• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    ENDER
    ENDER --- ---
    OVECKA_MJ: V amalgamovych plombach je rtut, jako sloucenina je to stabilni, ale rtut opravdu olizovat nechces. To samy je to s tou soli a sodikem/chlorem...
    STINKY
    STINKY --- ---
    OVECKA_MJ: to sice ano, ale pointa je, že olizuješ prvky nikoliv jejich sloučeniny.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    OVECKA_MJ: No, olíznout hroudu Na fakt není dobrý nápad, jakkoliv NaCl je v pohodě... Jak se líže plyn to sice taky netuším, ale HCl na jazyku taky nechceš.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    ATUARFIK: na tomhle mi přijde vtipný, že Na i Cl jsou červený (NaCl není problém,žejo) a U i Th jsou žlutý :)))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Pro práci v terénu užitečná tabulka:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Že geologové jsou globálně odsouzeni žrát kamení. (Původně jsem myslela, že to je laciná středoevropskáetoda, furt do toho hlodat.)

Siltstones can be distinguished from claystone in the field by chewing a small sample; claystone feels smooth while siltstone feels gritty.[2]
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    NOFNAK: nekde nekdo rekl, ze pokud nesi schopny ve trech vetach vysvetlit rozdil mezi DPH A HDP tak bys nemel mit moznost volit... podporuju
    RBIKER
    RBIKER --- ---
    teplá tekoucí voda na louce uprostřed lesa :))
    asi ten kanystr namalujem na černo...
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Do těch drážních motoráků tankujeme ještě za dobře :D

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    SALVATOR: ve vězení?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: Nudnější neznamená v tomto případě horší. Ale je to cesta do pekla (slippery slope), protože jak jednou začneš omezovat... tak je to najednou omezené jen na lidi, co s tebou souzní. A hop a je tu diktatura nebo tak něco :D
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    NELLAS: My to doma používáme v jednom kuse, to je pořád hipopotomonstroseskvipedaliofobie sem a hipopotomonstroseskvipedaliofobie tam. :D
    Jinak coby demokrat duší i tělem bych ve skutečnosti neomezoval volební právo mimo omezení již existujících. Myšlenka podmínit znalost základního fugnování státu, legislativního procesu, vlády mi přišla však dosti lákavá. Ale pravda, to bychom mohli přidat minimální IQ, schopnost číst a psát na úrovni učiva žáků páté třídy atd. a měli bychom pak asi podstatně nudnější politickou scénu :-)).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NELLAS: na druhou stranu - podminit volebni pravo znalosti naprosto nahodnejch absurdnich picovin by mohla bejt docela sranda :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NOFNAK: ona je to lakava myslenka, tohle "spravny" omezeni volebniho prava, ale uprimne si myslim ze by to prineslo vic problemu nez uzitku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    87HIGHFLYER: Jako takhle, já to beru ve vztahu k "Takový test (možná zaměřený více na základní principy fungování státu) bych s chutí dal coby podmínku pro právo volit. Kdo by měl pod 60%, smůla." :D
    Vidím tam tu závorku, ale v té je "možná". Proto mě téměř seriózně zajímá, jak by znalost této fóbie pomohla ověřit schopnost svéprávně volit :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NELLAS: takhle se muzes zeptat na cca 80 procent uciva :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: Já ti nevím, ale čemu pomůže znalost "hipopotomonstroseskvipedaliofobie"? :)
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    U maturity bych měl snad šanci. Takový test (možná zaměřený více na základní principy fungování státu) bych s chutí dal coby podmínku pro právo volit. Kdo by měl pod 60%, smůla).

Kvíz: Jak ovládáte základy společenských věd?
    https://www.prozeny.cz/clanek/kviz-zaklady-spolecenskych-ved-k-maturite-98250

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam