• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KRALIK: kacirsky pocin. gravel s nosicem.

XINDLX
    XINDLX --- ---
    XCHAOS: jak vypadá solární kolo?
    to jako něco takovýho?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: já mám Jurek Vandr 1, teď jsem s ním jel na solárním kole do Maroka a zpět (to ale nebyl moc bikepacking, to už je spíš moped :-).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SGNLR: My máme nano1 doma, žena s ním přešla Evropu pěšky. Můžu doporučit.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    XINDLX: ja mam Jurek Nano 1.o vikendech se v nem dokazeme s moji holkou nejaky vyspat i dva.v moi cenove dostupny relaci to byl nejlevnejsi stan z levnejch "ultralight" a pak su az stany za 10 000,- a to nejsem magor:) kamosi vozej kopie stanu MSR z Aliexpressu, takze te nestoji desitku, ale jen kolem 3000 tusim.

v CR stan ani neni potreba nekdy vozit, da se casto najit nejakej pristresek nebo previs.do zahranici bych bez stanu nejel, protoze treba i v cervenci muze tejden v kuse chcat a nebo bejt v noci zima, komari...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DABE: jj ta hmotnost je super a prisne vzato by se tam ale asi clovek s kolem vesel :). My jsme pak presli na Lanshan, protoze zena trvala na moskytiere.
    DABE
    DABE --- ---
    NOISEGATE: druhá verze je dobrá. Má i otvor na ovětrávání a zpracování mi příjde ok.
    poměr cena/výkon/hmotnost za mě na kolo super. Do míst, kde se v noci pohybuje jedovatý hmyz apod bych šel raději do stanu s tropikem, ale v rámci CZ a okolí zcela dostačující.
    kolo dovnitř samozřejmě nedávám:)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    DABE: mám tu první verzi, to byl děsnej shit materiál i zpracování, ale údajně to v té nové verzi už vylepšili, je to hodně prostornej přístřešek, ale s kolem jsem v něm nikdy nespal, ty dáváš kolo dovnitř?
    DABE
    DABE --- ---
    XINDLX: dá se vypnout až k zemí, čili větší havěť se dovnitř nedostane. Menší ano:)
    Přístřešek Appy Trails Mark III² – Nalehko
    https://www.nalehko.com/produkt/at_mark_iii2/
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KRALIK: nejde mi z mobilu pridat fotka. hodim pozdejc
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    AXTHEB: ja si nedavno koupil gravela sava grus 8.0 a hned sem na to dal nosic a vytah svoje praveky sport arsenal brasny. ted jsem s tim jel alpe-adria stezku, cca 550km a pohoda. odpor vzduchu je to posledni, co me trapi. kolo sem poridil hlavne kvuli tomu, ze mi taky umiraly prsty na rukou a musim rict, ze po tejdnu na kole uplna pohoda.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HELVETE: Před cca 2 týdny byl otevřený
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    a jak řešíte spaní? v případě že spíte venku
    přemejšlšl jsem nad stanem, ale za 1) mi to přijde zbytečně těžký případně hodně drahý a za 2) mi přijde divný nechávat kolo "venku" byť mýho hnusnýho 20let starýho kelyše by asi stejně nikdo nechtěl. Tak to řešim 3x3 tarpem, ale zase když začne chcát jsou všude slimáci který mě serou
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    HELVETE: to netuším, tohle je fotka ze začátku dubna :⁠-⁠)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    FORELLI: Most v Týnci už je zase otevřený?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PEJR: Což je přesně to, co tailfin nabízí. Když toho máš málo, dáš to na nosič (aero podobný jako saddle bag), když víc tak do brašen (ve skutečnosti aero podobný jako batoh).

S mojí roztržitostí je saddle bag jednoznačný recept na průser, max. třetí jízdu bych to zapnul špatně nebo vůbec a vysypal notebook do bláta.
    PEJR
    PEJR --- ---
    DABE: "Vesi o metr vejs na sedlovku" to mi zni jako bagy co se vesi na zadni kolo, panniers
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tailfin mám, je to sice hodně drahý, ale pro mě to bylo jediné smysluplné řešení (Canyon Grail 1st gen). Mají to fakt dobře vymyšlený. Zátěž není na rámu ale na ose. "Ploutev" už na kolo fakt nechci :-)
    DABE
    DABE --- ---
    AXTHEB: nevím přesně co si představit pod nosičem na zadní kolo, ale asi myslíš tohle: https://www.youtube.com/watch?v=T8pSRrYE3b4&t=6s
    případně high-end řešení
    AeroPack Alloy - Tailfin Cycling
    https://www.tailfin.cc/product/seat-packs/aeropack-alloy/?v=3a52f3c22ed6
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam