• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    DABE
    DABE --- ---
    btw Justinas Leveika v Norsku pořádá docela pěkný závod:)
    The Bright Midnight – Unsupported Bikepacking through Norwegian highlands and fjords
    https://brightmidnight.cc/
    DABE
    DABE --- ---
    SGNLR: Norsko mě už nejakou dobu taky láká. Jak moc vám pršelo a kterou část jste jeli pls?
    Ohledě brnění prstů - kamarád měl loni ty samé problémy a po pořízení gripů od Ergonu prý letos problémy pryč. Zřejmě jsou to tyhle
    Produkte · Ergon Bike
    https://www.ergonbike.com/en/product-details.html?anr=42410300&s=gptouring&a=griffe
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SGNLR: fotky pls! :))
    ja bych sem klidne mtb bikepacking daval, ad Kona - ten singl speed tě neomezuje?
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Dik za novej klub! My jedem s par lidma na prelomu cervenec-srpen na 18dni do Finska v nejvyssi sezone komaru,takze jsem zvedavej,jak to dame. Navic budeme v oblasti Laponska,kde je tou dobou tma asi jen 30min denne. Takze to bude asi takovej survival bootcamp a podam hlaseni. Minuly leto jsme byli 14dni kolem nemeckyho pobrezi a leto predtim v Norsku. Vsem z nasi party je totiz v lete az moc horko, takze posledni roky utikame na sever. Jinak davame ruzny prodlouzeny vikendy v CR. Nekdy na gravelu a nekdy jezdime docela tereny,na to mame Kona Unit. Moje aktualni radost je,ze mi po poslednim cundru zacali brnet prsty a nemam v nich cit,tze prave resim prestavbu mgb kokpitu na neco ergonomickyho. Ale jestli sem mtb bikepacking nepatri,tak budu regerovat jen o gravelech:)

Kamos,mistni kd KCHARI je nas navigator a jezdime dle Komootu, takze nekdy kola treba i nosime,brodime reky atd. Neboli nehrotime kilometry,ale zazitky a romanticky mista na prespani. Ja zacal na cjndry na kole jezdit behem covidu,peotoze nemam chatu ani chalupu a potreboval jsem nejak utikat Praze. A od ty doby mam dve novy kola a na enduro a dirtaka se uz jen prasi. Dokonce k tomu konvertovala i moje holka,ktera do ty doby kolo vubec nemela rad a ted je to jeji hlavni hobby-uz byla na Sicilii,v Portugalsku atak. No a tim padem zacala i sit ramovy brasny a ruzny jiny zavazadla na miru-muzete kouknout na Mars Industries na ig treba.

Tot muj predstavovaci prispevek,jak se z kdysi “radikalniho” bmxare stal paprda s brasnama:))

Tak at to slape!
    LACHY
    LACHY --- ---
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HELVETE: to předpokládá navářky na rámu, smůla:/
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    Zdravim
    Chtěl jsem dokončit cestu na kole po hranicích ČR. Minule jsem přejel Šumavu a přes západní hranici dojel nad Ústí a pak zpátky do prahy přes středohoří. Tentokrát jsem tedy zase začal v Ústí s tím že bych za 14 dní mohl stihnout dojet po hranicích až do Novohradských hor. Vyrazil jsem poslední víkend v květnu a už po cestě z ústí do děčína mě honila a dohonila bouře. Následně do lužických hor pak jsem se odpoutal od hranic a přes Ještěd do Malý skály, následně Krkonoše - Orlický hory - Jeseníky.. vpodstatě každej den jsem se schovával před deštěm, pokud už byl tak velkej že se v něm nedalo jet, ale v Červenohorskym sedle když mě sundali 3x za sebou bouřky s kroupama a já už neměl skoro nic suchýho a v botách jezera jswm se rozhod že tohle mě nebaví a zbaběle odjel s igelitama v botách na vlak do prahy. Po cestě jsem vyndal 10 klíšťat a doma dalších 20 a teď ležim v nemocnici s boreliózou. Asi se vrátim k ježdění blíž k zimě kdy tyhle kurvy ještě tolik neřáděj.
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    Mů setup na trasu Vídeň-Český Budějovice (nakonec zkráceno do Rybníku)

Vodu jsem neřešil, protože 75% času chcalo a jelo se civilizací

HELVETE
    HELVETE --- ---
    NOISEGATE: Tohle https://cults3d.com/en/3d-model/various/box-bike-tools funguje to, ale je to docela malý, taky ten tisk teda není úplně ideální, ale nebyl čas před odjezdem. Chci se kouknout i na jiné varianty, co by byli na tiskárně lepší
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DABE: batoh je smrt :) to si nedokážu představit mít celej den na zádech, teď se učím na MTB s ledvinkou a to je ok, začnu to možná vozit i na gravel /ale jen jako dalsi storage, ne na vodu/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    HELVETE: co vozíš pod tou dolní rámovkou? Nakej toolbox? Chtel jsem tam taky něco umístit, ale nemám navářky, tak jsem koupil toto: https://www.kupkolo.cz/zefal-gizmo-universal-uni-drzak-kosiku-na-ram_z95570/ a teda nicmoc. Je to moc odsazený od rámu.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    2 lahve a věci na 3 dny ježdění na začátku měsíce. Bylo to po asfaltkách, proto ty hladký úzký pláště.

DABE
    DABE --- ---
    Můj poslední setup vypadal takhle. (Druhý košík na vodu jsem montoval později). Bohužel jsem ale kvůli nemoci nakonec nevyrazil:(

DABE
    DABE --- ---
    NOISEGATE: pěkné!
    vozím 2x bidon 750ml. Ale ono taky záleží, kam se jede. Spís spolehám na možnost doplnění cestou.
    Zvažoval jsem nějaký malý batoh/vestu na vodu, ale dost mi vadí mí na kole něco na zádech kvůli pocení.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Muj aktualni setup s vicemene nejlevnejsim moznym resenim brasen (KTM, Orgoň - samodomo, Acepak, Sport Arsenal). Ramovku ale budu muset vymenit za uzsi aby se vesly dve lahve na piti.

Jak a kolik vody vozite na bikepacking?

TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam