• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: kterou troubu jsi koupil?
    SBSTRD
    SBSTRD --- ---
    KARLOSK: zkousel jsem tuhle, neni to uplne mozzarella di bufala, ale jako funkcni syr na pizzu super https://sortiment.makro.cz/cs/aro-mozzarella-1kg/134046p/
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Musím říct, že ta pizza trouba je zatím asi kup roku. 5 minut předehřev a 4 minuty pečení. Výsledná pizza chutná úplně jinak než z klasické trouby, která žere jednou tolik a rozehřívá ji člověk půl hodiny.
    Nějaký tip na dobrou Mozzarellu, která není v nálevu? Nerad čekám, než mě vykape.. :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Mel jsem ted o vikendu moznost vyzkouset ooni a uplne nadseni ze me nesrsi. Nejspis jsme s tim neumeli. Topili jsme peletkama a prvni 3 pizzy jsme spalily. Za mene nez 30s byla pizza hotova a to ji clovek musel furt otacet. V tak kratke dobe neni moc casu na chyby. Jednou jsem zapomel pod pizzou utrit mouku nevedomky jsem ji nabral na lopatku i s pizzou. Mouka se napalila na kamen a neslo s tím nic dělat.. Navic byla malicka takze to bylo na male pizzy coz jsme zjistili az kdyz jsme ty pizzy dělali.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: noice!:)) Jak to clovek jednou dostane pod palec neni to nic az tak slozityho:) Pak ted jediny fakt ten gluten na povrchu koule nijak nepotrhat, to je super dulezity:) Musi to zustat jako "balonek" aby vzduch zustal uvnitr.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: tak jsem si tuhle také objednal.
    Jinak těsto už je super. Asi fakt mrtvý kvasnice.
    Zadělal jsem poolish na 2kg těsta a bochany pak zamrazím, ať se s tím nemusím stále dělat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ONDRAT: Jako... Taky sem si rikal ale proste tohle fakt kram neni a ma to opodstatneni.... Domaci pizza je domaci pizza a z tohohle je uzasna. Jen bacha na mnozstvi surovin. 200g testa max, ideal 180g, 50g suga, 50g, sunky, 50g syr, 50g zampiony atp. Idealne vse s co nejmin vody, voda zere hrozne energii a kdyz je toho moc tak to nema silu dostatecne rychle udelat:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ONDRAT: o to mě právě taky šlo 😅😉
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GREGI: Jo, máš recht, já po tom po očku koukám, ale pořídil jsem naposledy robota a už "nemůžu" pořídit další krám do kuchyně.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Tak ja delam vzdycky aspon 2,5kg a koule mrazim... Pak mam nachystano dopredu:)
    ONDRAT: Jasny ale musis rozpalovat obrovskou troubu... Tohle je malinkaty, mnohem efektivnejsi:) Jen tam neudelas tak velkou...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KARLOSK: Určitě je to tak, ale chtěl bych jenom podotknout, že mám troubu na 300 stupňů + kámen a vyleze mi slušná pizza.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Koupím tedy něco na ten způsob, když už se s tím mazlím tři dny než si tu pizzu dám.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: OONI delaj jen venkovni jestli se nepletu... Tohle je proste na doma top za 10 min ready.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: TVL! no tak to je jasny!!! V troube to neudelas poradne.... Jo mam tuhle je to vsechno to same a jede mi furt:) Nejlepsi vec... https://pece-na-pizzu.heureka.cz/ariete-909/#prehled/
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jediný co mě trápí je fakt ta teplota trouby. 250°C je prostě málo... Má cenu zatím pořídit nějakou tu troubu z alzy jako je toto https://www.alza.cz/g3-ferrari-g10032-napoletana-d2645009.htm a pak našetřit na něco od OONI?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: A mouku mas jakou? Urcite vypracovavas poradnej gluten?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Vše dělám jak píšeš. Každopádně jdu založit poolish, hodinku venku, pak do večera v lednici, pak těsto, hodinku venku a 24 hodin v lednici. A zítra večer se ozvu jak to dopadlo :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: A jak psal garfield ta teplota je taky dulezita... Ted v lete se musi delat se studenou vodou a po 20-30 minutach v robotu by to melo mit 24° a pak davam po 30 min do lednice (ted v lete). Koule pak stacej tak 30 min venku aby to nebylo moc tuhe ale zaroven aby to nebylo moc tekute.... Chce si to najit co vyhovuje. + 3 dny stare testo se lip taha nez hodinu stare.... Tot moje soucasne poznatky
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Ja jedu z poolishe a nehodlam menit. Ono to imho ve vysledku je vse dost podobne.... Kazdopadne kdyz mam ready poolish a testo sem po hodine zkoulil a po 15 min udelal pizzu nebylo to ono jak z koule ktera byla hodinu stara. A dve koule mi zbyly ktery sly na dva dny do lednice kde se "roztekly" tak sem z nich udelal nove, hodku venku odpocinout a pizza byla dokonala. Takze jako de to delat z hodiny stareho testa ale proste osvedcilo se mi to testo nechat aspon dva dny, idealne tri, zrat v lednici....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam