• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: to by se nemelo melo by se zacinat na nejakych 18° aby se to neprehralo... gluten nema rad
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: delam mixerem rucnim s hnetacima metlama... Poolish 16h kvasnice mouka voda 1:1 300g hodinu venku pak lednice, pak pridat mouku 90% vody zmaichat nahrubo nechat tak klidne pul hodky odlezet aby se voda vstrebala a pak tak 20 min micham a po troskach prilejvam vodu aby to lip klouzalo... Poznas podle toho ze se to zacne odlepovat od misky a delat takove steuny a kdyz to vyklopis na prkenko tak se to da prekladat aniz by se to hned zacalo lepit. Pak do ciste misky kterou vytru malinkou oleje hodku kynout a pak lednicne nebo za hodku venku uz je ready na koule
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: zacinam s pokojovou teplotou cca
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: ta by mela byt ok... Ja pouzivam tuhle (nejlepsi cena a funguje na 100%) https://allegro.cz/nabidka/italska-psenicna-mouka-caputo-pizzeria-typ-00-na-pizzu-5kg-15412618255

    kazdopadne kdyz delas testo zacinas se studenou vodou a dostanes ho na 24°c?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    testo delas rucne nebo robot ? ja to hnetu rucne tak to mozna bude ten problem :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: co pouzivas za mouku? Jak vidis mam tam na tom relativne par zrnek hrube mouky a zadnej olej nikde a nikde se mi nic nelepilo:)) Silnej gluten potrebujes aby se s tim dalo manipulovat
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: jak delas to poolish testo ? Ja si neumim predstavit tu 70% hydrataci, uz s tema 60% se mi to dost lepi .
    GREGI
    GREGI --- ---
    SPIKE411: elektrika
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GREGI: Z té venkovní, nebo elektrické?
    GREGI
    GREGI --- ---

    Jakou hydrataci testa delate?

    10 hlasy od 10 respondentů

    GREGI
    GREGI --- ---
    Dnesni krasavice:) Uz neni na tomto svete... rip

    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: jo sorry si reagoval na tu el.... Tak jasny drevo ideal to ale neni na kazdodenni domaci pouziti uplne prakticke:)) Drevo chut navic wle uplne nejdulezitejsi je ta teplota a tu ti ta el da
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: z vyroby zadna izolace takze sem ji dostal stezi na 330, s izolaci to de na 430-450...
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: Drevene pelety;) Krasne to provoni. Tahle z lidlu za 2.5k jen sem ji musel dozaizolovat (prace na pul hodky izolace par stovek). Takovej top malejch je znacka ooni ta je ale kolem 10k... Tak casem kdyz se budu mit rad:))

    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: tak když pravá napoletána tak snad na dřevě, ne? ale teda pícka pěkná, možná by se mi něco takovýho taky vešlo na dvorek...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GREGI: hezky diplomatické vyjádření sousloví "připálená jak palach" :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SCHWAB: To vypada dost vysusene a krupave ty kraje.... Ja to treba fakt nemam rad:) Musi byt navrchu krupava a uvnitr vlacna jak nebe. Ale chapu napoletana jak se da do krabice tak je z ni za chvilku guma
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    chci přispět fotkou svý vymazlený pizzy dle profi instrukcí a vedle toho tý, co dělám se 4letou potomkou (obecne jsme ja tom jako ID Salvatore - vytvorit testo, kdyz to vyjde, tak si koule odpocinou pres noc v lednici a pak na to naházet, co se najde)

    Ale zatím jsem v telefonu našel jen jednu profesionalní Quattro Formagi z místní pizzerie :-)

    GREGI
    GREGI --- ---
    ANDREJKA: tu nejlevnejsi co sem tak koukal vse stejnej vykon https://pece-na-pizzu.heureka.cz/ariete-909/#prehled/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam