• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: funguje to

NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: To bude čistá pražština, ju?
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ATUARFIK: Nikdy jsem neopustil Prahu. Všechny řeči jsou mi cizí.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BACCARA: Mimochodem, vazba "nechá se udělat" je taky nějaká nářeční, že jo?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Dvojcata hrajou zeme-mesto.
    Vec na K.
    Hadaji se, jestli jde uznat die Kreide, kdyz je to nemecky. Skoda, ze se to nema nejaky cesky ekvivalent na K, ze :-)
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ATUARFIK: Při živém TV vysílání to jde určitě a u iVysílání je taky nějaká možnost.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BACCARA: To jde? My na všechno koukáme přes iVysílání, to musím prozkoumat.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    ATUARFIK: Naštěstí se nechá aspoň u ČT pustit původní jazyk. U jedné pohádky na kterou jsem se koukal jsem tu češtinu musel přepnout.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Jsou ovšem i světlé výjimky. Měla jsem kolegu, který tady žil nějakých deset let, když jsme se seznámili, a další tři nebo čtyři roky mi trvalo, než jsem objevila, že je Slovák. Propálilo ho tenkrát právě ono "těším se".

Ale co mi připadá smutné, je, že se dabují české a slovenské filmy. Viděli jsme teď přes svátky s dětmi asi milion pohádek a všechny česko-slovenské / slovensko-české byly dabované. Je to strašný hnus. Pohyby obličeje nesedí, hlas nesedí, ale hlavně že Vašáryová nebo Kanócz mluví česky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Mě teda baví to přesvědčení některých Slováků, že češtinu zvládají levou zadní, vždyť je to tak podobné.
    Akorát zkusit tohle Češi ve slovenštině, tak je vynesou v zubech :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Jsi ďábel :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Těším se, že to někdo poznal.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Slovenština? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: Moravština! A je na to hrdý!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Jaký je asi rodný jazyk člověka, který spravuje ČF sociální sítě... :)

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Nekdy staci malo. Me treba potesilo ze syn s pritelkyni odjel lyzovat do Zermattu a nikoli ke kamaradovi z rocniku kterej ma chalet v Crans Montana.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    motorák 810 jezdí v Alžíru. Pár vteřin sem na to koukal jako na A.I. výstup, ale ono ne :)

(Motorový vůz 810.100 byl zachycen s osobním vlakem B206/07 [Sidi Bel Abbes – Tlemcen] krátce před jeho koncovou stanicí Tlemcen, na pozadí s malebnou vesnicí Aïn Fezza, dne 18. února 2025. Na rozdíl od sesterského vozu 810.081 prošel vůz 810.100 opravou, která jeho působení v Alžírsku prodloužila. S dokončením nové vysokorychlostní tratě v průběhu roku 2026 dojde ke zrušení původní horské trati, a tím i k odstavení posledního provozního motorového vozu řady 810 v Alžírsku.
    © Lukáš Hanzlík)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Kazdorocni meme musi bejt :)

RUTHER
    RUTHER --- ---
    20260101 BALL 010
    20260101 BALL 010
    https://www.youtube.com/watch?v=nX1bq10Ij-Y
    EADENN
    EADENN --- ---
    *y