• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: No tak ona i ta bez nalevu v sobe ma furt dost vody... Rekl bych ne o moc min nez tu co sem posilal:) Ma podobnou tvrdost, nektery ty v nalevu sou vylozene mekky a jak houba
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GREGI: Ten rozdil mezi "s nalevem" a "bez nalevu" je fakt obrovsky.

    Ted jsme nakupovali tady: https://allegro.cz/nabidka/mozzarella-fiordilatte-ghidetti-1kg-originalni-italsky-syr-na-pizzu-16514120061?
    GREGI
    GREGI --- ---
    WHIRGL: to je za kilo? Jestli jo tak slusna palka... V lidlu meli kg za nejakejch 160,-. Jinak kauf doporucuju zkusit tohle sice je v nalevu ale oproti tem "kaufland/lidl" znackam v nalevu je mnohem min porezni a nema v sobe moc vody, a kdyz se necha hodku venku roztrhla tak jeste nejakou vodu pusti. V akci je kolem 160-180kg. A je fakt chutna:)

    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    Já tvrdou mozzarelu kupoval dřív v Globusu - aktuálně mají:

    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KAMZA: tez jsem ji vcera u nas hledal a nikde nic. :(
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KAMZA: ještě že jich mám 15ks v mrazáku. Investiční mozzarella :D
    POOWL
    POOWL --- ---
    KAMZA: Naposledy jsem zkusil bloček z makra a spokojenost. Není v nálevu a má takovou strukturu, že se jakoby rozpadá na podélné "nitě" nebo jak to popsat
    aro Mozzarella 45% chlaz. 1 kg - Na pizzu, Mozzarella, Sýry, tvarohy, Mléčné výrobky, vejce, tuky a výrobky rostl. původu, Čerstvé, chlazené
    https://sortiment.makro.cz/cs/aro-mozzarella-1kg/134046p/
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Tak Italský týden v Lidlu je zpět, ale mozzarella na pizzu nikde. Prý jí už nebudou mít v nabídce (říkal týpek co tam pracuje)
    Tak a teď kde jí koupit ? :)) Máte nějaký tipy ?
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    ENDREW: To bude burrata)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ENDREW: burrata
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    POHODAVOLE: To je posirovany vejce, bo co je to za bíly utvar?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GREGI: Trochu opožděný díky za odpověď, tak já tomu dám šanci a uvidím :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Foto nic moc, ale byla dobra :)

    MAJKA
    MAJKA --- ---
    A sepsal bys prosim bodově svůj postup, co se ti nejvíc osvědčil? Ten tip s povrchem koupě zní dobře, klidně dávej další triky z rukávu, budu ráda :-) diky
    GREGI
    GREGI --- ---
    MAJKA: Ja jedu jednu fermentaci, driv sem delal poolish ale krok navic pokud nechces testo rychleji hotove, teda aspon co sem vypozoroval a pochopil treba me nekdo opravi... Takhle to mam proste 3-5 dni v lednici a je to to same a min prace:) A zase takova veda to neni jen si to chce vymakat co funguje a dodrzovat par postupu. Ja treba zezacatku delal chybu v tom ze sem podcenoval neporusenej jednolitej glutenovej povrch na koulich a divil sem se proc mi to nedela obri bubliny. Kdyz sem to napravil tak na to prvni otevreni poklopu pece nikdy nezapomenu:))
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    GREGI: aha :-O. Tyjo tak mrazit to takhle na konci by mě asi nenapadlo. Já mrskla do mrazáku několik koulí hnedka po druhé fermentaci. Tak to budu muset šoupnout do ledničky večer před nedělní konzumací a vytáhnout hned ráno, díky za varování! Tyjo, to je věda.

    Ale tak vzhledem k tomu, že jsem byla docela pryč i z první várky, která absolvovala jen jednu fermentaci - resp. tvorbu poolishe - tak to bude snad cajk.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MAJKA: Rozhodne mrazit z 90% nakynute bochanky (zkousel sem nehotove a pak to musis nechat dokynout coz prida hrozne casu k rozmrazeni) a pak zalezi na okolni teplote ale ted v zime tak 4h na lince popr pres noc v lednici a pak tak 2h venku. Ja nedokazu (a hadam ze to asi ani nejde?) roztahat testo odhadem pod 20°c mam proste rad kdyz uz je tak "tekuty" ze to tenoucky testo udelam jen s pomoci gravitace a vahy kraju v rukach ve vzduchu...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    GARFIELD: noo prave ta psenicna mouka proste neni nutricne i kaloricky to idealni, ale tak co se da delat. krotit se bude tezky :-)

    jeste se zeptam,kdyz testo mrazite, tak v jake fazi fermentace a jak dlouho ho pak nechavate vorazit priblizne? diky ;-)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    MAJKA: Testo na pizzu mi neprijde nijak hrozne. Je to mouka, voda a sul. Rika se, ze kdyz to kyne pomalu, tak je to lepe stravitelne.

    Pokud bych se staral o vahu, tak si k te pizze dam salat a nejaky protein, abych nemel hlad a neprezral se.

    Nerozumim tomu, jak by to sojova a ryzova mouka udelala vyznamne zdravejsi (ta sojova ma vic proteinu – v pomerech to na jednu porci vychazi cca 2g navic oproti standardnimu testu).

    Pohybem se nehubne, ale kdyz si dam tu pec na druhou stranu zahrady nez kuchyn, tak si to pak za to litani tam a zpatky zaslouzim (aspon si to rikam :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam