• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    PETERSIS
    PETERSIS --- ---
    GREGI: je to tady tato: https://www.lidl.cz/p/silvercrest-elektricka-pec-na-pizzu-spe-2400-a1/p100409268?srsltid=AfmBOopmXyt6oqi-pq4QOcmR2Jj1Vx6n9yABZT-VyNB-oMicPjgpUQu5

Doporučuju si na ni dát reminder. Jak mi tehdy přišel mail, že je na skladě, tak jsem ji hned objednal a na druhý den už byla zase nedostupná.

Jinak jsem na ni přišel díky nějaké akci kterou měl Lidl v Německu a tehdy ji prodával za 99eur - nechápu tu cenu, musí to dotovat nebo co :)) U nás je A 3699, ale přes Lidl Plus appku se dá z voucheru vytathnout 500/400/200kc sleva.
    GREGI
    GREGI --- ---
    PETERSIS: co to je za pec?:) Maji ji jeste?
    PETERSIS
    PETERSIS --- ---
    Hlásím se do klubu :) na Vánoce jsem dostal Ariete a dělal v ní hlavně NY style protože mi neapolská prostě nešla. Před pár dny jsem upgradoval na elektrickou troubu z Lidlu za 3500,-. Umí i 450 stupňů a je to radost :) tohle je moje první neapolská pizza co jsem v ní dělal.

V neděli chci zpátky zkusit NY style podle mého oblíbeného receptu, tak pak pošlu výsledek.

Každopádně trouba je super. Kámen je trochu tenký takže člověk si musi hrát s teplotou a nemůže to dělat na přednastavených 450 stupňů horní/spodní ohřev. Na netu lidi doporučují koupit biscotto stone který stojí 160eur takže skoro stejně jako sama trouba - ten je hrubší takže se nepálí tolik spodek.

MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    POHODAVOLE: Souhlas, táta přivezl pár plechovek z Itálie a jsou boží.

Ještě se podělím o jedno zajímavé video http://youtube.com/watch?v=01lJ3OVjqlY
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem musel vzit mouku z makra, tak jsem dnes zvedavy na vysledek.

Jinak doporucuji na kamosuv popud rajcata z Delmartu. Jsou super a stoji asi 30. Italskou mouku ale nemaji.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Dneska taky na pohodu. Ještě se naučit lépe chovat k těstu. Vpravo je vidět kde jsem za ni bral na lopatu a v těch místech nevyběhla.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Začínám být spokojený víc a víc

VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    CUNESK8: Než z mozzarella jsem byl překvapený z Nduji. Asi je to fakt hit a Lidl to vidí. Koupil jsem na zkoušku. Uvidíme jaká bude ve srovnání s tou, kterou beru v Cortelazzi.

@karlosk mixer závidím. Zatím jedu všechno v ruce. I velký dávky cca kolem 10kg. V mixéru vidím velké ušetření práce a konzistentní výsledky. Jen je to další krám do baráku. Možná příští rok.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Není tu někdo náhodou z Lidlu? Já jen jestli tu mozzarellu nedává na ten leták naschvál aby na nás zbylo. :)) Taky jsem doplnil zásobu o pár kusů.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    TOOMIX: v letáku jsem ji neviděl, ale na krámě u nás ta supr mozarella byla. ;)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KAMZA: Těsto je absolutně jinde než když bylo dělaný v planetárním mixéru. Pokud máš prachy navíc jdi do toho, nebo vyzkoušej metodu GREGI: s normálním ručním mixérem s hnětacím nástavcem.
    Samozřejmě, že je to o pohodlnosti a chtěl jsem něco lepšího než tu planetární blbost, která s těstem jen mlátí.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Imho by nemelo, je to pohodlny a mas lepsi kontrolu teploty. 90% dela mouka, pak uz je to hlavne o tom to neprehrat. Teoreticky ti staci to poradne smichat, nechat odlezet a pak parkrat prelozit. Ja to delam rucnim hnetacem a zabere mi to 10 minut a nedokazu si predstavit ze by ten lepek mohl byt pevnejsi:) Nejdulezitejsi je fakt ta mouka, teplota a dlouha fermentace v lednici...
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    KARLOSK: Takže je to znat? :) Protože nad tím taky dost přemýšlím.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    FOSSIL666: Mrknu na to! Díky.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KARLOSK: V ikea prodavaj silikonovy vicka ruznejch velikosti… on malickej po velky ma 5l misu/hrnec.. doporucuju..
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak recenze robota:

Bigga z lednice rovnou do robota, půlka vody, 7 minut na 30%, 15 minut klidu, sůl a pak na little by little vody :)) 60% otáček na 9 minut a akorát mělo těsto 22°C.
    Nádhernej pevnej netrhající se lepek. Konečně jsem měl dýni. Hele, tohle bude hroznej gamechanger.
    Robot není vůbec hlučný oproti původnímu stroji, ale zase jsem dělal jen něco kolem 1,5kg těsta. Nic neskákalo.
    Jen je škoda, že k němu nedávají to silikonové víčko na mísu při kynutí jako dávají ke Core verzi, takže budu muset plácat folii.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Zkouším 100% biga. Musím si ale na to pořídit pro příště větší krabici :)

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Od pondělí zase italské týdny v LIDL. Třeba budou mít zase tu fajn mozzarelu.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jsem vzal nakonec Halo Pro. Udělám toho těsta vždy víc a přebytky pujdou do mrazáku.
    V neděli objednáno, dneska dorazilo. Vzal jsem i váhu.
    Roztočím ho v týdnu a o víkendu budu péct. :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam