• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KAMZA: Těsto je absolutně jinde než když bylo dělaný v planetárním mixéru. Pokud máš prachy navíc jdi do toho, nebo vyzkoušej metodu GREGI: s normálním ručním mixérem s hnětacím nástavcem.
    Samozřejmě, že je to o pohodlnosti a chtěl jsem něco lepšího než tu planetární blbost, která s těstem jen mlátí.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Imho by nemelo, je to pohodlny a mas lepsi kontrolu teploty. 90% dela mouka, pak uz je to hlavne o tom to neprehrat. Teoreticky ti staci to poradne smichat, nechat odlezet a pak parkrat prelozit. Ja to delam rucnim hnetacem a zabere mi to 10 minut a nedokazu si predstavit ze by ten lepek mohl byt pevnejsi:) Nejdulezitejsi je fakt ta mouka, teplota a dlouha fermentace v lednici...
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    KARLOSK: Takže je to znat? :) Protože nad tím taky dost přemýšlím.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    FOSSIL666: Mrknu na to! Díky.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KARLOSK: V ikea prodavaj silikonovy vicka ruznejch velikosti… on malickej po velky ma 5l misu/hrnec.. doporucuju..
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak recenze robota:

Bigga z lednice rovnou do robota, půlka vody, 7 minut na 30%, 15 minut klidu, sůl a pak na little by little vody :)) 60% otáček na 9 minut a akorát mělo těsto 22°C.
    Nádhernej pevnej netrhající se lepek. Konečně jsem měl dýni. Hele, tohle bude hroznej gamechanger.
    Robot není vůbec hlučný oproti původnímu stroji, ale zase jsem dělal jen něco kolem 1,5kg těsta. Nic neskákalo.
    Jen je škoda, že k němu nedávají to silikonové víčko na mísu při kynutí jako dávají ke Core verzi, takže budu muset plácat folii.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Zkouším 100% biga. Musím si ale na to pořídit pro příště větší krabici :)

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Od pondělí zase italské týdny v LIDL. Třeba budou mít zase tu fajn mozzarelu.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jsem vzal nakonec Halo Pro. Udělám toho těsta vždy víc a přebytky pujdou do mrazáku.
    V neděli objednáno, dneska dorazilo. Vzal jsem i váhu.
    Roztočím ho v týdnu a o víkendu budu péct. :)

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: Do té mouky ze které pečeš ten samý den můžeš dát více kvasnic. Nesežere ti to cukry tak rychle.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Modry kaputo je uplne nekde jinde. Delal sem ted same-day testo a pracuje se s nim naprosto neuveritelne. Vytocim z toho daleko vetsi kolace nez z cehokoliv ceskyho, co jsem zkousel.

Kamos mi rikal, ze ma docela nizky Wxxx (myslim W220 nebo tak neco) a pry neni super vhodny na vicedenni a pomalejsi kynuti. Budu zkouset priste, ale same-day dobry (micham cca v 8 rano a pecu 5-6pm).

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Ooni Halo core droplo a já do něj jdu. Ten planetární blbec co mám doma těsto udělá, ale ne tak dobře jak ta spirála. V pondělí pro něj jdu, pro prcka.

GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: jo tu sem jednou koupil a po 20 minut snazeni udelat poradnou lepekovou strukturu, sem to nasrane vyhodil:D
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Po dlouhy dobe jsem vytahl pizzu a musim rict, ze babiccina volba 00 je teda pekne nahovno na pomalu fermentovanou neapolskou a pracuje se s ni pekne blbe. Prvni se mi protrhla. Druhou sem udelal konzervativne spis skoro na focacciu a treti jakz takz.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    První dneska 😉

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: ta me presvedcila ke koupi 😉. Az je dostanu, tak dam report, jak funguji. Chci je na klasicky 230-250g koule.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Je to produkt pro masy. Co čekáš?
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Paneboze tam ta produktova fotka s valeckem na testo vedle vyvaleneho testa *facepalm* :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: Vypadají dobře
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam