• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIConnections, Wordle a další hry od The New York Times
    ADITU
    ADITU --- ---
    QUANTI: zrovna
    socha Svobody
    mě napadla celkem rychle. Ale zas jsem měla problém s
    rappery, a jazzmany jsem taky nakonec nedala
    .
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Já myslím, že bychom měli uspořádat velký nyxí turnaj, a navzájem si vyrobit vlastní Connections. Je mi jasné, že proti takovým obskuritám by bylo nějaké NYT úplný čajíček! (Bostonský.)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já třeba Billie Holiday znám (podle jména), někoho dalšího jsem tipla, ale nakonec jsem dala snad jen tři? Nebo to otipovala možná do konce, ale to byl porod.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jinak existují i různé stránky, co mají nápovědy či vysvětlivky k jednotlivým dnům...
    Today’s NYT Connections Answers Jan 5, #208 - Daily Updates & Hints - Word Tips
    https://word.tips/todays-nyt-connections-answers/
    https://www.ggrecon.com/word-games/connections-word-answers-today/
    (a tak dále)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Nojo, tak tu pochvalu beru zpět, a jdu se stydět do kouta pod portrét strýčka Sama. :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: to byl velkej hnus :)))
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    ATUARFIK: taky mi teda přijde že hodně věcí je US specific, brit nebo nedejbože australan by s tím měl problém. Na druhou stranu australský connections, kde by bylo 8x "oi" a 8x "cunt" a jejich tisíc významů bych asi luštit nechtěl :P
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Já zrovna popkulturní reference fakt těžko dávám, jak si nepamatuju herce, neznám většinu současných celebrit, koukám na divné filmy a seriály, neřeším americké zpravodajství a většinu pořadů a vůbec mě nezajímá sport...
    Někde jsem tu svého času dávala k dobru, že jsem až díky trailerům na Barbie zjistila, že existují dva Ryanové, kteří mi přijdou zcela zaměnitelní (a přivodila mdloby mnoha fanynkám).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ATUARFIK: taky mi to přijde místy amerikanizované hodně. BTW, jak byli před pár dny ti rappeři bez prvního písmene, nebo co, to si vůbec ani neumím dohledat (nakonec E-40, J. Cole, T-Pain, Q-Tip, ale kdyby mi to na jedné stránce neprozradili, nemám páru)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Fakt? Tak jsem asi amerikanizovanější víc, než jsem si myslela, že mi to tak nepřišlo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Případně jazzové legendy onehdy.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Kecy. Dost často jsou tam názvy seriálů, zpravodajských pořadů, televizních stanic, lidi, co mají stejné křestní jméno... a to všechno je vždycky americké.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: To první mě trošku rozhodilo, ale je to dost logické, u toho druhého jsem hádala
    nějaké atributy panovníků, klidně už od faraonů

... takže jsem se pak vlastně i trefila, ač trošku vedle, a zasáhla jsem cíl :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: jo jasně, jakože tam mám napsat ten kód, ach jo. Měla bych si dát kafe.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ale musím uznat a ocenit, že se NYT snaží vyhýbat kulturně specifickým reáliím. Očividně jim je jasné, že tu hru sjíždí čtenáři po celém světě.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: <div class='spoiler'>...skrytý text...</div>
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: mě víc ten typ
    ___-___ pompom, tomtom atd.

:D a opravdická sviňárna jsou věci typu
    atributy Sochy Svobody
    , to je úplně uááá :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADITU: ježiš, nevím, jestli umím návod :D já vždycky napíšu v textu levou špičatou závorku (pravý alt a klávesa s čárkou) - < - a objeví se mi nabídka mimo jiné na vložení spoileru :)))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Tak tenhle druh fialových mě vždycky hodně překvapí :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: žlutý jsem měla podobně, ale bylo to celkem straightforward. Zato nechápu, že mi nevyskočil význam
    gross
    , když jsem si ho vyhledávala ve slovníku (ale když to člověk googlí, tak tam je). Aspoň už vím, jak se cítí
    moje děti, když na ně vytáhnu pojmy jako mandel, kopa a veletucet ;)

Ale jsem na sebe naštvaná za tu fialovou, tenhle druh zrovna obvykle dávám. Jak bylo před časem
    to I = značka jódu, iota, jednička a nevím už co
    , tak to jsem vyzobala snad napoprvé. Holt není každý den posvícení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam