• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERWATCHPrezident Petr Pavel
    Vse o nasem prezidentovi.
    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    GLOBETROTTER: To jsou detaily, pointa je v tom, že scénář, kdy na „dokonalém” zákonu panuje shoda v Parlamentu, ale zařízne to prezident, je nesmysl.

    V tě „normálních” situacích, kdy prezidentův hlas může rozhodovat, je to tak správně.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CROSS: Jenže to přehlasování je už jiným poměrem hlasů než prvotní schválení. Takže pokud schválení v parlamentu proběhlo poměrně těsně, tak je prezident ten, který rozhoduje zda to bude přijato nebo ne, protože už pravděpodobně přehlasován nebude.
    A ještě Ti tam mezi sněmovnou a prezidentem chybí senát :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: sorry za nějaké to vychýlení z větné vazby a překlepy
    CROSS
    CROSS --- ---
    MRDOOM: ale víš, jak v ČR funguje legislativní proces, že jo? Že prezidentovo veto může parlament přehlasovat? Myslím, že všichni dosavadní prezidenti nepodepisovali, když na to přišlo, zákony z přesvědčení, taky myslím, že právě kvůli tomu přesvědčení byli zvoleni. Pokud je prezident přesvědčen, že patříme na tav. západ, a naše legislativa by tomu měla odpovídat, je za mě jednak v pořádku, jednak přinejmenším jasná a srozumitelná nabídka voličům, zda to taky tak cítí.

    Dokonalý návrh zákona potřebuje především získat podporu ve Sněmovně, teprve pak přijde ke slovu prezident. Do situace, že prezident je poslední linie obrany proti legislativní tvorbě SPD, máme doufám ještě daleko.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    EZECHIAS: Uz jen predstava ze prvni dama by jinak byla Moniké, je desiva ;o)
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    MRDOOM: Kdyz o tom ale popremyslis, tak to je problem kohokoliv v tom uradu. Stejne to bylo pro ty dva co zastavali ten urad predtim, ne? Akorat na jine strany…

    Ja si rikam, ze vzato celkove, je skvele si na chvili oddychnout a mit v uradu prezidenta nekoho s vysokym charisma a diplomatickym chovanim. Nekoho kdo se umi zretelne a jednoduse vyjadrit a celkove vypada na jakemkoliv zaznamu dustojne.
    MRDOOM
    MRDOOM --- ---
    ADAMIRA: No, dneska při těch technologiích už člověk nemůže věřit ničemu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MRDOOM: To je tak trosku nukleární spekulace.
    MRDOOM
    MRDOOM --- ---
    OVERWATCH: Tak myslím, že když se prosazují zákony a novely, vždy jdou přes presidenta. Tou servilitou myslím to, že kdyby kdokoliv z SPD nebo andrej přišel se sebe dokonalým návrhem nějakého zákona, prozápadní nato myšlení pana Pavla už může hrát osobní roli v tom že ten zákone nepodepíše už jen z přesvědčení. Toho se bojím. Protože všeobecně ta černobílost okolo nás začíná být neuvěřitelně kontrastní.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    TLOUDEV: Tym dostal urcite zaplaceno za svoji praci, nebylo treba s nim pokracovat, od toho mel vyhlednuty jiny odborniky? To mi neprijde nefer.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OVERWATCH: no, až na to zbavování se teamu, kterej ho vytáhl nahoru.. boje mezi frakcema? nějaké zákulisní info?
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    MRDOOM: Urad prezidenta zase nema takove pravomoce aby mohl ovlivnit nejake zasadni zmeny. Nebo se mylim? A ano souhlasim, z uradu, ktery se tvaril jako zbytecny a pro par vyvolenych, kteri si tam delali co chtelo, dosud dela urad vcelku na pohodu. ;o)
    MRDOOM
    MRDOOM --- ---
    OVERWATCH: Čím víc ho sleduji, tím víc se bojím servility vůči západnímu vlivu. Takže jak je to s poctivostí nevím, ale jedno se mu upřít nedá a to je charisma +3 které do tohoto úřadu dodává, po mnoha letech s miloušem.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Toto auditko neni jen pro oslavy Petra Pavla, ale i pro zajimavosti z jeho zivota a samozrejme i pro jeho kritiku. Muj osobni nazor je, ze po dvaceti letech (Klaus, Zeman) mame na urade prezidenta solidniho pana, ktery muze zmenit vse k lepsimu a vratit tomuto uradu poctivost a prestiz. Snazte se zde dodrzovat pratelskou uroven diskuse, i kdyz treba nesouhlasite s oponenty. Mazat budu jen ve vyjimecnych pripadech, tj, trolling, nebo urazeni a napadani.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam