• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHNovodobí poustevníci, samotáři a lidé žijící dobrovolně na okraji spoelčnosti
    Články z medií, osobní zkušenosti/setkání s lidmi, kteří si zvolili svůj život vyčleněním se ze společnosti.
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Jinak na okraji společnosti se dá žít i uprostřed civilizace. Stačí když budeš hodně jinej a bude kolem tebe málo podobných lidí..
    To je jedna z věcí která se mi líbí na cestě. Spojuje mnohdy i hodně rozdílné lidi a pohledy na život a to ti zpětně dává větší rozhled a lepší pochopení ostatních.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Potkáváme je každý rok, ale Petr měl letos nějaké trable, tak se sebrali z Mara a zmizeli do Maroka. :-)

Za mě ten model pospolité rodiny není vůbec špatný, jen to nemusí vypadat zrovna takto. Ty mladší děti jsou fajn a v pohodě u těch nejstarších je IMHO problém drsná sociální izolace. Což je způsobeno i tím dokumentem.

Nechci tuhle rodinu jinak hodnotit, na ně si každý musí udělat názor sám. Ale ten dokument je všechno jen ne dokument. Realita je někde úplně jinde a autorka to vůbec nezvládla.

A říct o sobě že to umím líp? Mít devět dětí, tak si asi raději hodím mašli. :-D Prostě pokud nejdeš se systémem jsou ty cesty hodně složité.

Co se týče domácí výuky a života na 4 a více kolech, znám pro mě mnohem přijatelnější modely. Osobně zastávám názor, že na škole je nejdůležitější kolektiv. Na druhou stranu teď jsme u Santaféčka vytvořili na pár dní dobrou komunitu, kde bylo dohromady 11 dětí. 4 české a jedni Italové. A bylo to hodně fajn.
    TSOH
    TSOH --- ---
    Mlčochovi jste někdo potkal?
    V minulosti jsem s nimi prohovořil několik večerů u ohně v Andalusii a byl to vždy fajn rozhovor.
    Pak jsem viděl ten dokument, kde jsou již děti starší a připadá mi, že to není uplně nejštastnejší..
    Docela bych byl zvědav, jak žijí dnes.

Stále spolu – Trailer CZ
    https://www.youtube.com/watch?v=Jm4-CYPgqNo&ab_channel=Aerofilms
    TSOH
    TSOH --- ---
    SAGUS: Docela bych byl zvědav, jaké máš zázemí, ale chápu, že se to asi nezvěřejňuje. Každopádně to místo vypadá hodně parádně. Jak dlouho tam žijěš?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    TSOH: ne, ja jsem tam jak je ta ruda tecka. dum neni tak zajimavej jak jeho okoli :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    SAGUS: Tvůj bejvák?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    zdravim z okraje spolecnosti :))

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam