• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    a jak řešíte spaní? v případě že spíte venku
    přemejšlšl jsem nad stanem, ale za 1) mi to přijde zbytečně těžký případně hodně drahý a za 2) mi přijde divný nechávat kolo "venku" byť mýho hnusnýho 20let starýho kelyše by asi stejně nikdo nechtěl. Tak to řešim 3x3 tarpem, ale zase když začne chcát jsou všude slimáci který mě serou
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    HELVETE: to netuším, tohle je fotka ze začátku dubna :⁠-⁠)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    FORELLI: Most v Týnci už je zase otevřený?
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PEJR: Což je přesně to, co tailfin nabízí. Když toho máš málo, dáš to na nosič (aero podobný jako saddle bag), když víc tak do brašen (ve skutečnosti aero podobný jako batoh).

S mojí roztržitostí je saddle bag jednoznačný recept na průser, max. třetí jízdu bych to zapnul špatně nebo vůbec a vysypal notebook do bláta.
    PEJR
    PEJR --- ---
    DABE: "Vesi o metr vejs na sedlovku" to mi zni jako bagy co se vesi na zadni kolo, panniers
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tailfin mám, je to sice hodně drahý, ale pro mě to bylo jediné smysluplné řešení (Canyon Grail 1st gen). Mají to fakt dobře vymyšlený. Zátěž není na rámu ale na ose. "Ploutev" už na kolo fakt nechci :-)
    DABE
    DABE --- ---
    AXTHEB: nevím přesně co si představit pod nosičem na zadní kolo, ale asi myslíš tohle: https://www.youtube.com/watch?v=T8pSRrYE3b4&t=6s
    případně high-end řešení
    AeroPack Alloy - Tailfin Cycling
    https://www.tailfin.cc/product/seat-packs/aeropack-alloy/?v=3a52f3c22ed6
    PEJR
    PEJR --- ---
    AXTHEB: Aero, brasny sou ukrutne neefektivni, pod sedlem to je vic schovany v pytli, gcn ma i video z testovani v aero tunelu
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Má někdo vysvětlení pro to, proč se na gravely nedělají klasický nosiče na zadní kolo, ale místo toho se ten náklad věší o metr vejš na sedlovku?
    LACHY
    LACHY --- ---
    Přemýšlím o koupi stanu. Zatím jsem vždy nocoval v hamace, ale s přibývajícím věkem už to na vícedenní výlety není to pravé. V merku mám tyto dva stany MSR HUBBA HUBBA Bikepack 2 nebo Big Agnes Fly Creek HV UL2 Bikepack Solution Dye . Máte někdo s tímhle zkušenost?
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SGNLR: já objevil dh/enduro az hodne po tricitce (vloni) a bavi me to jak malyho ;) pravda ze po odstehovani z Prahy do Jizerek mam 10min od baraku desitky trailu, tak to asi taky hraje svoji roli.
    Naopak gravel/bikepacking s prichodem rodiny sel z casovych duvodu na druhou kolej, pac vysetrit si ted volny vikend jde ztuha.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    DABE: ja Ergony(GA3) vozim, ale tenhle rok jsem si tam dal "klasicky" gripy, protoze me v nich prijde kolo hravejsi a rikal jsem si, ze tam Ergony hodim az na delsi vylet.a ejhle, to byla chyba.uz tam Ergony hazim zpatky a asi kupuju nejaky ty riditka s backsweepem

zeptam se kamosu, zda vam sem muzu nasdilet nase homevideo z Norska, at neporusuju GDPR..nicmene je to plny nekorektniho muzskyho retardovanyho "humoru", coz je tak nejak jasny, kdyz nekdo pusti na par dni partu kluku do lesa bez dozoru:)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    XINDLX: v Norksu jsme jeli porad podel ocenau(byli jsme na jihu Norska a jeli z Kristiansandu tejden nahoru po pobrezi a pak zae dolu.podel vody to byla totalni pohoda, v cervenci prumer teplo tedatak 15 stupnu(jeden tejden chcanec a zima, druhej tejden slunicko a kolem 23 stupnu).

me na dirtaku a dh/enduro jezdeni uz egasrala acela ta macho kultura obrandovanejch testosteron kluku ve znackovejch ksiltovkach:)zil jsem si tenhle teenage adrenalin sen do svejch 23let, kdy jsem tocil vsechny videa na Freeride.cz a s Karkysem jsme delali i tu video snowboard sekci FR.cz a postuem casu se mi to prejedlo. predstava, ze mam stat nekde vrontu na lano je vlastne presnej opak toho, co chci v prirode zazivat- ano, starnu:)
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    NOISEGATE: nemam ted nicmoc poruce, tak aspon jako odkaz na ig-sorry, jsou to jakoby produktovy fotky tech ramovejch brasen, co sije moje holka, ale kolo tam vidite:)

takhle to vypadalo nalozeny na 14dni v Norsku.to byl zatim muj nejvetsi bikepacking zazitek a od ty doby mam chut se tam prestehovat

Mars Industries | Nová rámovka se vrátila z testovačky z Norska, kde brouzdala kolem fjordů, luhů a hájů🧡💚 Nový střih má tyto hlavní features: rolltop s... | Instagram
    https://www.instagram.com/p/CisEesurz5i/

ja mam podsedlovku Ortlieb, coz jsem po prvim vylete zhodnotil, jako nejlepsi investici.mam i ramovku Ortlieb, ale pak jeste tuhle oranzovou ramovku Mars Ondustries z upcyklovanyho protkavany silnicarsky banneroviny, kterej sice neni nejlehsci, zato neznicitelnej.pak vozim riditkovej harnes Acepac, kam dle potreby davam bud stan a nebo se snazim ho treba nevozit vubec.mam rad ty cage na vidlici- tam uz jsem pridelaval od 2L petky Branika po spalky drivi, nebo stan na jednu a spacak na druhou stranu

jindy jezdim vic "nalehko" https://www.instagram.com/p/C6vUc8GrcZa/?img_index=1 coz teda porad vypada takhle, protoze si rad poceste varim a nehrotim tolik ty km, jako spis zazitky z prirody s kamosema.v tomhle setupu mam porad zimni spacak i stan

a muj gravel je 40 let starej ocelovej cx setup italsky rodinny firmy Faggin(ano, mam rad ocel)s trochu novejsim osazenim.tady je na "produktovy" fotce s jinou brasnou teda
    Mars Industries | Svietiaca rámová brašna, ktorú nejde prehliadnuť 🟩🟨🟪 Zapínanie na rolltop bez zipsu! Zips je totižto najnáchylnejšia časť brašny a kedže... | Instagram
    https://www.instagram.com/p/Cnd9YGeLRCr/?img_index=5

jinak ta Kona Unit je asi moje nejoblibenejsi kolo-nemam Unit X, ale Unit, kterej ma patky a prehazovacku. nekdy se na tom jedu projet na takovy vostrejsi XC a obcas zabloudim i na traily kolem Zavisti a Modran, ktery mam najety na enduru, ale na tom rigidu je to hned uplne jinej adrenalin:)podle me bude Unit moje posledni kolo, az vsechny ostatni znicim a prijde zombieapokalypsa, tak tenhle ocelovej zabavnej tank bude porad semnou
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    SGNLR: to zní super, já byl teď v laponsku v zimě se saněma a na srubu kterej jsme cestou trefili byli záznamy že léto absolutní komáří peklo, tak dobrou chuť..
    V norsku bez komárů?
    Zanevření na dirt/sjezdy je samozřejmě hamba, ale to je OT
    DABE
    DABE --- ---
    btw Justinas Leveika v Norsku pořádá docela pěkný závod:)
    The Bright Midnight – Unsupported Bikepacking through Norwegian highlands and fjords
    https://brightmidnight.cc/
    DABE
    DABE --- ---
    SGNLR: Norsko mě už nejakou dobu taky láká. Jak moc vám pršelo a kterou část jste jeli pls?
    Ohledě brnění prstů - kamarád měl loni ty samé problémy a po pořízení gripů od Ergonu prý letos problémy pryč. Zřejmě jsou to tyhle
    Produkte · Ergon Bike
    https://www.ergonbike.com/en/product-details.html?anr=42410300&s=gptouring&a=griffe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam