• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VERSONNENHEIT: a co ma byt biorobtik? :D
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Tento víkend nebylo tak hezky, jak jsem si myslela, že bude, tak se mi zachtělo nějakého kvalitního „kriple fightu“ a pustila jsem se na FB do komentování příspěvku podporujícího zákaz interrupcí a Hnutí pro život. Samozřejmě netrvalo dlouho a ozvala se mi tam jedna učebnicová antivax konspirátorka z Banskej Bystrice. Slovo dalo slovo, já ji vynadala do dezolátů a ona mě na oplátku označila za „biorobotika“.Což je asi nejkrásnější nadávka, kterou mě kdy někdo označil. Ano, občas se cítím jako malý biorobotík :) Tak mě to potěšilo, že jsem nadšením uklidila lodžii a umyla šest metrů oken. Co mě nepotěšilo, je další vhled do toho, jakým hovnům spousta lidí věří...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KALIBAN: link?
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    NEI: nejradsi mam “I’m sorry for what I said when I was hungry”
    NEI
    NEI --- ---
    _ANT_: Miluju výzdobu vaší lednice. :-)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Miluju strudl

DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ze v dnesni dobe je 75kc za windows zaplatit porad pro nekoho argument proc mit linux....
    linux je urcite na jisty veci dobrej a urcite ma pro nekoho smysl ho mit, ale penize fakt nejsou ten duvod
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Díky návštěvě kamaráda dneska snídám čtyři druhy zmrzliny a přihlašuju se na plavecký víkendový kurz. A svět je i přes počasí vlastně milé místo k životu.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Cena Andel pro LVMEN! Aspon nekde je vesmir v poradku..
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SALVATOR:

Ok. Já nerozumím úplně té komunitě okolo jádra. Linus vs. Gates a té kultuře okolo, jestli mi rozumíš.
    Ale to je jedno, jdu hledat jinam. Já dělám jenom do trubek. :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    R_U_SIRIOUS: Za Linux jako soukromá osoba platit můžeš, ale jako firma i za ten Linux platit musíš, protože musíš koupit sidtribuci vyvíjenou a hlavně podporovanou jinou firmou. A to z toho důvodu, že jako firma potřebuješ profesionální podporu, kterou ti Franta Vomáčka, co to dělá doma na koleni poskytnout principiálně nemůže, ale kterou jako firma nutně potřebuješ, protože nemůžeš riskovat, že se ti z důvodu absence podpory složí najednou půlka, nebo nedej bože celá firma. To se shareholderům obvykle těžce nelíbí.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SALVATOR:

Nojo, to já vím taky. Ale překvapuje mě ten rozdíl v obchodních modelech. Za Windows zaplatit musím. Za Linux můžu. A můžu si vybrat z celý řady distribucí.

Nezlob se na mě, já hledám ten udržitelný model.

A teď k ale k ténatu...

NAVARA
    NAVARA --- ---
    Děti nepíchejte si tu marihuanu, špatně dopadnete
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    R_U_SIRIOUS: Ty nezlob se na mě, ale to sou fakt strašlivý žvásty. Za prvé neni jeden Linux. Některý distra dělaj jednotlivci, některý skupiny nadšenců, některý vyvíjej firmy. Za druhé tam vždycky jsou náklady, i kdyby jen v podobě času. Za třetí i za distro dělaný nadšencema můžeš zaplatit, řada z nich přijímá dary. Za čtvrté právě třeba Red Hat jede v případě RHEL zhruba na takovým obchodním modelu, jako Mrkosoft: zaplať, firmo, my dodáme produkt a support.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    XYZ11:

Nemáš stovky stanic pod sebou.
    Ve skutečnosti jsou tisíce stanic, které jsou nad tebou.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SALVATOR:

Windows jsou světem hmoty a gravitace: svět hranic, kodex vlastnictví. Mám něco, co ty nemáš, zaplať!

Svět Linuxu je svět fotonů. Sdílím myšlenku, transakční náklady téměř nula, sdílím, aniž bych sám o myšlenku (produkt) přišel. Prosím o fakturu za fotony, které jsou tady i tam zároven̈.

Sdílím myšlenku, protože chci. Platím, protože musím.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A to samozřejmě včetně supportu.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    R_U_SIRIOUS: Jakej Linux? Arch, Mint, Fedora, Ubuntu, Manjaro, openSUSE... Některý fungujou, protože to mají lidi jako koníčka, třeba Mint. Jiný, jako třeba Red Hat Enterprise Linux proto, že to poskytujou společnostem a korporacím a nechávají si za to platit.
    XYZ11
    XYZ11 --- ---
    R_U_SIRIOUS: Nikdy jsi neměl pod sebou stovky stanic. Spravovat Linux je peklo, Win nejsou zadarmo, ale TCO u Win je nižší než u Linuxu. V případě corporate.
    V podstatě opět meleš bláboly jako standardně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam