• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    PETATA: obojí je silikonová miska ;)
    papírovou misku nemám, ale mám jak silikonovou podložku, tak papír a používám to tak jak mi to padne pod ruku, rozdíl příliš nevidím, jen ten papír vyklopím do koše, silikon musím umýt
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PLECH: V HF dělám různé maso, hranolky, peču zeleninu, 4 muffiny a podobně. Vařím pro 1-2 a nevyplatí se mi kvůli tomu pouštět troubu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COUDAK: Hm, to neotestuju, obalované věci nejím :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIKDAS: Na me vyskocily horkovzdusne trouby s parnim prirazen, coz je o rad levnejsi, ale nema to ten efekt, u velkeho konvektomatu mas kontrolu míry vlhkosti…

Zariven je to velke a musis mit gastro nadoby ruzne velikaoti a urceni.

HF je genialni v jednoduchosti. ( i treba chytry hrnec s HF je otravnejsi, nez samotna HF, ale jen o fous)
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Navíc když něco dělám v horkovzdušné fritéze, je to mnohem rychleji udělané než v troubě. Obecně se mi třeba trouba cca 15 minut nahřívá, když dělám hranolky v troubě nebo jinou věc, tak se trouba teprve nahřívá, když fritéza skoro finišuje přípravu :) Na rychlá jídla pro dvě porce například.

Ale mám nějakou levnější verzi od tefalu a například obalované věci se v ní moc nedají dělat. Ta kůrka je sice křupavá, ale není to ono :/
    KURE
    KURE --- ---
    PLECH: jo HF je víc friťák než trouba, věci z toho jsou víc ožehnutý.
    hranolky, maly kousky masa jsou z toho lepsi nez z trouby a přesně jak píše FINSON, rychlejc.

ovšem majitele HF v ní často dělaj věci, který se daj stejně dobře dělat v troubě. Takže ten hype na prvni pohled může vypadat jako blbost.

můj nejoblibenější use case jsou brambory. víc křupavy, rychleji. Když chci línou večeři, dam brambory do HF a na panvi si udělam kus masa s nějakym sosem.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ZUZKAOU: Měl jsem to rozepsaný tak, že konvektomat se v "domácím designu" nedělá, ale při rychlým fact checkingu na mě vyskočil nějakej miele za 150k, tak jsem to přepsal :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIKDAS: Konvektomat je jeste vetsi milacek, protoze ma paru, ale tusim, ze se nedela pro domaci ucely a prumyslove jsou jaksi na velke mnozstvi porci.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PLECH: Taky jsem si to myslel, máme novou horkovzdušnou troubu, 3D vzduch a všechno možný, tak jsem říkal, na co ten krám (HF)... Žena se mi vysmála a sérií praktických testů jsme si ověřili, že nemám pravdu.

Teoreticky by se HF mohl vyrovnat konvektomat, což ale nemám ověřeno.
    FINSON
    FINSON --- ---
    PLECH: Bere to míň elektriky a rychleji se to ohřívá. Za 20 minut si v tom upeču kuřecí prsa k obědu. Chutnají jinak než z trouby, pro mě jsou lepší. Můžu si udělat i dvě porce na dva dny, což je až půl kila masa, kvůli tomu se nevyplatí roztápět troubu. Na 100°C v tom ohřeju 5 párků do rohlíků, aniž bych spotřebovával vodu a ohříval desku a na ní hrnec. Za 10 minut v tom vyrobím parádní křupavé topinky bez tuku, aniž bych ohříval desku a pánev. Rozpeču v tom sýr na rohlíku. A podobně.

Troubu máme na velké věci, když děláme jídlo pro celou rodinu na víkend, žena peče štrůdl, pizzu a tak.
    ILTU
    ILTU --- ---
    AXTHEB: Těším se :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ILTU: O víkendu jsme v tom dělali kuře, dopadlo to výborně.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nemám troubu :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Taky jsem ji nechtěla, že to je vlastně to samé co trouba, ale je to rozdíl asi jako mezi opékáním toustů v troubě vs. v toustovači. V tý troubě to jde taky, ale je to prostě víc drbání. Navíc jak říkám, spousta věcí je tam rychleji a tak nějak šikovněji. Kvůli dvěma houstičkám by se mi třeba taky nechtělo rozpalovat tu troubu. Atd.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PLECH: Asi je to tím menším prostorem, ale třeba maso mám v HF za půlku času co v troubě. Navíc je to nesmírně praktický, jak je to na lince "po ruce".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PLECH: tohle zabere míň místa a pravděpodobně bude žrát i méně elektřiny
    PLECH
    PLECH --- ---
    Já jen pořád nechápu, jaký je rozdíl proti horkovzdušný troubě a proč by člověk chtěl zabírat místo obojím. Např tohle pečivo kdybych dal do trouby na 180, tak to bude totéž, nebo ne? Jsem upřímně zvědav.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Tak jsem dnes taky objednala Lidl HF. Ten typ, co má kdekdo (čti: 2 lidi) : Digitální horkovzdušná fritéza 9 v 1 SHF 1800.
    Jsem zvědavá :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Neměla jsem k chilli k obědu pečivo, tak jsem hodila do fritézy tohle - výborný!

Air fryer soda bread lunchbox rolls recipe | Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/air-fryer-soda-bread

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam