• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WEWERKAČtverečkování, Tile hunting
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    WEWERKA: Dekuju za vysvetleni, a pekne dekuji dneska jsem si zajel dvacet kilometru abych ze svych chabych 4x4 udelal aspon 6x6 :)
    MITHRO
    MITHRO --- ---
    30X30

    RICK
    RICK --- ---
    dneska poprvé v Brdech a tím pádem otevření nové kapitoly pro sběr

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BEREGOND: Zeleny i cerveny jsou projety, ale cerveny znamena, ze nekde vedle je neprojety ctverecek.
    Modry je max square. Ten se tedy rozsiruje vzdy ve dvou smerech. Nejde udelat obdelnik, musi to byt vzdy ctverec a to dela hrani zajimavejsi.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ehm, lama dotaz, jak funguji ty ctverecky? Zeleny je projety, cerveny okraj co chybi a modry je souvisla plocha?
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Dnešní zjištění je, že čtverečky na severu budou mnohem cennější než ty na jihu. Dnes 14+ , ale dalších šest jsem vzdal, protože už se mi prostě znovu nechtělo do toho údolí a pak zase nahoru a to celé dvakrát:-)

    SUMAC
    SUMAC --- ---
    No já pokaždé zastavím, ověřuju a pokud je to obzvláště složitý čtverec moc daleko tak otevírám veloviewer a chekuju jestli jsem opravdu v něm:)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    WEWERKA: to se mi stava celkem bezne, a to zadny ctverecky ani nemusim lovit. Proste jen kufruju :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HELVETE: To znam, treba ted nedavno. Taky musim udelat otocku. Juu, tady by se udelala hezka fotka a frnk zpet. Ou, asi jsem neudelala ctverecek, takze otocka zpet. No a kdyz jsem tady, tak si udelam jeste jednu fotku z druhe strany.
    Okolo rybaru jsem projela celkem 4x, muselo jim to byt trosku divny.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Tak jsem jel dneska poprvé cíleně ulovit čtverec u obory tady kousek od nás. Zabírá skoro celý čtverec, tak jsem si to naplánoval k rozhledně Ládví - Vlková a že pak do čtverce ještě musím zajet k hranici obory. Na rozhlednu jsem pak vylezl a zapomněl jet dál, což jsem zjistil až teď, když jsem chtěl zkouknout úlovek, takže to budu muset zopakovat :-D
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Mám co dělat. Mám jen 5x5
    PULKA
    PULKA --- ---
    HELVETE: Okolo Kammenýho přívozu byl snad jenom jeden orienťák, ale okolí Panský skály bylo naše oblíbený místo za covidu ;) Dobrý postřeh.

    Jinak je škoda, že se mi nepodailo vytáhnout včas data z Endomonda - vzpomněla jsem si tenkrát o pár měsíců později, měla bych toho víc kolem Prahy a další cluster v Paříži :-D
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Wandrer
    https://wandrer.earth/signin

    zkuste i toto. neni to tak cool jako tiles, ale podival jsem se diky tomu do mist, kam by clovek normalne vubej nejezdil - nejvetsi masakr jsou vsechny ty Cul-de-Sac co se do nich ani z nich neda poradne dostat
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    tak jsem taky nechal Statshuntera sosnout Stravu a tohle je výsledek...
    Jako správný švec se držím svého kopyta :-)

    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Tile hunting jsem objevil ostudně pozdě, škoda! Takže zatím 11 × 11 — ale faktem je, že kvůli čtverečkům jsem prozatím plánoval jen dvě trasy (a pěší výlety netrackuji, to by se asi hned výrazně rozrostlo). Každopádně skvělý způsob, jak objevovat nové cesty a nová místa — v čemž je to vlastně podobné, jako kdysi populární keškování pro pěší turistiku.

    No a také tedy zjišťuji, že by se mi o něco snadněji čtverečky lovily ještě předtím, než jsem se z Prahy odstěhoval do Liberce :D (Ale zase ta místní krajina… ta zato stojí).

    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Zatím 24x24
    Dlouho jsem jezdil bez garmina, takže mi chybí propojení s Moravou, které už jsem několikrát jel, ale aspoň se k tomu zase dokopu.
    Cykločundr do Rumunska, ale už asi opakovat nebudu:-)
    Jinak neřeším cyklo a pěší a nechávám to společně...

    PS: jo a jedna zajímavost - ten cíp u Hradce Králové je ze začátku Covidu, kdy jsem se vydal na kole na Moravu na dovolenou, ale během dopoledne mi volal šéf, že jsem v karanténě a vracel jsem se zpět do MB. Dal jsem tenkrát 200km s plně naloženým kolem a musel jsme týden zůstat v izolaci (rychlé švihy po okolí byli také izolace:-))

    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PULKA: To je vtipný s těma trasama, to jezdíš na traily k nám do Kamennýho Přívoza nebo na orienťáky z druhé strany kopce?
    PULKA
    PULKA --- ---
    Zatím 8x8 (vtipně nemám pospojované ty části, kde bydlím), ale uvidíme, kde to bude na konci roku. Počítám do toho i hiky a orienťácký závody (to jsou ty malý uzlíčky), ale v okolí Prahy to nemá moc vliv.

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FORELLI: Jsem od tebe 4 ctverecky, uz se blizim :) Ale v nejblizsi dobe to asi nebude.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Koukám, že náš kraj (Pacovsko) je skoro nepolíben místními hunters, máte co napravovat! :-)
    A kdybyste jeli lovit na Mladovožicko, mám tam do 3. května v Památníku Mladovožicka výstavu fotek, tak můžete navštívit v rámci lovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam