• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEETOYOTA

Toyota. Logo Toyoty jsou tři elipsy tvořící dohromady písmeno „T“. Dvě vnitřní elipsy symbolizují protnutí srdce značky se srdcem zákazníka. Vnější ovál představuje svět, který Toyotu obklopuje
    rozbalit záhlaví
    FLAD
    FLAD --- ---
    NECROMAN: To se mi občas stává stává taky, zvlášť když dojedu a rychle vypnu auto. Můj osobní tip je, že ta synchronizace prostě chvilku trvá, a musí se stihnout mezi dokončením jízdy (asi zapnutí parkovací brzdy) a vypnutí motoru. Časem se mi to vždycky srovná. Já tam sleduju hlavně dlouhodobý čísla, a na ty to funguje dobře 🤷
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FLAD: mám aktuální verzi. Teď se nějaké jízdy stáhly, ale stále asi dva dny chybí.
    FLAD
    FLAD --- ---
    NECROMAN: Mě to funguje, ale pár dnů zpátky byo update appky. Máš poslední verzi?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NECROMAN: Me to v ProAce 2022 neslo nikdy. V servisu se jen divili.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Posledních pár dnů mi aplikace v mobilu neukazuje trasy, co jsme najeli v Corolle 2020, a aplikace nahoře hlásí "Registrujeme výpadek služeb". Máte to někdo podobné?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CUKI: ale zas nema naftu, ktera z povahy veci proste zere min..
    CUKI
    CUKI --- ---
    PSYSBEE: No hlavě aerodynamickej. :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CUKI: "malej auris" .. :-) .. no v kombiku (Touring Sports) zas tak malej neni - 4,6metru délka, ale jo, oproti dodavce JE malej.. :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    INOX: Já nechtěl zovádět průměrné spotřeby ale při 92-93km/h na rovné silnici s tempomatem to je skoro jako jet nějakou eco race nebo jak se to jmenuje. Jako není to ropák 1,6l už je poměrně dost, ale pořád je to ideální rychlost pro takové auta. Za 6l vyjezdím cca kilem nádrž v 20let starém Ducatu, tou devadesátkou bych se dostal asi na podobnou hodnotu. jako ten malej Auris
    A to Toyota má ty 1,0 1,3 a 1,6 VVTi motory naprosto vymakaný.

Ale ke spotřebám mě třeba zklamali hybridy. Ta úspora je IMHO jen u někoho kdo neumí řídit a jezdí po městě brzda plyn.

hybrid Yaris druhé generace se nedostal pod 5l, spíše 5,2l (cca půl město půl okresky), to bylo z mě hodně velké zklamání.
    INOX
    INOX --- ---
    Na 1,6L mi 5,5L mi přijde velice fajn.

Mám Avensis 2,2D - 2009 tam mám dlouhodobě dálniční / okresky cca 50:50 nějak kolem 6,4 (leju do plné a vím kolik jsem ujel a to je mezi 6,3-6,5L) Pak Yaris 1,33 - 2011 tam mám 6,8-7,2 léto zima, ale to auto jezdí jen Město. Když jsem s ním vyjel mimo dostal jsem se na 5,4L.
    V práci máme na operák Yaris GR sport 2024 (hybrid) a tam při cestě Praha - Radčice (Plzeň) - Praha na dálnici 140-150 a spotřeba 4,5L.
    Kutná Hora - Praha mimo dálnici hodně na klobouk tak jsem to jel za 3,5L ten hybrid funguje naprosto skvěle. Kéž by to nebylo tak drahý.
    Vše řízené mnou a jízdní styl dost podobný ačkoli nafta, benzín a hybrid mají ty jízdní styly odlišné.
    Také mi přijde, že optimum je jezdit 100-110 na tacháči a to auto baští zajímavé litry.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PSYSBEE: Tak já mám u starého Yarise kombinovanou 5,7l ale dokážu s tím jezdit klidně za 5,2.

Právě ta konstantní rychlost na těch okreskách strašně snižuje průměrnou spotřebu.

Tedy pokud jezdím v průměru za cca 5,6l tak právě na těch okreskách takovouto rychlostí to může být klidně pod 4,7. Kolik pak musí u tebe být průměrná spotřeba?

Znám jen staršího (2016) Aurise 1,3 a ten jezdí skoro jak ten můj Yaris.

U Toyoty jsem se nikdy nesetkal s tím že by udaná spotřeba byla nižší než je realita. To není škodovka ani jinej podobnej sráč.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE: doplnim - vyrobce udava 4,8l mimo mesto .. ale imho prazdny, ne s 4clenou rodinou uvnitr+plnym kufrem vcetne kocarku.. a imho stylem pana klobouka, kterej obcas i brzdi plynulost dopravy, coz ja rozhodne nejsem..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CUKI: jasny - nebavime se o hybridu, ale o 97kW 1.6 atmosfeře .. a uni je to za me naopak velmi prijemna spotreba a odpovida vyrobci i tomu co ctu na diskuzich..
    Nebo mas jiny info?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PSYSBEE: To je na Auris při této rychlosti poměrně vysoká spotřeba. Co tam je za motor?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ja si taky nekdy dam tempomat, ale spise na 70 km/h .. kdyz to je takovy ten druh okresky, kde je co 800-1500 m je nejake to krizeni :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SEJDA: mezi D4 a Příbramí se taky dá jet skoro celou cestu na tempomat, krásná rovinka.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SEJDA: priklad - silnice 1 tridy E49 z Písku do Č. Budějovic - široká rovná (jednou tam misto ni bude dalnice), nadneseně řečeno - v Písku dám tempomat, vypnu ho v ČB a jen si cestou dávam RES kdyz musim snizovat rychlost na 70kach nebo ve vlacku za kamionem.. Clovek by si i zdriml, spotreba 5,5l/100km
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PSYSBEE: ty jezdis na tempomatu po okreskach? :O
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NECROMAN: presne .. proto mimo dalnice mam na Aurisu tempomat na cca. 97km/h, protože realne dle GPS jedes 92-93km, coz je povolena odchylka radaru..
    VACA
    VACA --- ---
    NECROMAN: Jj, snad vsechny auta ukazujou o takhle vic nez je real..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, je normální, že když mám na Corolle TS 2020 nastavený tempomat na 50km/h, tak mi městské radary ukazují rychlost skoro všude 47 km/h? Je normální taková odchylka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam