Ty vole! Tohle "to je ale sračka, co?" "to je moje oblíbenej člověk!" situace mi připomněly zážitek který jsem konečně vytěsnil protože jsem si po něm chvíli připadal jako idiot. Sorry za wall of text, tl;dr dole.
-----
Holce bylo asi 24. První rande proběhlo dobře, říkala že má vztahový issues z minulosti, je trochu nesmělá a tak, ale byla pěkná a docela sympatická, se smyslem pro humor. Issues jsem neřešil protože jsem trochu trpěl na samaritánský komplex. Na závěr jsme si dali pusu, všechno dobrý.
Druhý rande byla veřejná akce Mendelovy univerzity v arboretu. Začala být trochu odtažitá, nechápal jsem proč, ale arboretum je krásné místo kde jsem byl poprvé, tak jsem si všímal jiných věcí. V jednu chvíli z ničeho nic řekla něco jako "asi sis všiml že se od tebe odtahuju, to proto že se za tebe stydim", na což jsem řekl "haha, jasně", protože k tomu aby něco takovýho myslela vážně nebyl absolutně žádnej důvod - první rande proběhlo dobře, oblečenej a upravenej jsem byl úplně normálně, neměl jsem ani příležitost se chovat nevhodně protože jsme jen chodili po arboretu a s nikým se nebavili, a navíc kdo by proboha něco takovýho jen tak bez kontextu vážně říkal. Jediný logický vysvětlení bylo, že si dělá trochu drsným způsobem srandu z vlastní asociálnosti - k jejím issues a smyslu pro humor to sedělo.
Chvíli na to se konala studentská módní přehlídka. Trička s potiskama nebyly moc dobrý a modelky který je prezentovaly vypadaly jako někdo, s kým nemám absolutně nic společnýho.
Tak říkám: "Teda, ty holky vypadaj dost nesympaticky, co?"
Ona: "To je moje nejlepší kámoška."
Já: mlčím, ale ani mi to není trapný protože se té absurditě už v duchu směju jak blbeček
Bylo to divný, ale domluvili jsme si další rande, které sama navrhla, tak asi jen neměla den.
Šli jsme na krátký výlet, během kterého jsem postupně zjistil, že její drsně-suché vtípky nejsou vtípky, ale že o mne někdy v minulosti ztratila zájem, a rozhodla se to řešit nikoliv tím, že mi to jakýmkoliv způsobem přímo řekne nebo tím že se rozhodne ani ne zrušit ale jen nenavrhnout další rande, ale tím, že se mnou na to rande půjde a bude na mě čím dál tím hnusnější dokud mi to nedojde.
Omlouvám se za to že si nedokážu vybavit žádnou citaci, ale byly to hlášky bez přehánění na úrovni devátý třídy základní školy, říkat něco takovýho člověku jinak než ironicky bylo jen těžko představitelný i v jalovejch čtyřiadvaceti, a protože nevypadala jako že má nějakou vývojovou vadu, zhodnotil jsem nejprve, že jde na 90% o humor, který ve skutečnosti není mířený na mě (plus já se s vtipy na kámoše taky často neseru). Ta druhá varianta mi přišla úplně absurdní.
Když mi to došlo, připadal jsem si jako debil a litoval zabitého času, na druhou stranu dneska znám i pár chlapů, co to se ženami které je uráží a ponižují dotáhli i na svatbu a děti (a na rozdíl ode mě jim to dochází a jen to neřeší), takže vlastně dobrý.
Jako bonus jsem pak na sdíleném bytě asi dva měsíce spolubydlel také s přítelem té její výše zmíněné nejlepší kamarádky, což byl nepřekvapivě kretén.
-----
tl;dr: Dívka si myslela že o mne má zájem, pak už si to nemyslela, ale uměla to komunikovat jen infantilními urážkami pronášenými na rande. Trvalo mi dvě rande zjistit, že nejde o vtipy. Omylem jsem pomluvil její nejlepší kámošku, a přítel té kámošky mi pak vyhodil do koše těstoviny s omáčkou.