• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WEWERKAČtverečkování, Tile hunting
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Čistě ze zvědavosti, můžeš mi přiblížit čtverec 8x8 okolo Bezna? :-)
    (JZ od Mladé Boleslavi)

A ještě se zeptám jako debil: Tím "unlockunutím" se myslí co přesně? Že když tam (třeba na Mělník ;-) ) dojedu od baráku na kole, tak jsem ho "dobyl" příště už můžu na Mělník vlakem a začít na kole odtam?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PULKA: Tam je to vetsina na silnicce. Ale na gravel by mohla byt pekna cesta po cerveny az na Rip. Jeli jsme to pred spoustou let a bylo to pekny. Ale nezarucuju, ze se to ted da jet. To bylo tak 15 let zpet :) Dalsi gravel v oblasti mam az Kokorinsko. Jeste koukam, ze nahore od Citov. Tam jsou polni cesty, panelky a skladiste popylku z elektrarny.

Gravel jsem pak spis pouzila u Loun. Tam je takova sekce policek, kde to nejde projet na silnicce. Spousta poli, Hazmburk a tak. Viz druhy obrazek.

Na tretim pak gravel na Koko.

PULKA
    PULKA --- ---
    WEWERKA: To nad Prahou na sever jsou Kralupy jako vychozi bod? Mas tam neco peknyho gravel friendly? Uz mam unlocknuto, tak muzu obcas i vlakem z Podbaby dojet tam.
    KURE
    KURE --- ---
    WEWERKA: slovy klasika, od Šumavy k Tatrám.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HELVETE: Na tom nic neni. Proste jen jezdim porad nekde, kde to jeste neznam :)
    Jestli hledas inspiraci na cesty, tak ti muzu zvetsit konkretni region podle toho co chces projet.

HELVETE
    HELVETE --- ---
    WEWERKA: Se svýma asi 15x15 nedokážu pochopit tvoje čtverce😂🎩👑
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tady jedna mrska u Luzne a uz mam 62 x 62.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: Ohledne CX asi jo. 100% nesouhlasim s tim "Gravel prevody jsou prakticky stejny jako MTB". MTB je uplne jina kategorie. Ten rozdil mezi vzadu 34 a 51 je priserne velky. Slapes jak krecek a ono to porad jede. Kopec nekopec.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA: principialne "prave, ze na CX neni ani 1:1, coz je space pro gravel a MTB apod."
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: No takze prave ne :) 30 a vzadu 34 na gravelu vs 32 a vzadu 51 na mtb.
    Jako vyjela jsem to bez slapnuti s 3x9, ale to bylo pred 20 lety. Dneska bych to bez zastaveni nedala ani na gravelu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA & WEWERKA: prave.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Vlastne mozna na gravelu mam vepredu min. 46/30 myslim.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: 1x12 s 11-51 nebo 52 a 32/34 vepredu IMHO nelze srovnavat s kompaktem. Jak na gravelu, tak i na endurance silnicce mam 52/36 a vzadu 11-34. Do nejakych 8% jsem s tim v klidu, ale na 1x12 jsem schopna splhat mnohem vic. No a Rip ma tech 20% a mozna i vic na zacatku.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MIKEFINDER: ja mam CX a nejlehci je 36 vpredu, 32 vzadu. Je to Shimano 105 s kompaktama.
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    YAZZMAN: A ted jezdim na silnicce se 105 a obcas se mi po tech gravel prevodech docela styska :D
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    MARASAN: Jako jak ktery... Prodavaji se i levny gravely se silnicnima prevodama (Tiagra, Sora), ty gravel specificky GRX jsou tak nekde mezi. Vylozene MTB prevody by na tom byly zbytecny (ja mel vpredu 46/30 a vzadu 11-36 a toho kasparka jsem vlastne skoro nevyuzival)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    MARASAN: To ani náhodou. Na gravelu mám vepředu dvouplacku 46 a 30 zubů a vzadu rozsah 11 - 36. Na MTB máš vepředu menší placku a vzadu větší. Je to zpřevodované úplně jinak.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA: Gravel prevody jsou prakticky stejny jako MTB, ne? Takova CX uz nema ani 1:1, to je jina.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Díky za nabídku, zatím to má čas 🙂
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Kdybys chtel protahnout na jihu, tak te tu klidne provedu. Sraz nekde na metru, Chodov nebo Haje a 50-100 km podle nalady :) Muzeme skoncit treba u Sazavy.
    Rip je teda brutalni stoupani. S gravel prevody bych se tam teda nehnala dobrovolne :D
    To centrum je blby, ale staci si dat pakrat vylety smer Prokopak/Radotin/Sarka a hned mas projetou velkou cast.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam