi vyhraje."
Vůbec jsem to tady nečekal. Půlka vesnice, kde jsme koupili barák, volí toho "Andreje" a téměř celá zbylá půlka se zdatně dělí mezi SPD a bolševiky v různých podobách. A teď to tady jeden místní vypálí takhle. Chvíli jsme se o tom bavili, že on je vlastně mezi kamarádama jedinej, kdo nebude volit proti současný vládě. A že je rád, že to někdo vidí stejně - přece nebude volit někoho, kdo se opakovaně ukázal jako mnohem horší šmejd, že sice nemá nikoho, kdo by se mu vyloženě líbil, ale radši menší zlo.
Tohle fakt potěšilo.