• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KARLOSK: myslíš tím tu "pizza mozzarella"? takovej váleček, asi 250 g, nebo 200.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: jo v makru ji maj furt:)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Jj taky jsem ji pouzival, ale od te doby co ji nemaj furt, nemam zdroj. A zasobit se v dobe kdy ji zrovna maj a narvat tim mrazak se mi moc nechce. Vzdycky totiz prijde doba kdy zasoby dojdou. Potrebuju stalej zdroj. Zkusim to makro.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: urcite neni.... Mrazit se da prakticky cokoliv u ceho nepotrebujes zachovat krehkou texturu jako je cerstva zelenina nebo ovoce.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Já si tam jdu stoupnout hned ráno jako správný exot :D Mimochodem Salsicia do mrazáku asi problém není, ne?
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: driv ji tam meli furt, aspon v nasem uz ji ale furt nemaj... Co jine pobocky nevite?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Od pondělí jsou v Lidlu italské týdny a mají tam tu sušší mozzarellu, co je perfektní na pizzu a taky dobrou Salsiciu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Pekna. Me dnes ceka take Pizza patek.
    Mam v planu na rodine otestovat zda poznaji rozdil mezi bigou a poolishem a co jim chutna vic. Uz jednou jsme tohle delali ale na pizze pecene v troube. Tam vitezem byla biga, ale mam pocit, ze ten poolish je o neco vice krupavejsi a neni tak gumovej kdyz to pecu v el. peci. Zkousel jsem vcera udelat bochnik s poolishem a autolize a jelikoz delam jen 0.5kg mouky tak do toho autolize testa jsem dal jen malo vody tak mi testo neutvorilo kompaktni hmotu, ale hrudky ala drobenka. Kdyz jsem to pak zamichal do toho poolishe tak mi tam zustali hrudky, ktery jsem nebyl schopen vyhladit ani po 30 min hnětení. Tak jsem to nechal pres noc, ze to treba nasakne vodu a rozlozi se to, ale to se nestalo. Pro jistotu jsem zalozil novy poolish.
    Na Alegru jsem nechal litr za ruzny ital rajcata v plechu tak budu testovat i sugo. Pochybuju ze pri jedny session otestuju vsechny plechy. Takze test bude rozlozen do vice session. To bych musel hostit vice stravniku.

    Uz minule jsem se ptal kde berete morzarellu. Asi to zapadlo. Co jsem nasel jako vhodne je nejaka polska z alegra, za docela rozumny peniz, nebo z makra.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Spenatova

    GREGI
    GREGI --- ---
    Kanal glutenmorgen:D
    Richard Bertinet reveals some of his best-kept secrets! 😎
    https://youtube.com/shorts/bKmcUqGtmJw?si=AOotGQjtRDbbmPXV
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MICTECH: Proc drevenou? Ja jsem se svou kovovou spokojenej. Diky tem diram muzu testo,nez dam pect, hezky zbavit prebytecne mouky.
    Navic se dobře meje. To drevo je hned zasrany a nejde umejt...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak uz si s tou ariete hezky pohravam. Spokojenost byla dnes!

    Shanim dobrou mozzarelu. Co pouzivate vy? Ja tentokrat nesehnal pizza mozzarelu a tak jsem pouzil klasickou kouly ze sacku. Od rana jsem ji mel venku na vzduchu vyndanou z pytlíku a susil ji na cedniku, ale takovyhle obstrukce me neba.

    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Zdravim 👋
    Doporucite lopatu na pizzu? Idealne drevenou 🙏

    Dekuji
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Hehe mam doma jen horak na pb lahev to by me doma asi nepochvalily, ale dobrej napad.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: ja delam kolem 65% testo 200 a kraje z boku dojizdim hned po otevreni plamenometem krasne je to dodela behem zlomku s.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    XCIDER: Pomer mouky vuci vode. 1kg mouky 700g vody = 70℅
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ENDREW: hydratace 55℅ znamena pomer vody v testu? nebo to je vuci mouce?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Tak hydrataci taky upravuju pomalu snizuju ze 70℅ na 55℅. Ted jsem delal 65 a uz mi prislo lepsi na peceni a na zpracovani, ale horsi na chut, ale furt dobry.
    Nicmene podke gramaze testa odhaduju velikost vysledne pizzy. Na tu ariete se phybuju kolem 180g na pizzu. Vysledna pizza ma tak 25cm prumer.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: To tak ani neni o vaze jako o celkovem mnozstvi vody mi prijde... Mensi hydratace testa a muze byt o neco vetsi, mozzarela bez vody zase rychleji propecene atd. To vyparovani vody je nejvetsi zrout energie;)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Jop, prvně jsem dělal 220g těsta, pak 200g a teď dělám jen 180g aby se vše hezky propeklo a mám to za 4 minuty hotový při max výkonu.
    když to vezmu, že na to těsto nacpu ještě dalších cca 100g surovin, je to akorát porce abych pak nebyl totálně přežranej. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam