• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    NELLAS: chlebíček by nestačil?
    FIONOR: u granátového jablka neřeším prskající šťávu (u pomeranče ano, to se stane místo činu), jen že to trvá dlouho
    NELLAS: co myslíš, jak dlouho mi bude procházet nechápaní celého procesu? :D
    bodré všem
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FIONOR: Máš teď jedinečnou možnost předvést svůj hack naživo a oloupat rybce jablko. Možná to nepochopí hned napoprvé, tak jich těch granátových jablek budeš muset časem oloupat více.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Čtu: granátové jablko
    a nemůžu se nepodělit o life-hack:

Vezme velkou mísu a náplní ji vodou. Pak vezme granátové jablko, nařízne ho po čtvrtinách, uřízne stopku a rozloupne na nestejnoměrně velké kusy. Ty pak jednotlivě ponoří pod vodu a loupe z nich zrníčka.
    Bílá dužina a blána mezi jednotlivými shluky zrníček plave na hladině. Zrníčka granátové jablka klesají na dno. Nikde žádná prskající granátová šťáva a vše je perfektně oddělené.

Violà, miska vyloupaného granátového jablka.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FISHIE: A kolik nabízíš za kus? Je k tomu i stravenka?
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    NELLAS: Chjo, nemuzu si najit ani loupace/cistice granatoveho jablka. Asi s pomerancem nebude lepsi uspech :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FISHIE: Já bych ti ji půjčila, ale není moje :)
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    slovo děkuji nikoho ještě nezabilo :)
    půjčíš mi paní? :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FISHIE: Nám tu (nejen) pomeranče loupe paní uklízečka. Ze začátku mi přišla super nesmělá, že se snad bála i odpovědět na pozdrav, ale minule mě pozdravila jako první :D
    Snažím se na ni být milá a sem tam jí poděkovat (i když to má jako náplň práce).
    Žijeme si jak prasata v žitě (klep klep, aby nám to vydrželo).
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    závist! dnes už nesmím sníst žádné zlo... k obědu byl mekáč na obalení nervů
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    5,5km svižná procházka se psem
    teď bude smraďoch spát až do rána a páníček má klid sám pro sebe. zasloužím si perník, co jsem včera pekl

nese si plný talíř úhledných voňavých obdélníčků a konvičku s čajem
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    potřebuju kurz loupání pomeranče, nebo přímo osobního loupače!
    To si ryba chce dát pomeranč, a vypadá to tu jak místo činu
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dobré ziiiiv.
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    bodré ráno
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ještě že jsem si tu čokoládu pořídila. Kolega předával v pátek své tickety na tenhle týden, s tím, co jsem si vzala, se rozhodl v pátek už nezačínat (ač deadline běžel). Já jsem tu zahrnutá hromadou králičích prdů k přeleštění a teď zjišťuju, že to nebude tak jednoduché a rychlé, jak jsem myslela. Měla jsem si to před převzetím líp prohlédnout, ach jo. Extra porci čokoládových palačinek, prosím.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    podáváme:

palačinky s čokoládovým tvarohem a čoko přelivem
    míša řezy
    horkou čokoládu (s chilli pro odvážné na zahřátí)
    pohotovostní tabulka čokolády - mléčná, hořká, hořká vysokoprocentní, s rozinkami a sušeným ovocem a ano, pro zvrhlíky i zorka, "čokoládová" pochoutka z palmového tuku :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Chci si koupit se solí nebo s něčím jiným? Já si tedy vezmu polední pauzu a pořídím si nějakou čokoládu. Když jste mě tu přinutili :D
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    dnešek bude tedy čokoládový den!
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    s hrůzou jsem zjistila že práci nemám ani kostičku čokolády (to je moje denní dávka)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já vám teď z toho dostala hroznou chuť na čokoládu. Až přestanu leštit králičí prdy, tak si pro nějakou snad budu muset skočit, ach jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam