• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    87HIGHFLYER: Áha, ten nemám :/
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SALVATOR: asi datadisk, jak je ta kovárna
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    87HIGHFLYER: Tvl kdy, kde? Mám dohráno, ale tohle si nevybavuju.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    V kingdom come 2 je scéna inspirovaná nadáváním z opravoy laktoše:)
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    To budou jahůdky ;)

SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: Middle-earth x Middle-europe.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @WarhorseStudios
    You might have heard the rumours, it's time to reveal what we are working on.
    🗺️ An open world Middle-earth RPG.
    ⚔️ A new Kingdom Come adventure.

HELL YES
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BEHALA_LETEM: vzpomněla jsem si na dávno zmizelé ID zemřela s létem nebo tak nějak. Nejsi její reinkarnace?
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    BEHALA_LETEM: tohle me potesilo a pobavilo :)
    BEHALA_LETEM
    BEHALA_LETEM --- ---
    Je vám jasný, že tu děláte skupinovou terapii boomerskýmu emigrantovi, kterej uvíz myšlenkama tak hluboko v minulým století, že si je v nový domovině nemůže ani mrmlat pod fousama, aby se mu všichni domorodci nevysmáli za invalidní názory?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Letenky, co jsem vcera koupila za 14, jsou dnes za 10. A ano, pobavilo, protoze tomu se nejde nez smat. Hypnotizuju ty ceny denne uz asi 2 mesice. 🤦
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Žena mi koupila nějakej sprcháč speciálně na suchou pleť a já teď vonim jako takový ty oldschool roksový líátka, co mi kupovával děda, když mě brával do Krčskýho lesa podívat se na zvířátka.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CERMI_FOX: wow, to je tak fascinující debilita co jsi napsal, že můžu na 100% říct, že to nenapsala AI :)
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    SALVATOR: hrozný tvl. Levičáci by chtěli rovný příležitosti, pomoct slabším aby se dokázali postavit na vlastní nohy a přispívat do systému, dostupný vzdělání nezávisle na finančním příjmu, aby i chudý mohli vydělávat lepší prachy s lepším vzděláním… šílený. Fakt. Podle mě by měli vládnout světu jenom ty co jsou hodně bohatí.
    Oh wait.
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    BLOWUP: Nabízí se otázka, jestli víš, co vlastně taková psychoterapie je.

Obvykle — a věřím, že je to stejné i ve Švýcarsku — psychoterapeuti s diagnózou zase tolik nepracují, a tedy ji nepodporují, a už vůbec neudržují záměrně při životě. A pokud se stane, že někdo má svoji „módní“ diagnózu — když si teda budeme hrát na to, že existují — jako zeď, co ho chrání, a současně mu ale brání v přístupu k plnýmu životu, bude její postupná přestavba přesně tím, o co bude terapie usilovat.

Jinými slovy, působení na znovunabývání kompetencí a autonomie klienta je někde na straně dva příručky. Prakticky hned za předmluvou…
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    Pobavilo mě že někdo kdo se vysmívá levicovému smýšlení praisuje program pro děti založený na levicovém smýšlení :D :D :D :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LISKAAUDREY: tjo. Me tohle schema driv taky nebylo jasny, ale od ty doby co to vis najednou vsude kolem sebe vidis jenom pripady ktery to potvrzujou, je to skoro neuveritelny. Clovek skoro ma pocit ze by nekde mel bejt disclaimer "levicove ideologie mohou mit negativni vliv na vase dusevni zdravi".

Aby mi bylo porozumeno: ze existujou opravdovy diagnozy mi je jasny a preju kazdymu koho se to tyka aby nasel tu pomoc, kterou potrebuje. Coz je presne duvod myho puvodniho postu: cim vic pseudodiagnoz system vyrobi, tim tezsi to bude pro ty kdo tu pomoc opravdu potrebujou. Muj pocit ziskanej dojmama z myho okoli a treba taky spolupraci s nekolika vyznamnejma psychiatrama pri navrhu jedny kliniky ale je, ze velka vetsina si pomoci nejakyho temer dozivotne prisatyho parazita kultivuje nejaky svoje pofiderni psychicky bolistky jako omluvu pred sebou samym proc neni potreba se k problemum postavit celem. Me je jasny, ze nekdo kdo k ty resilienci nebyl vychovanej si asi sam tezko tu cestu muze najit, ale to co vidim co s nima ten system dela je spis ze se je v tom stavu snazi udrzet co nejdyl, aby je mohl donekonecna dojit.

AXTHEB: OK. A na cem podle tebe zavisi? Me by tvuj nazor opravdu zajimal. Moje teorie zohlednuje krome ty inteligence i schopnost celkovy resilience, a ta se na rozdil od ty inteligence da naucit. Je to tak trochu jako v tom pokusu s tema psama a elektrosokama: kdo je vychovanej ve stylu "osud se proti tobe spiknul a ty s tim nic nenadelas, pokud te nekdo zvenci nezachrani", ten u sebemensi prekazky jenom sedi na zemi a breci, i kdyz by stacilo udelat krok a prekrocit ji.

Duvod, proc na zapis do KiTa my pritelkyne jsou na rozdil od vsech ostatnich ve meste dlouhy cekaci seznamy je mimo jinej ten, ze tam dusledne praktikuje individualni pristup k rozvijeni talentu kazdyho jednotlivyho prcka, kterej se individualne dokumentuje a jeho cilem je prave vybudovani resilience. Ty deti tam pristavaj casto z naprosto hruzostrasnejch rodinnejch pomeru, ale diky tomu programu se naucej, ze kazdej clovek ma svoje jedinecny talenty, kazda prekazka se da prekonat, a ze maji schopnosti ktery jim pomuzou se k tomu postavit. Ten rozdil "pred a po" je naprosto neskutecnej. Kdyz ted o tom premejslim, bylo by mozna zajimavy zjistit, z jaky casti tech deti se nakonec stanou levicaci.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mně fakt strašně baví ta pokroucenost tý myšlenky, že levice něco vydupává jenom sama pro sebe. Když je to tak špatný, tak by ses měl dobrovolně vzdát osmihodinovýho pracovního dne, pětidenního pracovního tejdne, brojit proti zákazu dětský práce, minimální mzdě, proti placenýmu volnu, standardům bezpečnosti práce, volebnímu právu žen, veřejnýmu školství a desítkám, možná stovkám dalších věcí, ze kterejch mají prospěch všichni, včetně tebe, i když si to možná neuvědomuješ, protože to už v dnešní době považuješ za samozřejmost. Ty jeden pravicovej mudrlante.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MATEEJ: To co popisujes je ale presne to co pisu: levice umi delat revoluci a protestovat, ABY JI NEKDO NECO DAL. Ona by mohla jit a treba to praci a nasazenim ziskat, ale samozrejme, jit cakat barvu na nejakej obraz, ABY NEKDO JINEJ NECO UDELAL je jednodussi.

O tomhle ale muj input nebyl.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Jsem sice marná, ale poprvý od porodu jsem se dokopala k tomu jít si konečně zaběhat. Tzn. Že jsem min. 2,5 roku neběžela. A dala jsem 4k, z čehož mám fakt radost, myslela jsem, že zemřu po kiláku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam