• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KARLOSK: Bože, to těsto je jak z těch videí od Vita z Youtube. Sotva jsem to dostal ze spár igelitu, vykouklo na mě pár masivních bublin.
    Udělal jsem si 5ks cca 200g koulí, které teď odpočívají v krabičkách. Za hodinu bude žrádlo.
    Dneska bude smetanovej základ, mortadela a mozzarella.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Kilo těsta, 70 % hydratace, 24 hodin v lednici = hrnečku vař 😅
    příště větší mísu.

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MICTECH: Jop, bohužel vestavěnou troubu mít nemohu. Nechápu proč se nedělají klasické sporáky s funkcemi vestavěných troub.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Mě se tohle nelíbí :) já sem si pořídil již tuhle https://www.alza.cz/lopata-na-pizzu-30-cm-s-nacinim-2935-d7679153.htm a jde mi v pohodě tu pizzu vystředit i do té trouby
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Tooooold ja!:))) Mam radost ze hned nadchla... Je to proste must spotrebic do kazde domacnosti kterej nic nenahradi. Polud nemas doma pec na drevo. Ta ale neni ready za 10 min:D
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: To zni jako nezkusenost.... Udelat pizzu v peci s ohnem chce cvik a zkusenosti. Nemuzes soudit dle prvnich pokusu:)


    CUNESK8: jop nebo makro... Mam to nakrajeny a na mrazaku:) Jako vlastne i sunku a zampaky... Takze na moji nejoblibenejsi sem vzdycky ready.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: nehaze se to tam klasickou lopatou ale mas rozpojovaci pulkruhy

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: U toho se bojim ze se netrefim na ten kamen a pulka pizzy bude viset pres roh dolu. Prijde mi ze ji musis trefit na stred nebo delat pizza jednohubky. Jak dobre se tam pizza z lopatky umistuje? Me to prijde maly, aspon podle fotek.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: v lidlu maji primo mozzarellu na pizzu. not bad..;)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: kterou troubu jsi koupil?
    SBSTRD
    SBSTRD --- ---
    KARLOSK: zkousel jsem tuhle, neni to uplne mozzarella di bufala, ale jako funkcni syr na pizzu super https://sortiment.makro.cz/cs/aro-mozzarella-1kg/134046p/
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Musím říct, že ta pizza trouba je zatím asi kup roku. 5 minut předehřev a 4 minuty pečení. Výsledná pizza chutná úplně jinak než z klasické trouby, která žere jednou tolik a rozehřívá ji člověk půl hodiny.
    Nějaký tip na dobrou Mozzarellu, která není v nálevu? Nerad čekám, než mě vykape.. :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Mel jsem ted o vikendu moznost vyzkouset ooni a uplne nadseni ze me nesrsi. Nejspis jsme s tim neumeli. Topili jsme peletkama a prvni 3 pizzy jsme spalily. Za mene nez 30s byla pizza hotova a to ji clovek musel furt otacet. V tak kratke dobe neni moc casu na chyby. Jednou jsem zapomel pod pizzou utrit mouku nevedomky jsem ji nabral na lopatku i s pizzou. Mouka se napalila na kamen a neslo s tím nic dělat.. Navic byla malicka takze to bylo na male pizzy coz jsme zjistili az kdyz jsme ty pizzy dělali.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: noice!:)) Jak to clovek jednou dostane pod palec neni to nic az tak slozityho:) Pak ted jediny fakt ten gluten na povrchu koule nijak nepotrhat, to je super dulezity:) Musi to zustat jako "balonek" aby vzduch zustal uvnitr.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: tak jsem si tuhle také objednal.
    Jinak těsto už je super. Asi fakt mrtvý kvasnice.
    Zadělal jsem poolish na 2kg těsta a bochany pak zamrazím, ať se s tím nemusím stále dělat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ONDRAT: Jako... Taky sem si rikal ale proste tohle fakt kram neni a ma to opodstatneni.... Domaci pizza je domaci pizza a z tohohle je uzasna. Jen bacha na mnozstvi surovin. 200g testa max, ideal 180g, 50g suga, 50g, sunky, 50g syr, 50g zampiony atp. Idealne vse s co nejmin vody, voda zere hrozne energii a kdyz je toho moc tak to nema silu dostatecne rychle udelat:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ONDRAT: o to mě právě taky šlo 😅😉
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GREGI: Jo, máš recht, já po tom po očku koukám, ale pořídil jsem naposledy robota a už "nemůžu" pořídit další krám do kuchyně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam