• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEETOYOTA


    Toyota. Logo Toyoty jsou tři elipsy tvořící dohromady písmeno „T“. Dvě vnitřní elipsy symbolizují protnutí srdce značky se srdcem zákazníka. Vnější ovál představuje svět, který Toyotu obklopuje
    rozbalit záhlaví
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    PSYSBEE: To mam myslim ja (nejsem ted doma abych to zkontroloval), ale kdyby neco, asi ti stejne moc neporadim, ja se v tom radeji moc nehrabu...
    INOX
    INOX --- ---
    PSYSBEE: V praci jsme meli aurise s timto motorem pul roku/rok (nevim presme) na operak. Nejspis neporadim, ale ptej se.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Jen pro info - je tu nějaký majitel Toyoty s motorem 1.6 benzín Valvematic?
    INOX
    INOX --- ---
    JANFROG: Pro uplnost posilam screenshot. Je tam i rozmer toho disku.

    JANFROG
    JANFROG --- ---
    INOX: Dily. Ja mam "plechace' (teda jesti se tomu tak v cestine rika :-). My to prave pouzivame vicemene jen na vylety do hor, takze bych to fakt chtel. Nesmysl za to si asi klidne dam :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    INOX: Nevím jak u Toyoty, ale tuším že u Opla potřebuješ nějaké jiné šrouby, které nejsou v sadě z prodávanou rezervou?

    Chce to vyzkoušet, u Toyot máš ale snad výhradně matky, takže by to problém být neměl, jen ten šroub prostě nemáš kam utáhnout...
    INOX
    INOX --- ---
    INOX: Tak pro verso 2016 mi to v prirucce naslo T145/70D17 (je jedno jestli mas 205/60R16 nebo 215/55R17).

    Jen nevim jak s maticemi. Na hliniky jsou jiny jak na plechace, ale je mozne ze dojezdovka je k tomu uspusobena. Nikdy jsem zatim nemusel nasazovat, nastesti.
    INOX
    INOX --- ---
    JANFROG: Ja mam dojezdove kolo napsane v prirucce co se davala k autu. Chtel jsem si ho koupit do yarisu jelikoz mam taky jen opravnou sadu, ale bylo tezke na bazosi sehnat ten spravny rozmer a kdyz uz jsem ho nasel chteli za to v mych oci nesmysl. Je to mestky auto. U “dalkoveho” bych kolo chtel taky.
    KOJA
    KOJA --- ---
    Pardon, ja jsem tady zatim vetrelec ale uvazuju, ze Golf v kombiku bude vyhledove nahrazen za hybrid Rav4 a rad bych tu mezitim nasaval rozumy.

    Ad dojezdova rezerva - ta moje sla zrovna o vikendu pri navratu z hor do akce a nakonec zvladla par malych snehovych fleku i par hodin dalnice 90-100 km/h.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CUKI: Jako dá se, ale maximálka je buď 50km/h až 80km/h, záleží na typu. Je to opravdu na dojezd i když jsem viděl borce co s tím jezdili pár týdnů, ale to tomu auto asi moc dobře neudělá.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JANFROG: Zajeď na vrakáč a vyzkoušej. Ty dojezdovky jsou většinou menšího průměru, užší a menší ET. Jde jen o to aby mělo správnou rozteč na šrouby. Je to fakt nouzovka mimo cesty si s tím ani neškrtneš. Pokud to bude přední, musíš ji v terénu stejně prohodit alespoň ze zadní. Na silnici se s tím ale jet kupodivu dá.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JANFROG: třeba tohle je proToyota Verso Design 2016:
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JANFROG: Jasně a zkusil si to dohledat na webu pomocí VIN? To by ti v náhradních dílech mělo vyhodit kopatibilní dojezdovku.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DELVIT: Plna se mi tam nevejde, jen ta dojezdova. "Technicak" nemam, jen V5C kde kde je tak maximalne ze to je modra toyota :-) Navic tohle se tady s dojezdovkou neprodavalo (tohle konkretni ji rozhodne nikdy nemelo).
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JANFROG: Chceš náhradní nafouknutou pneu?. Přečti si co máš nyní za rozměr a podle toho si vyber. Jinak v techničáku bys měl mít všechny povolené rozměry kol.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Ja u Aurise nastesti rezervu mam, byt to kolo je fakt dojezdovy.

    Jinak vcera jsem vytahl tu horni podlahu vcetne plastovyho kastliku, co je pod ni a na spodni dekl, co uz je nad rezervou, dal origo gumovou vanu. Vznikl faakt velkej kufr a tak naskladani dovolenkovy bagaze naseho rodinnyho cirkusu
    - 2 velky tasky moje, zeny + 2 maly kufriky obou deti + velkej vak s detskou postylkou + slozenej THULE kocarek vcetne korby pro mímo + dalsi dve tasky jidla, notase a kravin
    .. konecne neni desatej level tetrisu, ale proste to tam jen s rozumem naskladam, roletu dam do horní pozice (tady nekdo hodne premyslel) a jeste se tam neco vejde..

    A takhle nalozeny auto s dvema dospelyma a dvouma prckama pak dojelo do cile predpisovou rychlosti s prumernou spotrebou 5,9 litru/100km - coz mi na 1,6 benzinovou atmosferu bez hybridu ci turba prijde krasny..
    (sam sem tu samou trasu jel jeste o neco uspornejs - 5,6litru/100)

    Jen ve meste to lita, tam si holt ty rozjezdy reknou svoje, tam bych ten hybrid hodne uvital...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    NECROMAN: Mam Verso 2016 (koupeny 2019 jety, najeto 9k mil - temer novy. Super rodinny auto zatim).

    A mam podobnej problem, chci tam rezervu, ne takovy to mliko na nic. Ale netusim jak dohledat co presne potrebuji za kolo. Muj mechanik se tvaril ze no problem, ze mi to sezene a najak to nedokazal (mozna se na to vys... i kdyz myslim ze ne). Rad bych mel jistotu, ze mi sedne velikost a roztece abych to dal na ten "wheel hub" (nevim, jak se tomu rika, proste ta vec ke ktere se sroubuje kolo - sorry, nejsem zadnej znalec)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Ahoj, sháním pro svou Corollu E210 sadu na výměnu kola podle této stránku z manuálu a za boha nemohu zjistit jak se jmenuje ten kulatý díl z tohoto diagramu, jaký má číslo dílu.
    Také mi není podle té ilustrace ani jasné, jaké bych měl mít dno zavazadlového prostoru pro tuto sadu a plnohodnotné kolo - já mám tipicky toto - první fotka, ale podle všeho existuje i tato varianta - druhá fotka

    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Test: Toyota GR86 – osobní zpověď - Portál řidiče
    https://www.portalridice.cz/clanek/test-toyota-gr86-osobni-zpoved
    EZEE
    EZEE --- ---
    MARASAN: Novych uz je v CR par :/ bohuzel predavaci proces si nezaziju. Me ta 86 hrozne nadchla jako surovy auto. A ty ji mas?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    EZEE: nepotrebujes nutne novou.
    EZEE
    EZEE --- ---
    *Dekuju za nazor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam