• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOOTCHACo jste dnes vyrobili?
    (Foto)prezentace vlastnich, nejlepe aktualnich, vyrobku a diskuze o nich.
    rozbalit záhlaví
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    PAVIAN: tak nekup ho za pětikorunu :-D
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    KOOTCHA: na vercajk, material, drevo na topeni, na cokoliv. mam pomerne velkej pozemek, spousty kramu, nakladak,, takovej wasteland.
    kosik sam do terenu neni a kolecko bez vany nic moc, delam obcas i smysluplnejsi veci
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    PAVIAN: :) na co to mas?
    FLY2001
    FLY2001 --- ---
    Komodu

    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    Kolečkošík )

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Muj prvni pokus s UV resinem, priste na to pujdu lip. Subfosil a prurez kustkou

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PEJR: Si zvykneš
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NOIZER: tak nabytek z ikea nevim, ale ty polepeny okna bys nahodit mohl. At se to tu trosku znormalizuje, nez sem za tri tydny hodim svoje žáves vyvysene zahony :D
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    ...Tak at tu jenom netlacham - Ja sem dneska (cca pred peti minutama!) vyrobil velmi nekvalitni plastovou kostku! = )


    Ale je to vysledek necelych dvou mesicu prace po vecerech kdyz uz rodina spi, a oziveni 3D tiskarny ktera nekolik let lezela nefunkcni v kulne... Takze sem si udelal kompletni rozborku, nahradil sem par soucastek ktere neodbornym skladovanim utrpely, vyrobil par dratu misto poskozenych/kratkych, pak ji celou zase slozil, a dneska z ni vytlacil prvni kousek plastu! Neni to tak moc DIY jak bych si pral, je to prec jenom stavebnice, ale jako vedlejsi projekt sem si ji aspon vymodeloval ve 3D aby dalsi bastleni slo lepe...



    Tak snad se to sem taky vejde. = )
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HEINZZ: Když to půjde dobře, tak to naučím komunikovat se spoustou věcí (jako to umí Arduina), naučím se psát ve strojáku (a možná i trochu FORTH) a dělat malé systémy. Které dnes nikdo nepotřebuje a kdyby, tak máme lepší, levnější, rychlejší a výkonějí náhrady všude kolem.

    Ale budu mít skvělou věc na chlubení, vylepšování a udivování společnosti, protože nic takového nikdo druhý nemá. A tak trochu si splním některé dětské sny :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    NOIZER: Nedobře mluvíš o sloníkovi :) Takhle ho neprodáš!

    Já jsem zapojil LEDku do série s odporem, aby při svícení neshořela, jak to popisuje snad každý návod pro začátečníky, který obsahuje slovo LED. A z dlouhodobého hlediska možná budu mít počítač, který je pro smích i hodinkám a k ničemu mi nebude, než na chlubení.

    Ty jsi složil dva kusy nábytku, což si dovede představit každý, k čemu jsou dobré a že se používají furt pryč a zlepšil sis dlouhodobě bydlení tím, že jsi zkrotil samotné Slunce, které všechny moje LEDky dohromady přesvítí levou zadní kdykoli.

    Jen to neumíš náležitě podat :)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    GILHAD: Tak to je pro me opravdu hodne vyssi divci! mas pro to nejaky planovany pouziti, nebo opravdu jenom hracka co bude mit pekny blinkenlights?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    tvl ja chtel napsat, ze jsem si slozil botnik a malej regalek z ikea a konecne polepil okna ve spajzce, aby tam neslo slunicko, ale to tady asi nema vejsku uplne, kdyz tak na vas koukam:D
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HEINZZ: Ne, tohle je 6309 a stavím si to podle sebe nanečisto, abych si osahal ty komunikační chipy okolo. A až se naučím (teda spíš zvládnu v praxi) programovat hradlová pole, tak to půjde na klasická PCB. Zatím je to takový proof of concept, ale už mi ty PIA a VIA blikají LEDkama hned při startu, ACIA komunikuje na jiné rychlosti než zbytek systému, umím tu komunikaci i zastavit a zase povolit, takže nebudu mít problémy s rychlostí zpracování dat a chystám se tam přidat dvě Arduina Mega Pro - jedno pro VGA a RCA kompozitní videa a PS/2 klávesnici a druhé pro práci s SD kartama a hodinama reálného času a obecně se vstupy a výstupy jako I2C, SPI a tak - taková holka pro všechno.
    A ta dvě Arduina budou sdílet s tím 6309 každé jeden chip paměti namapovaný do prostoru 32kB-48kB. 0-32kB bude klasická RAM, 48kB-64kB bude kousek I/O zařízení (asi tak 1kB) a zbytek měla být původně EEPROM, ale spíš to bude stránkovaná RAM, kterou vždy při startu naplní to Arduino s SD kartou akuální "ROMkou".
    Ale ladím to po kouskách a teprve pak to poskládám. A jde mi po pomalu, protože se pořád musím toho spoustu učit (ale základní systém do té ROMky už mám, asi 6.5kB, ale ještě ho budu přepisovat) a dneska teda byly jen ty světýlka z prvního příspěvku (ale technologie funguje, takže hradlo se 100 pinama s odstupy 0.25 mm a rozestupem 0.5mm bude zanedlouho taky na řadě - teda až dorazí hradlo a programátor a nějak to ochočím).
    Dělám na tom už od začátku roku a jako posunuje se to někam, ale moc to demonstrovat zatím nejde.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    GILHAD: je to podle Bena Eatera..? Na ten kit slintave koukam uz dlouho, ale s elektronikou si zas tak nerozumim a asi by to pro me bylo moc velky sousto...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    GILHAD: mi to pak doslo, tak jsem se smazal.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    KOOTCHA: To je ten druhý obrázek :)

    5x 8světýlek / LEDek do breadboardu pro testování paralelního a verzatilního portu mojeho 8bitového počítače



    (Teda teď už jsou ty dolní ntegráče taky zadrátované a tohle je k nim, aby bylo vidět co je na výstupech, dokud tam nebudou nějaká zajímavější zařízení)

    Jedna starší destička se světýlky vlevo dole v rohu.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Pořídil jsem si Předehřívací desku


    Dá se použít i k SMD pájení - prostě na plošňák dám pastu, do ní strategicky rozestavím součástky, zapnu, ony naskáčou na správné pozice a ty které ne, tak tam došťouchnu, sundám a mám plno destiček se světýlky

    _
    PEJR
    PEJR --- ---
    STROSIK: Ten pohled zezhora, to jsem teda docela polknul na prazdno.. za mokra bych na to asi nevlez
    STROSIK
    STROSIK --- ---
    KOOTCHA: Prkna jsou modřín jinak konstrukce je z borovice duglas, jsem se nudil :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    STROSIK: Tak to je velká paráda. Nějakej modřín?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam