• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: Drevene pelety;) Krasne to provoni. Tahle z lidlu za 2.5k jen sem ji musel dozaizolovat (prace na pul hodky izolace par stovek). Takovej top malejch je znacka ooni ta je ale kolem 10k... Tak casem kdyz se budu mit rad:))

    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: tak když pravá napoletána tak snad na dřevě, ne? ale teda pícka pěkná, možná by se mi něco takovýho taky vešlo na dvorek...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GREGI: hezky diplomatické vyjádření sousloví "připálená jak palach" :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SCHWAB: To vypada dost vysusene a krupave ty kraje.... Ja to treba fakt nemam rad:) Musi byt navrchu krupava a uvnitr vlacna jak nebe. Ale chapu napoletana jak se da do krabice tak je z ni za chvilku guma
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    chci přispět fotkou svý vymazlený pizzy dle profi instrukcí a vedle toho tý, co dělám se 4letou potomkou (obecne jsme ja tom jako ID Salvatore - vytvorit testo, kdyz to vyjde, tak si koule odpocinou pres noc v lednici a pak na to naházet, co se najde)

    Ale zatím jsem v telefonu našel jen jednu profesionalní Quattro Formagi z místní pizzerie :-)

    GREGI
    GREGI --- ---
    ANDREJKA: tu nejlevnejsi co sem tak koukal vse stejnej vykon https://pece-na-pizzu.heureka.cz/ariete-909/#prehled/
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    GREGI: kterou más?
    GREGI
    GREGI --- ---
    SKFET: jestli delas casto tak si kup tu elektrickou stoji to 2k a je to rozpaleny za 10 min a je tam pres 400.... Nebudes litovat. Ani to neni veliky:) Jestli rozpalujes hodinu tak se ti to brzo vrati jen za tu propalenou el;)
    SKFET
    SKFET --- ---
    GREGI: jojo v klasický trobě. k peci jsem se dostal jen asi dvakrát a to je ještě jinej level(rád bych si letos na chalupě jednu budgetovou pec postavil https://www.youtube.com/watch?v=QyZbsgs1DME&ab_channel=NateFromtheInternet ). tohle je to nejvěrnější co můžeš udělat v normální troubě podle tohohle postupu https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE&t=9s&ab_channel=VitoIacopelli
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: Jo fakt doporucuju ja vzdycky delam aspon 3kg testa... O tolik vic prace to neda a mrazak na testu neni vubec poznat:) Jen romrazovani chce udelat predem a nenechat to zase moc dlouho venku. Tak ty 3h mi prijdou ideal
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: už mně to napadlo :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Rozpalovani pece:) Letost sem se k tomu jeste nedostal a loni sem to testo nedelal spravne takze se nemuzu dockat:)

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SMOKY: To souhlas, ale právě na to narážím. Očekávám, že někde je hranice, za kterou už další hodiny navíc sou buď k ničemu, nebo už neudělaj takovej rozdíl, aby měly smysl.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GREGI: no tak stavaly se situace, kdy pacosi vsecko sezrali a muselo se michat vyslovene cerstvy testo a to proste nebylo ono, placaty okraje included
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: koule nemrazis?:) Pak se nemusi nic planovat... Mam jich vzdycky aspon 20 v zasobe
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SALVATOR: Dlouhý kynutí je poznat zejména v chuti těsta , je to fakt rozdíl. A ve výsledku to není práce navíc, akorát to musíš naplánovat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    A kdyz delam pizzu hned tak je nechavam venku tak hodku, pak se zacnou "roztejkat". Hydratace 70%
    GREGI
    GREGI --- ---
    PALEONTOLOG: Ja to taky klidne v lednici nechavam 3 dny ale ten rozdil proti testu s poolishem 16h a pak hodine dokynuti pri zamichani vseho moc necejtim. Kazdopadne koule uz nenechavam moc dlouho kynout aby gluten zustal co nejsilnejsi. Po udelani kouli je hned valim na mrazak a pak pri rozmrazovani pockam az se dostanou na pokojovou a hned delam.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GREGI: ok, ale stejne to kvasi, to je pointa, proti ktery bojovala pulka nyxu :-3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam