• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: tady kdyztak foto:) [GREGI @ Pizza 🍕]
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: oschnuti je hodne spatny s tim se pak blbe dela na to bacha:) Jo urcite max 220g, ani tak nejde o velikost jako o mnozstvi vody, voda zere pri vyparovani silene energie a snizuje teplotu v peci. A tyhle elektricky nemaj moc tepla naakumulovano, takze kdyz nejsi opatrnej s celkovym mnozstvim vody v surovinach a testu, srazis teplotu fakt hodne. Je to proste limitovano realativne malym prikonem co to ma. Ja kdyz roztahuju preferuju pokojovou teplotu, kouli prstama od stredu na hrube mouce vytvaruju do male pizzy (nejdriv se tvaruje vrch pak otocit, dotvarovat a jeste jednou otocit) a pak vynecham to roztahovani rukama na valu jak se dela u vetsich pizz a rovnou do vytahnu na pestech ve vzduchu, ne mysleno hazeni ale proste to mas na pestech pod uhlem aby kraje prirozene tahali. Imho pak mnohem mensi sance ze se to protrhne protoze mas lepsi prehled co se deje a za nic netahas, o vse se postara gravitace a tezke kraje testa.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Hydratace dle toho receptu 70%, koule jsem zkousel ruzne velky od cca 180g do 230g, vetsi jsem se bal, aby se to do ty pece veslo.. teplotu mely pokojovou cili tak 20 mozna lehce pres… akorat jsem je pri finalnim hodinovym kynuti na lince zapomnel zakrejt, takze malicko oschly. Ono to bude hlavne rukama si myslim :))
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: Jakou tepltou to melo kdyz si to vytahoval? Kolik g koule? Jaka hydratace?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GREGI: Diky diky! Je hodne co se ucit.. hlavne chytit grif na tvarovani :) a szit se s tou peci. Ale kolem a kolem na prvni pokus jsem spoko :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FOSSIL666: Na prvni pokus velky dobry!!! Uz tak to vypada lip nez 90% pizz co clovek dostane v cz pizzeriich:) Ocividne tu nejsou uplne debilni rady:))))
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    FOSSIL666: P.P.S. Diky vsem za prispevky tady, je to studnice moudrosti :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    Zdravim, tak po hodinach procitani zdejsich prispevku jsem se do toho taky pustil. Zkusil jsem recept co je tady hned nekde na zacatku - The next level pizza dough. Mouka cerna pernerka (proste ji meli u nas v krame a v jinych pizza diskuzich ji lidi chvalili). Celkove jsem proces fermentace zkratil o dobrejch 10 hodin protoze se nas prcek uz nemoh dockat.. peceno v elektricky peci Domo (vypada stejne jak Ariete 909) ale je levnejsi…

S cim jsem se trochu pral - nejak vic to roztahnout, vychazely mi spis maly pizzy tak 20cm.. coz v dusledku nevadilo.. a trochu jsem si hral s teplotou behem peceni aby se okraje tak nepalili..

V dusledku ale mega spokojenost a totalni nadseni haha

P.S. jestli vam prijde syr divnej - je to veganska mozzarels a gouda, coz chci jeste vychytat najit nejakej lip chutnajici..

GREGI
    GREGI --- ---
    POV You're a Pizza Chef 👨‍🍳 #PizzaPOV #NeapolitanPizza #pov #pizzamaking #pizza
    https://youtube.com/shorts/ZeS3UWXLVc4?si=97daBi0ev3Fqp-Qi
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: dostal sem doporuceni na https://www.reckyeshop.cz/olivove-oleje/mystery-oil-extra-panensky-olivovy-olej-5-l-plech-nahodny-vyber/
    Mam doma dva 5l ale jeste sem se k nim nedostal:) Otazka jakej mas rad... Nekdo ma radsi neutralni nekdo vic "travovej".
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Mate nejaky dobry zdroj na olivovy olej? A olivy ve vetsim mnozstvi? (online nebo Praha)
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    GREGI: Takhle z lednice se s tím pracuje blbě to máš pravdu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOMASS: se divim ze si z takhle studeneho testa vubec neco vytvaroval:) Ja jak to nema pokojovou tak neudelam nic...
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    Gozney Roccbox, Caputo Nuvola, direct dough, 70% hydratace. Okraj navenek hezkej, uvnitř jsem čekal větší bubliny. Možná moc studené těsto( před pečením přímo z lednice 4 stupně) Diavola, Capriciosa

KAMZA
    KAMZA --- ---
    Musim rict, ze italska mouka dela svy teda! Caputo Nuvola Typo 0

TOMASS
    TOMASS --- ---
    GREGI: gozney roccbox
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOMASS: nadhera, dulezity jeste uvest v cem si pekl;)
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    3 dny pomalé kynutí při 4 stupních 70%💦caputo nuvola

ENDREW
    ENDREW --- ---
    POOWL: Delal jsem ze 180g
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Jeste jsem zapomel zminit velky plus a to ze ma horaky do Ucka, takze se nepali jen z jedne strany, ale ze vsech 3:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam