• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    tipy, triky na obsluhu
    recepty optimalizovane pro HF
    rady s vyberem HF
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    _ANT_: To je jako péct koblihy v troubě, to jsem zas zkoušela já a vždycky z toho budou prostě nesplněný buchty 🙈
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    DEEFHA: no jo, asi mas recht, mrmly mrmly.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DEEFHA: dodal bych - extremne horkeho oleje... :O)
    z jen horkeho je ten langos take jen jako olejnata backora :P)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    _ANT_: Langoš bez oleje je dle mého nerealizovatelný ¯\_(ツ)_/¯
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Probehl pokus o langose, vysel z toho takovej docela dobrej pita chleba, ale langos se mi povedl az na panvi v oleji. Nezkousel jste nekdo?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    CHOCHA: Jojo, ideál na patatas bravas
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: až se někdy příště vykopu k dalšímu balení, hodím celou várku na rozpále plech do trouby, takhle jak se to muselo péct postupně, tk to byl moc dlouh opruz, na pánvi by to bylo rychlejší.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jarní závity ve frizétze jdou - spíš tenčí 2x 15 minut na 180° v mezičase otočit. Při 220˚C to rychleji zezlátne (pak stačí 10 minut na každou stranu), ale nejsu křupavé. Smažené jsou křpavější a chutnější, ale tohle je good enough. Jen je tedy potřeba mít mezi nimi v koši znatelné rozestupy, jinak to nebude křupavé.

    Není velký rozdíl mezi těmi co jsem potírala olejem a těmi co tam šli na sucho.

    Pužila jse závitky, které přes noc osychaly v lednici, aby tam bylo méně vody.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    koukal sem v uzivatelskych recenzich, ze se lidem pomerne casto stava, ze se loupe ta neprilnava vrstva v HF supliku (teflon?), dost casto to vidim u tech Philipsu ...
    stalo se to tady nekomu?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Ale dobře to dopadlo! :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dobre
    dam vam radu
    takhle..
    myslim, ze normalni clovek ji nepotrebuje
    ale spankove deprivovana matka to mozna oceni
    NECHYSTAME si veci do fritezy, ze ji nekdy pozdeji zapneme, v PLASTOVE KRABICCE
    ne, proste tohle nedelame..
    protoze pak ZAPOMENEME, ze jsme to tam dali v krabicce a pustime to..

    lucky me, ze me po chvili napadlo, ze k tem bramboram jeste v prubehu neco pridam.. jinak jsem tu svoji krasnou fritezu mohla vyhodit..
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    CHOCHA: taky neumím rozkrájet bramboroid na krychle :)
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Nejsem žádnej fotograf jídla tak kvalita žádnej luxus. Žena to krájí halabala jak nějakej opičák to je děs :), ale zhruba 2,5cm.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPIKE411: mražené hranolky, křídla a nějaké mražené předsmažené kousky.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SPIKE411: Masový koule třeba z ikea super a je jich hodně. Taky mívám v mrazáku jako záchranu kuřecí stripsy z Lidlu - mají několik druhů, je potřeba trochu prostudovat složení, ty jedny jsou ok.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Přemýšlím, co naučit seniora.
    Před (delším) časem od někoho dostal fritézu, ale samozřejmě ho s tím nikdo nenaučil, tak to nepoužívá.
    Zároveň už moc nedává vaření. Mnohdy nakoupí hromadu surovin, protože je tak zvyklý, a nechá to zkazit, nebo i když uvaří, tak je toho tolik, že to nestíhá sníst.

    Tak asi nějaké kuře je dobrý začátek.
    Něco, co se dá koupit, zamrazit a bude si to vytahovat a dělat po malých porcích? Nějaké zmražené masové kuličky apod.?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    CHOCHA: podobne zkusenosti...
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Tak my je dneska uděláme. Na velikost musím počkat až vstane žena já nemám vůbec odhad. Ad ta chuť myslím že u nás je to hodně daný tím že nekoupíš dvakrát stejnou odrůdu brambor. Vůbec nechápu proč se u nás furt brambory dělí na A,B,C a nemůžeš si koupit konkrétní druh. Třeba v hale 22 v tržnici jo abych byl spravedlivej. Koupíš ve stejným krámě stejnej pytel brambor a chovaj se úplně jinak. Když má člověk štěstí a chytí super bramboru na hranolky to je svátek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsem si myslela, ze tam dneska rychle opecu slaninu. Nenapadlo me, ze to v tom bude litat 😂
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jak velke kostky?
    zajimavej napad :O)
    ja take experimentuju s velikosti "hranolku"
    a je az neskutecne zajimave jak JINAK chutnaji ruzne velike "hranolky" - do uvozovek davam hranolky, protoze to mnohdy nema s hranolama co delat - nekdy treba delam i platky a nebo jemnou "slamu" ci tluste 2cm hranole...
    Kosticky jsem teda jeste nezkousel (ale zkousel jsem kulicky, zajimave! ... ale moc pracne a hrozne zbytku! :O)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam