• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AXTHEB: "u tech podlahovejch topeni doma"
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MARASAN: V tom elektrobusu?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AXTHEB: ne kazdy tepelko je v zime primotop.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MARASAN: A to má s elektrobusem společného co?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    program na večer jasnej <3

HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: muzeme se klidne predhanet, kdo z nas ma na min;))
    kazdop skoda, ze se na ten problem s prirodnimi zakony neprislo behem tech 4 let, co to ten dopravni podnik testoval
    https://www.bernerzeitung.ch/der-neue-elektrobus-umweltschonend-aber-teuer-514271226673
    Elektrobusbetrieb Linie 19
    https://www.bernmobil.ch/de/elektrobusbetrieb-auf-der-linie-19
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: nase cerpadlo ma na vstupu porad +6 stupnu Celsia, i kdyz bylo treba -16. Holt voda-voda.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    "Státní zástupkyně obžalovala exposlance Feriho z dalšího znásilnění"

Konečně něco pozitivního dneska.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Proč nás to rozhodí, i když víme, že je to troll nebo bot? Protože náš mozek je 50 000 let starý hardware. V paleolitu, když na vás pět lidí křičelo, že jste zrádce kmene, znamenalo to, že zítra zemřete v lese hlady. Limbický systém nerozlišuje mezi "pět lidí u ohně mě nenávidí" a "pět profilů s fotkou psa na Facebooku mi dalo angry smajlík".
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    AXTHEB: samozrejme funguji, akorat ze v autobuse kterej furt zastavuje a otevira dvere nemuzes topit nizkou teplotou predavaciho media jako doma v podlahovem topeni, takze bezej ne jako tepelne cerpadlo, ale jako primotop. A i u tech podlahovejch topeni doma ta eficience je uz od -10 vicemene v prdeli, coz zjistis nejpozdeji pri vyuctovani elektriny.

HAR4NT: covece, nebudes mi to mozna verit, ale presne to jsem si pomyslel kdyz jsem cetl ten tvuj post. Rikal jsem si, ze takhle blbej snad nemuzes bejt, a tak prastenej aby ti to prislo vtipny taky ne. Zahada.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BLOWUP: Dnešní tepelný čerpadla běžné fungují do -25, ne? Takže to čerpadlo může tu schopnost mít, jen je prostě blbě nastavené.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: a to ma bejt jako vtipny, delat takhle hloupe blbyho?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HAR4NT:Zkus jim zavolat, rekl bych ze by ti za tip jak ty fyzikalni zakony primet k tomu aby fungovaly jinak budou dost vdecny.

+41031 321 88 88
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    BLOWUP: no to se teda premyslivejsi (to jim nakukal kdo?:)) jedinci se svym navrhem na opravny algoritmus moc nevytahli;(
    mozna by bylo lepsi ty fyzikalni zakony efektivneji vyuzivat, nez se je snazit zmenit kvuli 26 autobusum, i kdyz svycarskejm.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Obec Köniz (to je predmesti Bernu) si poridila 26 supercool elektrickejch autobusu mestsky verejny dopravy. Jak se ukazuje, oznaceni "supercool" se v zime stava doslovnym: aby elektrobusy mely takovy dojezd ktery maji mit nez se znova nabijou, musi v nizkych teplotach vypinat topeni, protoze topna jednotka je tepelne cerpadlo ktere se od urcite teploty meni v primotop. To vedlo k rade stiznosti uzivatelu, kteri z dob fosilne provozovanych autobusu na studenej odchov nejsou zvykli. Pry se ale uz hleda reseni v podobe "aktualizace software" pricemz premyslivejsim jedincum neni moc jasne, jaky druh aktualizace dokaze pozmenit fyzikalni zakony. Nejspis to bude aktualizace typu: pockame az se otepli, a potom topit nebude treba.
    HESOYAM
    HESOYAM --- ---
    ENDER: No, navrhlo ho ANO, a těch deset let jeho ultrazmrdství mu prostě neodpustím a to ani nemluvím o jeho minulosti v Haló novinách. Kdyby se stáhl z veřejnýho prostoru a dál se kal, tak možná, ale takhle ať jde do píči.
    A jak na sebe koukám, tak jsem to měl dát do "co vás sere" :D
    ENDER
    ENDER --- ---
    HESOYAM: Mne prijde posledni dobou az prekvapive pricetnej, ale je pravda, ze jeho goebelsovskou minulost mu tezko nekdo odpare..
    NEI
    NEI --- ---
    Právě jsem hodinu a půl vařila udon nudle a zeleninu a tofu a vajíčka a houby a arašídy a sojovku a rýžové víno a chilli pastu a ústřicovou omáčku.
    A bylo to tak dobrý, že jsem to nestihla vyfotit a proto jsem to musela popsat alespoň slovy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam