• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RENFRI: Vzhledem k formulaci
    BACCARA bych řekl, že tam tyhle výhody nenabízí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BACCARA: Jo tak, ne míň 12h směn, ale prostě kýbl neplacených přesčasů.
    Není to čas hledat jinou práci?
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    AXTHEB: Je to výhodné, děláš práci za dva, ale plat dostneš za jednoho. Je to jednoduché.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BACCARA: tomuhle moc nerozumím, proč chodíte na 12 hodin do práce? V čem je to výhodné?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ATUARFIK: :)) nafasoval sem mempry eraser hůlku z Men in Black :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    DRAGON: A nebylo to jak s Jiříkem a kouzelným hadem - přeposlat, ale nečíst?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ATUARFIK: to mi připomnělo, když sem pracoval v Dell, tak sem měl email, kterej pravděpodobně spousta lidí považovala za email CEO Michael Della (mam podobný jméno), občas mi chodily docela zajímavý emaily a já měl od HR povinnost jim je přeposílat, když se to stane. Jsme se tím párkrát dobře bavili s kolegama :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    CROSS: Jé, zákaz psát na all-staff máme taky! Ovšem mohu hrdě prohlásit, že k tomu jsem přispěla já a jeden můj email během covidu. Řvaní HR bylo taky, jak jsem navíc ženská a měřím metr padesát, tak to mělo ty správný silácký grády.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MARASAN: Pokud už měl nějak souhrn odpovědí, tak po odeslání jednoho dotazníku navíc by to měl dost přesně. Navíc po takové reakci jsem se nějakým 20minutovým dotazníkem vážně nezabývala.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    Byl jsem minulý týden na malém sezení s velitelm depa. Klade velký důraz na BOZP. Tak jsem ho pochválil že to je hezké a mělo by se něco udělat s pracovní dobou. Chodit na dvanáct hodin do práce není to co bezpečnost práce zlepšuje. Tvářil se kysele a řekl že myslel nošení výstražné vesty a pracovní obuvy. Ten pán prostě umí pobavit. Ale co se divit když se někdo jmenuje Marcel :)))
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATUARFIK: to se u nás taky přihodilo, rok před covidem. Tehdejší generál zahlásil, že kdo chce ty výsledky vidět, může si je k němu do kanclu přijít prohlídnout. Můj tehdejší šéf tehdy rozeslal mejlem na all staff výzvu k neformálnímu hlasování, kolik lidí to jako zajímá, abychom, ehm ehm, ušetřili generálnímu čas. Od tý doby je technicky nemožný, aby řadový zaměstnanec poslal e-mail na all-staff. (Šéf to tenkrát ustál, ale HR na něj řval, že tohle je firma a ne demokracie.)

HAR4NT: to bych řekl je taková korporátní kulturní konstanta :-]
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    CROSS: u nas nakej ukazatel vysel asi 6.8/10, z toho si vedeni odvodilo, ze zamestnanci nepochopili celkovou marketingovou strategii firmy nebo co, takze nas pomucili nakym 2x2h skolenickem, aby se to uz neopakovalo:)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NELLAS: vyplnit/nevyplnit a pak odpovedi, to jsou 2 ruzny veci. Odpovedi porad v tomhle rezimu můžou byt anonymni.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    CROSS: U nás jednou dotazník dopadl tak špatně (zvláště otázky směřované na nejvrchnějšího vrchního), že se nejvrchnější vrchní ten rok rozhodl výsledky vůbec nezveřejnit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Největší zábava tady s těma dotazníkama je zveřejňování výsledků během tzv. town hall, all staff, all hands nebo podobnýho meetingu. Zatim největší perla padla tuším před dvěma lety, kdy country manager (to je vlastně zemský ředitel, teď mě to napadlo) zachmuřeně sdělil, že jsme to vyplnili blbě, a proto jsou výsledky tak špatný. (Myslim, že jsme v celkovém skóre byli snad předposlední z asi 70 zemí, kde má naše korporace pobočky, předstihli jsme tuším Albánii.) Doplnil to postřehem, že dotazník spokojenosti zaměstnanců neni k tomu, aby si zaměstnanci stěžovali; že kdo je nespokojenej, má to přece přijít říct jemu.

Tomu se smějeme dodneška.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Jak me kdysi upozornil kolega, že jsem nedokončila vyplňování dotazníku a jestli bych ho mohla laskavě vyplnit. Já se podivila, že ten dotazník měl být anonymní, tak jak může vědět, jestli jsem ho vyplnila, nevyplnila nebo vyplnila jen částečně.
    Nějak se ho to dotklo a poslal mě do prdele, že to teda vyplňovat nemám, když mám potřebu prudit.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SALVATOR: "This is a gentle reminder..."
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Na druhou stranu mi to stejně může bejt jedno, od ledna fárám jinde.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATUARFIK: No, co myslíš, že mi asi dneska přišlo?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SALVATOR: A když ho nevyplníš, přijde ti upozornění "ještě jste nevyplnil anonymní dotazník".
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SALVATOR: inkognitovolečau!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    "Anonymní" employee barometr dotazník, kde ovšem každej zaměstnanec dostane individuální, unikátní link. Lol. Vysete si voko, debžoti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam