• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOOTCHACo jste dnes vyrobili?
    (Foto)prezentace vlastnich, nejlepe aktualnich, vyrobku a diskuze o nich.
    rozbalit záhlaví
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    1MALALISTICKA: ja to tak nevnimam. Jen mi to pripada jako tak naprosta banalita, ze nema smysl uz to dal resit. Na Koudyho nereaguju z principu :).

Otocme lista.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    1MALALISTICKA: asi tu mam nekoho v ignore, ale kdo mu dava cocku? Me prijde se to udelal moc hezky.
    EKG
    EKG --- ---
    1MALALISTICKA: Damn. Uz vim, co musim udelat. Nasit kapsy na kolena pracovnich kalhot!
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Me se líbí, jak se Kootcha pochlubil, ze i bez vybavení byl schopen na koleni opravit věc tak, ze uz není k vyhození, je plně funkční, ale tady dostane čočku, ze to měl udělat jinak, lip. Jasne, měl si prvně jít koupit soustruh a teprve pak dělat držák pánve. Škoda jen, že ta by tou dobou už byla v popelnici.
    Ja vždycky obdivovala lidi, co si i bez vybavení umí poradit. Třeba takový pan Šustr. Pan Šustr z Ronova nad Doubravou se zamyslel a spočítal, že obyčejná konev ma 117 otvoru v tom kropitku a ze je to škoda, tak udělal pouze 13 otvorů, uz to funguje to na té konvi, konev šetří vodou!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOOTCHA: na jakej grit jsi brousil?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    WEWERKA: je to cisty. Jen jsem to zmensoval v telefonu a je to zubaty. :)

Jinak si upnu do vrtacky unasec se smirglem a brousim to na tom, no... moc prace s tim nebylo.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KOOTCHA: Prijde mi to z te fotky docela chlupate. Nebo se mi to jen zda? Muzes to upnout do vrtacky, tu upnout ke stolu a brousit za behu.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JONEZ1: To mi na tý druhý fotce nepřijde, přiznám se. Zdá se mi rovný.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SALVATOR:: To máš pravdu. Na fotce to ale vypadá (možná optický klam), že madlo je konické, a násada od lopaty je válec :-).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JONEZ1: Násada od lopaty ale už požadovanej tvar ale má, ne?
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    KOOTCHA:: Jak jsi psal žes neměl soustruh, tak mě zajímalo, čím si to opracoval do požadovaného tvaru. Nemyslel jsem to nějak špatně. Je to fajn oprava.
    Já to madlo od konvice postupně obrušoval smirkem nařezaným na tenké pásky, které jsem zaháknul za madlo a tahal sem a tam dokud se mi to nezdálo dostatečně oblý.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    JONEZ1: jo, to moje dilo fakt neni hodny obdivu. :) Smirgl a pak par vrstev tvrdovoskovyho oleje.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    KOOTCHA:: Jsi mi připomněl, že jsem se chtěl minulý týden poslat podobnou věc, jen moka konvičku na kávu.
    Na spodní fotce prototyp madla "ve 2d".

Mimochodem, jakým způsobem jsi upravoval rukojeť do finálního tvaru? Smirkovým papírem?

WRNQ
    WRNQ --- ---
    KOOTCHA: Díky za pošťuch, mám z téhle sady taky takovej rendlik s úplně jetou rukojetí, tak do toho taky půjdu konečně
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Takova blbost. Babizna chtelavyhodit panev, ze mela uplne znicenou rukojet. Probudil se ve mne opet zid, skocil jsem pro zlomenou nasadu od lopaty (soustruh nemam) a za hodinku poladeno.

WRNQ
    WRNQ --- ---
    Svatební dar na pobavení pro moji ségru. Bere si po 19 letech vztahu svoji holku❤️
    Máme rodinu ze Slovenska a babka nám kromě milionu dalších věcí jednou i vyšila i dečku na televizi, takže tohle bylo jasný.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    CURFEW: ohne, ta hlinikova flexi hadice to da. mam to jenom o par centimentru vys, bojoval jsem s tim asi hodinu, ale klaplo to:
    roztahni si flexi hadici, co jen pujde, a potom udelej to dvojte koleno .. vnejsi strana zustane napnuta a vnitrni se sroluje zpet do hustoty ohybu, jako kdyz byla zabalena.
    Ale klidne dej hotni policku pryc a udelej tam O, jestli ti S nepujde.
    A to se priznam, ze moje hadice ma ten vetsi prumer 15 cm.
    CURFEW
    CURFEW --- ---
    Prosba o radu,jak propojit digestoř do odtahu,když je takhle blízko a klasická flexi hadice se do patřičné zákruty neohne ..
    Diky a sorry za ot

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Společným rodinným úsilím jsme stvořili vánoční výzdobu. Karton, bílá fixa a světelnej řetěz na baterky z IKEA. Bystré oko si povšimne, že synův domeček musel být vyzdoben bagrem a hasičema.

MATHEA
    MATHEA --- ---
    V noci jsem se pustila do tepani ocelovyho dratu, na kovadlince 6x6 cm. Jako jde to, umim si predstavit lepsi podminky, ale ja v podstate vsechno delam na koleni :)

PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    né úplně dnes ale vyrobili:
    [PAVIAN @ DO IT YOURSELF]
    PETD
    PETD --- ---
    Nakresleno a vytištěno. Holt skříňka do koupelny byla dělaná na dva sifony a my máme jenom jeden. Ale zas je pak šuplík hezky rozdělený.

GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: to tak vyslo...:)
    (A ze je Martin muj muz, co se dozadoval,at tam zvyraznim jeho narozeniny a svatek a doplnim instrukce, jak mu ma kupovat darky a posilat pranicka je NAPROSTA nahoda).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam