• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo co ty kombinace mikrovlnky s horkovzduchem? Výhody, nevýhody, smysluplnost?
    Obojí mám samostatně a používám spíš sporadicky, ale vzdát bych se toho zcela nechtěl a mám vcelku mrňavej byt.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Já mám tu liedlovskou HF, co je vlastně minitrouba, nemá ten šuplík. V ní dělám stehna normálně, když jich nechci zrovna 8.
    Mám na ně malý skleněný pekáček a dávám je doprostřed.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SLANINKA: Asi taky záleží na teplotě. Já mám ráda křupavý; vevnitř udělaný byly.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    QUANTI: Kuřecí stehna peču raději pomalu cca na 120° a několikrát v průběhu polévám vypečeným tukem, což u fritézy moc nejde. Z fritézy mi přišel vnějšek tuhý a vnitřek naopak ne na 100 % udělaný :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Promiňte, zbláznil se mi fyx :D až nebudou mít tvůrci co do huby, můžou ho pronajímat coby tapetáře.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LADY_MYSKA: Kuře kuře. Kachní bych tam asi pekla spíš jen v nouzi, to bude lepší pomalu.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    QUANTI: Kure a nebo kachnu?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SLANINKA: ne? já je z AF miluju
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KURE: pred chvilkou jsem je tam dala a predpokladam, ze tak 4-6 hod. tam budou
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA: ja celou takovou mensi kachnu. jist se to dalo, upeceny to jako bylo, ale bylo to spis takovy tvrdy. imho te kachne vyslovene slusi delsi pomalejsi peceni.

stehna budou trochu lepsi, jsou to mensi kousky, kdyz je budes delat dlouho na mene tak asi dobry.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    dekuji, tak jsem kachni nozky okorenila a dala k odpocinku do trouby, klasicky na 100 st.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LADY_MYSKA: akúkoľvek väčšiu časť hydiny chceš naozaj prepiecť, stehno vo fritéze neodporúčam
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    LADY_MYSKA: Kachní ne, ale s kuřecím nemáme dobrou zkušenost a raději děláme dál v troubě.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    zkousel jste nekdo delat ve friteze kachni stehno?
    ted tu dve mam a premyslim, jestli zvolit klasickou troubu a pomale peceni a nebo fritezu
    NESS
    NESS --- ---
    ILTU: Pak napis jak to vyslo, muj pokus o langose v HF dopadl ze jsem vyrobil neforemne frisbeecka, jist se to nedalo a ani hazet se s tim nedalo.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Si tu s dovolením odložím, chci to zkusit.

Langoše z HF
    Těsto:
    * 250 g hladké mouky (typ T450/T480)
    * 250 g skyru
    * 40 ml vody
    * 1 lžička soli
    * 1 lžička prášku do pečiva
    * 1 lžíce olivového oleje
    Na česnekový dip:
    * 300 g skyru
    * 2 stroužky česneku
    * sůl, pepř
    * cca 100 g strouhaného sýra
    * cibulka nebo pažitka

Postup:
    Vypracujte hladké, pružné těsto. Rozdělte na 4 části a vytvarujte placky.
    Pečte v horkovzdušné fritéze při 180 °C asi 7–8 minut.

Po upečení potřete dipem a posypte sýrem a cibulkou.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LADY_MYSKA: za mě když se dělá "smažený" květák jakkoliv, tak povařit, ale spíš míň, aby se po vychladnutí dobře obaloval a nerozpadal na sračku
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    planuji vyzkouset fritezu nakrmit kvetakem, staci jej obalit v trojobalu a nebo radeji pred akci predvarit? Na kolik a jak dlouho nechat delat?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Další z variací na rýžové závitky, bylo to fakt chutné ILLUZE:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam