• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    MICHELLEDANIELS: At si kazdej zere co chce proboha u Aleshe doma neplati
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Prisla jsem s tim, proc neni turek pro motoristy jako Turek pro motoristy a lidi si tady zase rvou vlasy a drapou oci nad svymi teoriemi.
    Pritom me opravdu prvni napadlo, ze dite nemuze laktozu, pripadne i lepek. Mam totiz kamaradku, ktera automaticky hleda vegan zakusky, aby tolik nemusela rypat do slozeni a presne vsude, kde jsem objevila takovy typ zakusku a zaradovala se, tak na me obluha koukala jako na ezo picu. Jenze ona to pred par lety jeste opravdu nebyla automatika... At si kazdej zere co chce proboha. A nez se nekomu debilne smat, je lepsi si zjistit skutecne okolnosti...

HANNA
    HANNA --- ---
    ALESH: tak znovu - já jsem nenapsala, že je to špatně, je to přirozené. a jistě jsem nenapsala, že je to výlučně o veganství. reaguji na ten původní statement, že když dítě kopíruje ve veganství rodiče a není k tomu nuceno, je to vlastně super. můj názor je, že by bylo super, kdyby rodiče dokázali na chvíli odstoupit od svého přesvědčení, a víc se zamyslet nad tím, co je (v tom kterém věku) nejlepší pro jejich dítě. mluvím o zodpovědnosti, neútočím na veganství.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PAN_SPRCHA: já nevím, kdo řekl, že největší problém jsou děti veganů.. já to určitě nebyl

Děti jako vegani? 90 % případů vede k těžkému poškození, říká... | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/deti-jako-vegani-90-pripadu-vede-k-tezkemu-poskozeni-rika-mudr-kohout-ne-pri-6531996
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    PALEONTOLOG: půlka děti chodí jíst do McDonald's a dalších fastfoodů........holka mi ve třetí třídě říká že když má k svačině mrkev nebo okurku ostatní děti na ní jako že je divná když to jí a když si přivedla kamarádku na přespávačku a dali jsme jí k večeři mimo jiné normální cherry rajčátka tak říkala že je to poprvé co snědla syrové rajče že jediná zelenina co doma jedí je kečup.

Ale největší problém budou děti veganů.....
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    a kdyz ho nacapas v 15 nekde u reznika jak si kupuje maso tak ho vydedis?
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: takze v dospelosti az se nekdo zepta tveho ditete proc neji maso, tak mu rekne co ? tata byl vegan a chtel jsem mu udelat radost nebo nikdy jsem o tom nepremyslel ?
    ALESH
    ALESH --- ---
    HANNA: ale tak te kopiruje u spousty veci, proc je to u veganstvi spatne a u jinych veci to nevadi? Zvlast kdyz o tom s nim mluvis?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALESH: a v případě, že dítě vyváženou stravu nemá, tak rodiče zadělávaj u dítěte na průser, úplně zbytečně. každpádně tě minula pointa mýho sdělení, dítě je závislé na rodičích materiálně i hodnotově
    HANNA
    HANNA --- ---
    ALESH: špatně je to, že tě dítě kopíruje "slepě", není to vědomé rozhodnutí jako u dospělého. pětileté dítě přece nedokáže vyhodnocovat důsledky, rizika, alternativy.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: byl si jako dite vegan?
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: problem je v tobe, ale ty to nevidis
    ALESH
    ALESH --- ---
    PALEONTOLOG: tvl, ale to ze vyradis z jidelnicku urcity typ bilkovin a nahradis ho jinym, neni prece zadna sekata. Podle mnoha oraganizaci i studii je vyvazena vegan strava vhodna v kadem veku. Dulezite je, aby byla strana vyvazena. Pokud se hlida jidelnicek a chodi na prohlidky - kde je problem?
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    Co treba dat ten vzor diteti jinak, rict mu, jez si co chces a jestli budes v dospelosti vegan jako ja tak mbudu rad, ale kdyz ne budu te mit stejne rad.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALESH: potíž toho slepého následování je, že děti neumí zvážit alternativu. napadá mě srovnání, že když budou rodiče patřit k sektě, děti tam budou patřit taky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALESH: na veganstvi neni racioalniho nic. Je to jen ideologie jako matcha influenceri.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: ty budes bytry chlapik
    ALESH
    ALESH --- ---
    HANNA: "racionalni rozhodnuti" byla rakce na Koudyho nabozenstvi. "dítě v předškolním věku bude kopírovat chování rodičů a považovat ho za vzorové". vzdyt presne tohle skoro doslova pisu v prispevku na ketry reagujes. "Veganske deti nejsou do niceho nuceni, rodice jsou pro ne vzory a chteji je nasledovat".
    A pokud je chteji nasledovat dobrovolne, co je na tom spatne?
    HANNA
    HANNA --- ---
    ALESH: paní Selinger neznám, ale to, jak to podáváš ty, je nesmysl, nezlob se. dítě v předškolním věku bude kopírovat chování rodičů a považovat ho za vzorové, ať už bude rodič dělat naprosto cokoliv - chodit na červenou, třískat věcmi nebo mluvit jako dlaždič. sám píšeš, že veganství je racionální rozhodnutí, tedy něco, čeho dítě v tomto věku není ještě schopno. povinností rodiče je především vyhodnocovat, co je pro dítě vhodné a co ne - za mě to veganská strava není, ale to ty zřejmě budeš vidět jinak. každopádně je to zodpovědnost rodiče, ne dítěte.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: jj ty si byl taky jako dite vegan, tak jakepak predsudky ze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam