• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako jo, mohl jsem si pořídit levnější... Ale já to chci mít hezký všechno 😅

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    VAVERAK: Já se právě tomu svařování chci vyhnout přesně z důvodů které píšeš. Ale tip s odlitím trochy šťávy je dobrý nápad.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VAVERAK: to je fakt nadhera! Ja snad zitra zas :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: od té doby, co máme plyn, jedeme jen studenou úpravu. Mají lepší barvu a za mě chutnají lépe.
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    A když tu bylo nedávno jedno video, tak přidávám taky jedno. Ale jestli je místní skupina dost hlubokou v králičí YouTube pizza noře, tak už ho určitě viděla.

Why Everyone's Talking About London's Pizza Scene | Pizza With Frank: London Special
    https://youtu.be/zMCT1WAR-Pk?si=k0HEZoRaJOV_z4gC
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    KARLOSK: Používám take Strianese (DOP). Dřív jsem měl pocit, že je tam zbytečně moc vody. Tak jsem té rajčatové šťávy decku nebo dvě před pasírováním odlil bokem. Teď už to ale neřeším. Přijde mi to ok. Jednou jsem slyšel poučku, že svařováním těch rajčat spíš přijdeš o tu "čerstvost". Už jednou uvařená byla než je konzervovali a ještě je budeš znovu vařit na pizze. Pár kousků z dnešní večeře ať jen nekecám.

KRALIK
    KRALIK --- ---
    KARLOSK: nekdy jsem nechaval rajcata odkapat pres cednik (a trochu jim pomohl). akorat ti toho pak moc nezbyde :]
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Svařujete někdo rajčata na sugo? Já jen, že ty Strianese jsou chuťově epický ale přijdou mě dost řidký oproti Mutti.
    GREGI
    GREGI --- ---
    NYC's Smallest Pizzeria: Making Pizza in a Smart Car
    https://www.youtube.com/watch?v=ElibRSC8Q_c
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOVA: Sorry kecam nejdriv vychladnout na mrizce pak pres noc zmrazim na tacu a az pak balim do folie, je to tak znacne lehci:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOVA: kazda folie nejakou vlhkost propousti ale dyl jak mesic mi to na mrazaku nevydrzelo a kdyz to trochu oschne tak to problem imho neni jen je pak terochu vic krupava...
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    GREGI: Supeer, diky moc. Zkusim to s prebytky:) A balis to do potravinove folie at k tomu vubec nejde vzduch?:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOVA: Jop, nechat vychladnout na mrizce a co nejdriv do folie a do mrazaku, davat trochu min suga a hlidat celkove vodu aby byla sussi a nerozpilo se moc testo. Pak ji rozehrejvam v troube tak na 180 cca 10 min primo z mrazaku. Je pak supr krupava chutna trochu jinak ale je furt moc dobra.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MEDOVA: já ne, ale na yt to najdeš u petkonapoli
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Zkouseli jste nekdo mrazit komplet pripravene pizzy? Nasla jsem tu jen syrove placky. Ale chtela bych si namrazit hotove uz jen k upeceni, jak mrazenou pizzu z obchodu. Diky za pripadne tipy:)
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    KARLOSK: Když mám cestu hodím nakupovat do Cortelazzi v Chrášťanech. Jednou jsem taky navštívil Italiano Vero v Nuselský.

Tady včerejší focaccia - 80% hydratace, Caputo Matibo Oro, cca 3h kynutí v pokojové teplotě.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Doporučuji pořídit tu mřížku. Pizza se o talíř nezapaří a nebude z ní bláto.
    za 80,- u polských přátel.
    https://allegro.cz/nabidka/sitka-na-pizzu-400-mm-14323509715
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Já jsem spokojeně přežranej. První tradičně šunková pro mámu, ta mi nechala půlku, že jí to stačí a já k tomu sežral i tu druhou, kam jsem si přidal jalapenosky a piri-piri.
    Asi tu usnu, než ta pec vychladne 😉🍕👍

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Zkouším 65% hydrataci. Doteď jsem jel nějakých 70%.
    Každopádně miluju tu "mozkovou" strukturu, když vyklopím poolish do robota.
    Ooni teď nedávno oznámilo menšího robota Halo Core, tak do něj asi pujdu. Má mít kapacitu asi 2,5kg těsta, což na domácí produkci stačí a cena je 12k, což je lepší než Halo Pro za 20k.

Dokynutí kulí v boxu od Gozney je fakt super. Nic neosychá. Jediný co je problém, že vyndaváš celý box a zbylé kule, které chceš na další den jsou v teple též. To budu muset ještě vymyslet.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam