• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAT: Je dobre mit nejaky read-only game server announcement kanal na veci jako "Zitra v 1500 vypiname, kvuli restartu. Pravdepodobne zapneme zase v 1700" a "Zrovna jsme planovane vypnuli, pravdepodobne zapneme v 1700" a "Nejak se nedari, snad zapneme v 1800" a "Server opet bezi, pridali jsme mody X, y a Z."
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak jsem zacal nastavovat aspon Discord server.
    A zjistuju, ze vlastne nevim co by tam jak melo byt. Nechtel by si s tim nekdo pohrat?
    Nebo aspon poradit co za kanaly tamdat atp?

Zatim tam je:

Info
    # rules (readonly, seznam pravidel typu "nechovej se jako moula", atp.)
    # server-info (readonly, tam by byl aktualni modlist, atp.)

Text Channels
    # general (duh?)
    # mod-suggestions (navrhy na mody co pridat na server)
    # mod-polls (hlasovani o predbezne vybranych modech pro pridani)
    BAT
    BAT --- ---
    NAMATHUR: Reforged Tools vypada dobre - asi pridam na provizorni seznam, Auto Map Markers taktez.

Fakt, ze ti nechybi Primitive Survival mi rika, ze jsi nikdy nezkusil lov zizal!

NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    BAT: pokud bych se připojil, tak:
    Butcher jsem zkoušel, teď hraju bez něj a docela mi chybí :)
    jsem zvyklej na 30denní měsíc (v prvním pokusu to byla KRUŠNÁ zima), takže 12 (20) dní je cajk

Plumpkins ti odkazujou na Reforged Tools, což, jak koukám, je docela pěkná kosmetika.

S těmi závaly ... v mulťáku by to mohla být sranda + potřeba koordinované logistiky, v singlu jsem to vypnul.

Za sebe - v singlu 1.20.12 (80 hodin) teď jedu Vanillu s:
    Better Ruins
    Carry On
    Auto Map Markers (Shift+klik přidá marker s popiskou do mapy, docela doporučuju)

V 1.19 jsem měl navíc
    Primitive Survival (vůbec mi nechybí)
    Butcher (ten mi chybí, ale nechci si to rozbít)
    nějakej ten HUD udělátor, co přidával do HUDu "výšku, tlak, teplotu, rosný bod" (chybí mi, ale dá se bez něj obejít)
    BAT
    BAT --- ---
    K tem zakladnim modum bych rad pridal jeste Primitive Survival.

Chtelo by to nejakej online TODO list nebo co, kde tohle budeme moct resit ...neco zkusim vymyslet.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: zapomnel jsem se vyjadrit k...
    Skutecna zima - Rozhodne ANO.
    Chisel Tools - Ano (ja se bez toho zatim obesel, ale neni duvod proc to nepouzit).
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Aha, tak jsem to trosku popletl.
    Existuje nejaky No offline food spoil mod, ktery zamezi hniti/apod. pouze u veci ktere ma odpojeny hrac v hotbaru a v inventari.
    I tak, lepsi nez nic, ale posledni verze byla pro 1.20.0, takze asi bude zastaraly (vyzkousim).
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: MAtne si vybavuju, ze snad je nejaky mod, kdy to hniti/dozravani/horeni/peceni/atp. postupuje jen u veci ktere patri nekteremu z hracu jez jsou v danou chvili pripojeni.
    Pokud na serveru zrovna nebudes, tvoje jidlo nebude hnit.

Ale nezkousel jsem, a ani nevim jestli to neplati treba jen v ramci prostoru ktery jsi "claimnul" sam pro sebe, nebo tak neco.
    Pohledam a uvidime...
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Nojo, mas pravdu, tech zvirat neni tak malo.
    Ja mam trochu pokriveny dojem, protoze zatim spis vic casu neco zkousim, nebo se vrtam v modech, nez hraju, takze jsem z toho vanilla sveta vlastne zas tak moc nevidel :)

Kompatibilita a funkcnost z dlouhodobeho hlediska je samozrejme priorita.
    NA to mse shodne snad kazdy - modovani vyzaduje stridmost a rozum.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Mapa je v defaultu "kazdy sam za sebe", ani nevim jestli je nejaky mod, kde se ta mapa da sdielt.
    Teoreticky to lze - jsou to proste jen data, a kdyz si je ode mne skopirujes, tak uvidis mapu jak jsem ji objevil ja.
    Ale nevim o zadnem modu co by to nejak umoznoval.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Jo, nastaveni bude asi vetsi orisek.

Jsem zvykly na mesice majici 12 dnu, a den trvajici hodinu a pul.
    (konzolovy prikaz "/time calendarspeedmul 0.2667", vanilla je 0.5 coz odpovida 1 den = 48 minut a to na me bylo moc rychle)

Ty mesice a casove hodnoty bude treba promyslet.
    Server bude bezet 24/7, ale aktivni bude jen pokud tam bude nejaky hrac.
    V dusledku toho, kdyz bude nejaky "nadsenec" (treba ja) hrat celou noc, tak svou pritomnosti posune cas treba o cely mesic.
    Napr. pri vanilla nastaveni trva mesic presne 9 hodin realtime - staci pak aby nejaky nolifer hral celou noc, a lidi co prijdou druhy den vecer budou mit vsechno shnile, protoze zatimco oni v realu spali a pak sli do prace, tak ve hre ubehl cely mesic (nebo i dva, nebo i tri! ...pokud se tam nejaci hraci stridali cely den).

Takze budeme muset vymyslet nejaky kompromis.
    Ale at bude kompromis jakykoliv, vyse uvedeny problem nikdy uplne nezmizi.
    Rozhodne to nechci resit tim, ze se bude nejak organizovat kdy se tam bude hrat.
    Nejsem herni policie abych lidem rikal kdy maji hrat.
    Server pobezi 24/7 a jestli se X lidi sejde zhruba ve stejny cas, nebo budou chodit jak svabi na pivo, to uz je na kazdem z nich.

Asi to bude chtit nejaky delsi mesic - minimalne tech 12 dni, spis i 20.
    A mozna i v kombinaci s trosku delsim dnem jak jsem psal na zacatku.
    Ale to se da kdyztak resit a upravovat za behu, takze mozna bych zacal na 12 dnech/mesic a 1 az 1.5 hodinovem dnu.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Ovce, gazely, lisky, tech koz je taky snad dvacet druhu, prasata (a bacha, jak ma mlady), hyeny, vcely a termiti. Zatim. Taky bych se asi ohlizel na budouci kompatibilitu, aby nam nezkolabovalo imperium, protoze prestal fachat jeden mod.

BTW koukam, ze ramlice vypada o kousek vetsi nez samec zajic, treba by se to dalo tridit nejakou vhodne vydlatovanou podlahou.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: No musis nekde zacit a pak jet jen vodorovne a dolu, nesmis kopnout do stropu. Proste se musis soustredit u kopani a nesplest se.

Ok, kouknu na to. A taky kouknu do nastaveni, co tam vsechno je. Mesic standardnich 9 dni, nebo si budeme vymyslet? Za delsi mesice se da vic vypestovat, ale zase delsi zima. S tim souvisi podnebi, etc.

Jo a funguje sdilena mapa, nebo kazdy prozkoumava sam za sebe?

No ted jdu spat, jsem zvedav, jestli se mi bude zdat o vyrobe novych svetu ;)
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak docela rad bych pridal i nejake mody na dalsi zvirata, at je to pestrejsi.
    Mit jen vlky, medvedy, kozy, kraliky, slepice, myvaly, a losy, mi prijde trosku malo (par zvirat jsem zapomnel, ale o moc vic jich ve vanille zatim neni).

Ale zduraznuju - o vsem lze mluvit.
    Me by asi nevadilo pridat ani nejake ty praveke potvory, nebo dokonce nejake ty fantasy creatures (efly, trpasliky, gobliny, skrety...).
    Na druhou stranu, nechci zadny blazinec, ale kdyz neco prida zabavu, prida vic veci co delat, co resit, tak to muze stat za zvazeni.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Super. Budiz vitan (server jeste neni, ale az bude...)

O hline bychom se nehadali - souhlasim.

Stropy v jeskyni... to uz je trosku horsi.
    To na me bylo moc drsny, protoze mi prislo ze se pak bez sloupu neda do niceho kopnout.
    Na vyrobu podpurnych sloupu je potreba pila, a sloupy jsou pak dalsi vec co musis tahat s sebou (nebo pilu a drevo).
    Ale ted jsem dostal chut to zase zkusit.
    V Multaku by to mohla byt jina zkusenost.
    Tam by to mohl byt dalsi duvod pro nejakou spolupraci, dalsi problem ktery je treba resit => gameplay.
    Takze OK, asi jsem pro.

Hodne vody??? Plytvas slovy!
    Kdybych mel kamarady (a nemusel tak zebrat o spoluhrace na Nyxu), prezdivali by mi vodnik!
    Svet musi mit obcasna decentni jezera, reky jsou naprostou samozrejmosti (i kdyby bez ricniho proudu), i nejake vetsi oceany.

Drifteri...
    Posledni dobou docela rad vypinam Rifty, takze Driftery mam jen pod povrchem, nebo kdyz prijde Temp Storm.
    A k tomu jeste Driftery a spol. nastavuji tak, aby se i v jeskynich spawnovali jen v uplne tme, a jeste s nejakym hloubkovym limitem (aby nebyli hned u vchodu).
    Ale tady jsem plne otevreny cemukoliv - Drifteri ani Rifty, ani T-Storm mi vylozene nevadi.

MODY...
    Ano, "zlehka" je presne to slovo co bych pouzil.
    V singlu pouzivam v tuto chvili pouze (vykricniky oznacuji "must have", ale o vsem lze jednat):
    K tomu vlastni mod "Crosshair Begone", ktery odstrani crosshair (volitelny client side mod, kdo nechce, nemusi).
    A pak souhrny mod pro drobne tweaky:
    • Zapalování loučí loučemi (grid recept)
    • Odkůrování kmenů sekerou (grid recept)
    • Dřevo na otop vyrobitelné i z odkůrovaných kmenů (grid recept)
    • Klacky vyrobitelné s pomocí sekery z dřeva na otop (grid recept)
    • Sůl vyrobitelná vařením mořské vody (cooking recept)
    • Otevřené padací dveře lze vylézt jako žebřík
    • Kontejnery mají více slotů:
      - Malé truhly x4
      - Medium kontejnery x2
      - Velké kontejnery x2
      Skladovací bedny taky zvetsene, aby stale davaly smysl pouzivat,
      (někdo to možná vidí jako cheat, ale už první den není problém si vyrobit 20 proutěných truhliček, ale pak ty miliony kontejnerů hyzdí okolí - a to je ten problém co se tímhle snažím řešit - na batohy a košíky nesahám)
    • Stromy/listí hodí 5x více semínek
      (porazím borovici, a vypadne mi z ní jedna šiška? Co je to za nesmysl? Takže teď vypadne šišek aspon 5)
    • Stromy/listí hodí 5x více klacků (podobný důvod jako výše)
    • Kostry zvířátek lze zvednout pravým tlačítkem myši (není třeba do nich mlátit rukama)
    • Louče lze ze zdí i ze země sebrat pravým tlačítkem myši (není třeba do nich mlátit rukama)
    • Temporal Gears lze stackovat do 16 (protože proč proboha ne? jen to v truhle zabíralo nesmyslně mista)
    • Velká i malá krmítka pojmou 3x více krmiva
      (nevím jestli má smysl - jen jak jsem plánoval ten prasečák, tak když jsem viděl 3 prasata za den vyžrat celé krmítko, tak mě napadlo že by snad nebylo od věci aby se tam toho vešlo víc a člověk to nemusel doplňovat každých 5 minut)
    • Všechny zbraně a nástroje lze opřít i o pouze 1 blok vysokou zídku.
      (napr. lopata potrebovala min. 2 bloky vysokou zed, kopi dokonce 3 bloky, atp. - a pokud byl jakykoliv z tech bloku otesany, tak se zcela nesmyslne nepocital, tak jsem to upravil aspon tak, ze staci jen 1 blok. Podle situace, takove kopi oprene o jeden blok vypada jako oprene o vzduch, ale to uz necham na hraci, at si sam rekne jak moc mu vadi ze to vypada divne vs. ze nemuze kopi oprit o zed domu ze ktere odebral 1 voxel vrstvu)

Butchering...
    Taky po nem pokukuju uz delsi dobu, ale jeste jsem ho ani nezkusil.
    Tomu bych se asi nebranil.
    EKG
    EKG --- ---
    Tak ja bych si treba zahral, ale to se budeme muset dlouze pohadat o nastaveni. Treba hlina nema co bejt stabilni, zrovna tak stropy v jeskyni. A hodne vody, protoze lode! Taky jsem hral prevazne exploration, takze nevim, jak moc se citim na rvacky s drifterama. Asi bude nutny poresit komplet nastaveni a mody. Jo a skutecnou zimu, jinak odpadne celkem zasadni vyzva.

Co se tyce modu, bral bych to zlehka, zadnou tezkou industrializaci. Na Rusty Gears serveru se jednou hrozne zhadali, kdyz se jednomu z kolegu zaclo zdat, ze tech 50+ modu je fakt moc, vlastne napul cheating.

Za me urcite Chisel Tools, protoze sekat se s kazdym kouskem rucne je peklo, a taky se v nich daji vytvorit vlastni dvere, to bych treba rad vyzkousel.

A Butchering mozna, nezkousel jsem, ale vypada to jako festovni vyzva, tahat se s kazdym zabitym zviretem na zadech domu. Aspon se clovek nauci vazit si masa ;)
    BAT
    BAT --- ---
    Ptal jsem se na Suhosting discordu, jak moc se potrebne mznostvi RAM odviji od poctu hracu a MaxChunkRadius (eg. max. dohlednosti).
    Bylo mi receno ze:
    "12 GB will likely be plenty depending on how many content mods you add. We typically don't see servers use more unless they're 30+ players"
    Tak tech 12 GB bude pro zacatek asi urcite stacit.

Sakra... mam nutkani to uz rovnou nahodit, ale co tam budu ted sam delat? :-D
    A dokud neni 1.21 stable... neni proc spechat.
    BAT
    BAT --- ---
    Zase jsem trochu pokrocil s planem pro server.
    V tuhle chvili inklinuju k hostingu u suhosting.net nebo bisecthosting.com.

Oba maji dobre reference, asi i vcelku odpovidajici ceny, a hlavne Suhosting lidi casto doporucuji na VS discordu.
    Tak pokud me neco neodradi, asi bych zacal u Suhostingu, nejspis s 12 GB variantou a uvidime co se bude dit.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Medved snad nehrozi, okolo udelam vysokou zed.

Jinak zde je asi finalni verze krasne hnusneho prasecaku.
    Uvnitr se to da pootvirat a umoznit volny pruchod vepriku, nebo pozavirat kdyby bylo treba nejake oddelit, atp.
    Zamerem je vzdycky nahnat starsi generaci nahoru do patra, selatka pak propadaji dolu, atd. atd.
    Obe urovne maji bezpecnou pristupovou cestu ke vsem krmitkum, takze lze doplnovat aniz bych prisel do veproveho kontaktu.

(zobrazi se jen prvni obrazek, ostatni jsem dal jako odkazy at to tu moc netapetuju - tam je videt vnitrek)

EKG
    EKG --- ---
    BAT: V praxi budes rad, kdyz se ti tam nedostane medved, zbytek je bonus ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam