• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    GREGI: v cem to peces, at si to muzu dat do To Do listu? Diky
    GREGI
    GREGI --- ---
    CUNESK8: Ja si tam kupoval podobne vypadajici na peletyk a ani nebyla zateplena takze abych ji zahral nad 250 musel sem ji rozebrat a vylozit izolaci na pece. GREGI:
    Nebylo to extra slozity a po zaizolovani sem ji dostal na 450 ale ten spodek se mi nepovedlo dostatecne zahrat tak aby byl krupavej i spodek.... Tohle mozna bude fungovat lip protoze pelety musis docela casto prikladat a je jich tam imho malo, plyn prece jen jede nonstop. Ale hadam ze taky nebude zateplena... Plus u plynu ztratis tu vuni koure takze ve vysledku za 2k za me lepsi elektrika:)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Dnesni krasavice:) Delal sem jich 7 stejne testo a suroviny ale kazda jina... :)

PLECH
    PLECH --- ---
    GREGI: Já bych nejdřív dělal na kameni v troubě - kámen mám. Jde mi hlavně o to, vychytat to těsto a sugo a tak
    GREGI
    GREGI --- ---
    PLECH: koukal sem na kurzy a jeden za 3.5k te muze naucit takto krasne nadychane okraje! Parada. https://kouzelnaela.cz/obchod/darkove-poukazy/kurzy/zaklady-italske-kuchyne-pizza/

POOWL
    POOWL --- ---
    Hlásim pizza-kámen 38 cm v Lidlu za 169,-
    GREGI
    GREGI --- ---
    PLECH: Porid si nejdriv elektrickou pec a dam ti videokurz:) Neni to zase takova veda.... Sou tam docela prostoje obvzlast u testa takze to na odpoledne uplne neni.
    PLECH
    PLECH --- ---
    GREGI: Praha :) Znova hledám, kdyby někdo z vás zde šikovných (Gregi působí, že je nejdál :) ) mi udělal sobotní kurz, rád slušně zaplatim. Já vim, že postupný objevování chyb má svoje, ale to myslim, že bude probíhat i pak. A mam rád zkratky. Vyzkoušet si to s někym naživo, mít okamžitej feedback, co je blbě, a pak už to jen opakovat doma. A dozvědět se rovnou, kudy ne, častý chyby apod.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ja tam davam necely 2kg a to je tak strop. Mrazim, jen kdyz prebyva.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: POHODAVOLE: Kolik to udela najednou? Ja koukal na nejaky hnetace ale je to vsechno hrozne malo testa na muj vkus... Ve vysledku to mam rychleji tim rucnim nez to delat na 3x
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Bazalku koupím vždy na jaře u Vietnamců a hnedka ji přesadím do většího... Momentálně mám na balkoně keř jak hovado :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: mne to urcite trvalo pres mesic, takze vse je v poradku :)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: mam kenwood chef xl (ten hloupej s vahou) a doporucuju. Predtim jsem mel mensi chef ze 70. let a porad slouzi.

POHODAVOLE: kupovana mi vzdycky po chvili chcipla. Ted zkousim taky seminka a po asi 4 tejdnech to ma zatim tak 1cm. 🥹
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ja pouzivam starou pekarnu na chleba, kde nekolikrat opakuju zacatek programu testo. Neni to asi uplne idealni, ale je mi lito to likvidovat, kdyz funguje. Vlastne jsem i rad, ze jsem pro ni po letech nasel vyuziti. Az odejde, tak chci koupit primo nejaky hnetac.

Pestujete si tu nekdo vlastni bazalku? Ja se snazil docela dlouho ozivit tu kupovanou a nikdy se mi to nepodarilo, tak jsem koupil seminka nize a nemohu si stezovat. Chce to akorat cas, nez se rozroste a pak jede pekne i v truhliku za oknem.

BIO - BAZALKA GENOVESE - 0,6 g | Dobrasemena.cz
    https://dobrasemena.cz/bio-bazalka-genovese-06-g_711768.htm?srsltid=AfmBOorh8fp0yQ1IFkG8FtXg68T6RTbmNHOwjNDzx5kyRiaIk56m1193

Jinak jsem letos vysadil pres 40 rajcat, tak snad zacnu delat vlastni omacku :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    ACIDLUMIX: Tak to si tu spravne te to naucime:) Mrazak nepotrebujes muzes delat rovnou bez mrazeni, jen to je prakticke ze mas testo vzdycky po ruce a na jednu pizzu moc nema cenu delat pokazde zvlast.... Ale v lednici ti teoreticky 4-5 dni vydrzi a muzes jen odebirat.
    ACIDLUMIX
    ACIDLUMIX --- ---
    GREGI: velkej respekt, to se musim casem taky naucit pac pizzu mam rad :) ale nemam mrazak :((
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak na testo doporucuju tenhle rucni mixer. https://slehace.heureka.cz/domo-do9258m/#prehled/
    Ma 800W a v pohode utahne 4kg testa, cca 30 min necham nahydratovat na hrubo smichanou mouku s vodou a 10 min rucniho hneteni a je hotovo:) Starej co sem mel 350w sem uvaril, tenhle se tak lehce zahreje:) Jak hnetete vy?

GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: To je tou vysokou hydrataci 60% drzi vejsku mnoooohem lip. Kazdopadne nicemu to nevadi, vzduch to drzi stejne a pak to jen hrubou pomoucim a silikonovou skrabkou je splacnu zpatky do pekne kulate koule abych pak mohl vytlacit vzduch do kraju:) Myslim ze sem je o hodinu nechal venku dyl nez bylo potreba takze to taky o trochu vic spadlo...
    Kdyz je delam tak mam poolejovany ruce, tac uz neolejuju, celej tac dam pak do mrazaku a balim je az zmrzle takze pod folii neni nic potreba. Na fotce sou uz zmrznuty:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam