• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: testo vyndam a polozim tak, ze mam placku, ze ktery krajim spachtli bulky a presne vazim. Pak se snazim rvat okraje dolu a zavrit. Mouku mam tu modrou caputo pizzerii a drozdi taky caputo. Obvykle delam poolish den v lednici, pak doplnim zbytek a zas necham den v lednici. Pak jsem zapnul pec a zacal delat bulky, ktery jsem dal do plastovy nadoby a nechal na slunci. Uz mam vychytany, ze cim driv zacnu delat pizzu, tim vic ma testo tendenci se vracet do puvodniho stavu. Kdyz je to moc dlouho, tak uz mi prijde takovy zdechly, takze je za me idealni nejaky stred. Dnes bude dalsi pokus, ale bohuzel jsem nestihl udelat poolish, tak je testo od vcerejska v lednici.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: delas poradne ty koule? to testo vypada ze nema dostatecnou lepkovou svrchni vrstvu a púak se ty okraje nenafukujou. Jakou mouku pouizvas? Jinak diry tam musej bejt nekudy ty spaliny uchazet musej. Ja u te lidl na peletky zateploval a hodne to pomohlo, je to par nytu a izolace za 200. Jinak supr zlepseni!:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak tu mam dalsi pokus s Grillmeister XL. Vysledek je dost ovlivneny vetrem, diky nemuz jsem se dostal max na 420 po 30 minutach. Pak jsem teprve zacal. Snazil jsem se inspirovat italem, tak jsem prvni dve pizzy delal bez dvirek, coz nebyl dobry napad, protoze on to tak dela v kuchyni. Posledni tri jsou jiz s dvirkama, coz bylo pri vetru dost znat. I tak moc nechapu, proc jsou v nich pruduchy, protoze prodluzuji nahrati. Celou dobu jsem jel na maximalni vykon, tak bylo treba kazdych cca 30 vterin pizzu otacet a trvalo to do dvou minut pri 220 g. S vysledkem jsem dost spokojeny, protoze mi prijde, ze uz ma pizza konecne tu chut jak v Nuove, coz mi chybelo. Krome toho mi prijde, ze vse na pizze chutna lip. Konecne jsem i zacal pouzivat mozzarellu v nalevu, ktery jsem se predtim bal, protoze mi brala teplotu. Budu muset akorat zamakat na testu, abych byly hezky okraje. Priste zkusim hydrataci 70, hnetat v pekarne a pak rucne, tak snad v tom bude rozdil, popr. zkusim ten puvodni recept s medem. Dost i zvazuju, ze bych koupil jeste dalsi kamen, kdyz je jen za 200. Zde jeste odkladam namereny hodnoty ovlivneny vetrem:

150 za 5 minut
    200 za 7 minut
    250 za 9 minut
    300 za 12 minut
    350 za 15 minut
    400 za 23,5 minuty
    420 za 30 minut

GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: myslim ze tyhle pece potrebujou tak 20min nahrejvat minimalne, ariete ma spiralu zespodu takze to nespoleha jen na naidukovane teplo... Jeste bych z kamenem pockal a experimentoval, je dost mozny ze to byla spis tvoje chyba nez pece.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: 65 a koule 230, netusim, jak dlouho jsem nahrival, ale mela okolo 300 a casem to nebylo o moc lepsi. Vetsina pizz mela nedodelany spodek. Jeste budu muset pridelat nasadu na kartac, abych to mohl pri peceni cistit. Neverim, ze by byla chyba v peci viz nize. Akorat to uz nebude mit takovou flow, jako v ty Ariete, kdy ji dam pect a nez se dodela, tak mam ready dalsi :)

How to cook at the highest flame in the LIDL Pizza Oven. #lidlpizzaoven #lidlpizza #pizzaoven
    https://youtube.com/shorts/7Ho66FspKxc?si=2zWFKGnq9VPBMVTD
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Hydratace? Kolik g koule? Jak dlouho si nahrival? Toho spodku sem se trochu bal kamen mi podle fotek prisel dost tenkej... Snad to vychytas:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE GREGI: tak to byla docela tvrda skola. Pec je opravdu schopna udelat pres 450 stupnu. Cas jsem nemeril, protoze jsem byl netrpelivy a narval tam prvni pizzu okolo 300 a musim rict, ze by me dost zajimalo, kolik dava ta Ariete, protoze i tak to bylo o dost vic, nez dava. Prvni pizza byla hned strasnej fofr. To jsem necekal a hned se zvrchu pripekla. Spodek byl ale nedodelany, takze na priste mam v planu delsi dobu nahrat a delat mensi pizzy, aby ubiraly min teploty z kamene. Dalsi test bude tento tyden, tak dam vedet. S nakupem jsem spokojeny i kdyz jsem se vratil s vysledkem o krok zpet. Uz me i sere, ze furt nemam nafoukly okraje, tak zkusim udelat testo v ruce. Zde jsou +- v poradi, jak jsem je delal:

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: díky, tak to asi bude nejlepší 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: nesetri moukou a bude to cajk, muzes to delat primo na lopate, tu nejdriv posypat a pak nemas riziko ze se to chytne a v peci se to proste spali jak se sunda pizza:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: nj Lidl je levný viď 😂
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Super, diky! Ta vypada pekne a plus minus stejne jako ta co jsem poridil ja. Jen je za pulku 😂
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Tak dobry :) a jakou jsi poridil? Posli link :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: taky jsem myslel lopatu 😀
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Ja myslel lopatu, teda pokud ty taky nemyslis lopatu :) protoze ja tu i referoval o ty moji peci, ale ted mi doslo, ze v tom moh nastat zmatek 😂😂
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FOSSIL666: objednal jsem větší v Lidlu, tak snad to bude ok 😀
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    POHODAVOLE: Porid si tu jak jsem tu nekde postoval.. je super :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nejvíc se akorát bojím nandavání přímo z lopaty, protože pořád používám tu rozpůlenou. Kdybych to tušil, tak začnu trénovat dřív 😂
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: si piš 😀
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam