• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: No musis nekde zacit a pak jet jen vodorovne a dolu, nesmis kopnout do stropu. Proste se musis soustredit u kopani a nesplest se.

Ok, kouknu na to. A taky kouknu do nastaveni, co tam vsechno je. Mesic standardnich 9 dni, nebo si budeme vymyslet? Za delsi mesice se da vic vypestovat, ale zase delsi zima. S tim souvisi podnebi, etc.

Jo a funguje sdilena mapa, nebo kazdy prozkoumava sam za sebe?

No ted jdu spat, jsem zvedav, jestli se mi bude zdat o vyrobe novych svetu ;)
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak docela rad bych pridal i nejake mody na dalsi zvirata, at je to pestrejsi.
    Mit jen vlky, medvedy, kozy, kraliky, slepice, myvaly, a losy, mi prijde trosku malo (par zvirat jsem zapomnel, ale o moc vic jich ve vanille zatim neni).

Ale zduraznuju - o vsem lze mluvit.
    Me by asi nevadilo pridat ani nejake ty praveke potvory, nebo dokonce nejake ty fantasy creatures (efly, trpasliky, gobliny, skrety...).
    Na druhou stranu, nechci zadny blazinec, ale kdyz neco prida zabavu, prida vic veci co delat, co resit, tak to muze stat za zvazeni.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Super. Budiz vitan (server jeste neni, ale az bude...)

O hline bychom se nehadali - souhlasim.

Stropy v jeskyni... to uz je trosku horsi.
    To na me bylo moc drsny, protoze mi prislo ze se pak bez sloupu neda do niceho kopnout.
    Na vyrobu podpurnych sloupu je potreba pila, a sloupy jsou pak dalsi vec co musis tahat s sebou (nebo pilu a drevo).
    Ale ted jsem dostal chut to zase zkusit.
    V Multaku by to mohla byt jina zkusenost.
    Tam by to mohl byt dalsi duvod pro nejakou spolupraci, dalsi problem ktery je treba resit => gameplay.
    Takze OK, asi jsem pro.

Hodne vody??? Plytvas slovy!
    Kdybych mel kamarady (a nemusel tak zebrat o spoluhrace na Nyxu), prezdivali by mi vodnik!
    Svet musi mit obcasna decentni jezera, reky jsou naprostou samozrejmosti (i kdyby bez ricniho proudu), i nejake vetsi oceany.

Drifteri...
    Posledni dobou docela rad vypinam Rifty, takze Driftery mam jen pod povrchem, nebo kdyz prijde Temp Storm.
    A k tomu jeste Driftery a spol. nastavuji tak, aby se i v jeskynich spawnovali jen v uplne tme, a jeste s nejakym hloubkovym limitem (aby nebyli hned u vchodu).
    Ale tady jsem plne otevreny cemukoliv - Drifteri ani Rifty, ani T-Storm mi vylozene nevadi.

MODY...
    Ano, "zlehka" je presne to slovo co bych pouzil.
    V singlu pouzivam v tuto chvili pouze (vykricniky oznacuji "must have", ale o vsem lze jednat):
    K tomu vlastni mod "Crosshair Begone", ktery odstrani crosshair (volitelny client side mod, kdo nechce, nemusi).
    A pak souhrny mod pro drobne tweaky:
    • Zapalování loučí loučemi (grid recept)
    • Odkůrování kmenů sekerou (grid recept)
    • Dřevo na otop vyrobitelné i z odkůrovaných kmenů (grid recept)
    • Klacky vyrobitelné s pomocí sekery z dřeva na otop (grid recept)
    • Sůl vyrobitelná vařením mořské vody (cooking recept)
    • Otevřené padací dveře lze vylézt jako žebřík
    • Kontejnery mají více slotů:
      - Malé truhly x4
      - Medium kontejnery x2
      - Velké kontejnery x2
      Skladovací bedny taky zvetsene, aby stale davaly smysl pouzivat,
      (někdo to možná vidí jako cheat, ale už první den není problém si vyrobit 20 proutěných truhliček, ale pak ty miliony kontejnerů hyzdí okolí - a to je ten problém co se tímhle snažím řešit - na batohy a košíky nesahám)
    • Stromy/listí hodí 5x více semínek
      (porazím borovici, a vypadne mi z ní jedna šiška? Co je to za nesmysl? Takže teď vypadne šišek aspon 5)
    • Stromy/listí hodí 5x více klacků (podobný důvod jako výše)
    • Kostry zvířátek lze zvednout pravým tlačítkem myši (není třeba do nich mlátit rukama)
    • Louče lze ze zdí i ze země sebrat pravým tlačítkem myši (není třeba do nich mlátit rukama)
    • Temporal Gears lze stackovat do 16 (protože proč proboha ne? jen to v truhle zabíralo nesmyslně mista)
    • Velká i malá krmítka pojmou 3x více krmiva
      (nevím jestli má smysl - jen jak jsem plánoval ten prasečák, tak když jsem viděl 3 prasata za den vyžrat celé krmítko, tak mě napadlo že by snad nebylo od věci aby se tam toho vešlo víc a člověk to nemusel doplňovat každých 5 minut)
    • Všechny zbraně a nástroje lze opřít i o pouze 1 blok vysokou zídku.
      (napr. lopata potrebovala min. 2 bloky vysokou zed, kopi dokonce 3 bloky, atp. - a pokud byl jakykoliv z tech bloku otesany, tak se zcela nesmyslne nepocital, tak jsem to upravil aspon tak, ze staci jen 1 blok. Podle situace, takove kopi oprene o jeden blok vypada jako oprene o vzduch, ale to uz necham na hraci, at si sam rekne jak moc mu vadi ze to vypada divne vs. ze nemuze kopi oprit o zed domu ze ktere odebral 1 voxel vrstvu)

Butchering...
    Taky po nem pokukuju uz delsi dobu, ale jeste jsem ho ani nezkusil.
    Tomu bych se asi nebranil.
    EKG
    EKG --- ---
    Tak ja bych si treba zahral, ale to se budeme muset dlouze pohadat o nastaveni. Treba hlina nema co bejt stabilni, zrovna tak stropy v jeskyni. A hodne vody, protoze lode! Taky jsem hral prevazne exploration, takze nevim, jak moc se citim na rvacky s drifterama. Asi bude nutny poresit komplet nastaveni a mody. Jo a skutecnou zimu, jinak odpadne celkem zasadni vyzva.

Co se tyce modu, bral bych to zlehka, zadnou tezkou industrializaci. Na Rusty Gears serveru se jednou hrozne zhadali, kdyz se jednomu z kolegu zaclo zdat, ze tech 50+ modu je fakt moc, vlastne napul cheating.

Za me urcite Chisel Tools, protoze sekat se s kazdym kouskem rucne je peklo, a taky se v nich daji vytvorit vlastni dvere, to bych treba rad vyzkousel.

A Butchering mozna, nezkousel jsem, ale vypada to jako festovni vyzva, tahat se s kazdym zabitym zviretem na zadech domu. Aspon se clovek nauci vazit si masa ;)
    BAT
    BAT --- ---
    Ptal jsem se na Suhosting discordu, jak moc se potrebne mznostvi RAM odviji od poctu hracu a MaxChunkRadius (eg. max. dohlednosti).
    Bylo mi receno ze:
    "12 GB will likely be plenty depending on how many content mods you add. We typically don't see servers use more unless they're 30+ players"
    Tak tech 12 GB bude pro zacatek asi urcite stacit.

Sakra... mam nutkani to uz rovnou nahodit, ale co tam budu ted sam delat? :-D
    A dokud neni 1.21 stable... neni proc spechat.
    BAT
    BAT --- ---
    Zase jsem trochu pokrocil s planem pro server.
    V tuhle chvili inklinuju k hostingu u suhosting.net nebo bisecthosting.com.

Oba maji dobre reference, asi i vcelku odpovidajici ceny, a hlavne Suhosting lidi casto doporucuji na VS discordu.
    Tak pokud me neco neodradi, asi bych zacal u Suhostingu, nejspis s 12 GB variantou a uvidime co se bude dit.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Medved snad nehrozi, okolo udelam vysokou zed.

Jinak zde je asi finalni verze krasne hnusneho prasecaku.
    Uvnitr se to da pootvirat a umoznit volny pruchod vepriku, nebo pozavirat kdyby bylo treba nejake oddelit, atp.
    Zamerem je vzdycky nahnat starsi generaci nahoru do patra, selatka pak propadaji dolu, atd. atd.
    Obe urovne maji bezpecnou pristupovou cestu ke vsem krmitkum, takze lze doplnovat aniz bych prisel do veproveho kontaktu.

(zobrazi se jen prvni obrazek, ostatni jsem dal jako odkazy at to tu moc netapetuju - tam je videt vnitrek)

EKG
    EKG --- ---
    BAT: V praxi budes rad, kdyz se ti tam nedostane medved, zbytek je bonus ;)
    BAT
    BAT --- ---
    Vyrobil jsem 4-generacni proof of concept a je to moc veliky, viz. obrazky.
    A to bych to jeste chtel zazdit a zastresit a pridat ochozy pro doplnovani krmeni bez kontaktu s veprikama.
    Sice by to z generace 0 do generace 3 bezelo bezobsluzne (jen bych doplnoval krmeni), ale vysledkem by byla oskliva megastavba, coz nechci.

Takze udelam jen mensi 2-generacni chliv a z 0 do 3 gen pojedu tak, ze po dozrani nove generace tu predchozi vybiju a novou generaci nazenu zase nahoru misto te stare, a tak dokola dokud nebude ta treti.
    Holt se o to budu muset trochu vic starat a hrat si na honaka prasat, ale aspon se to vleze do nejake normalni stodoly.

EKG
    EKG --- ---
    BAT: To je squatter, ten se tam pestuje sam ;)

Ted uz ne, dole je to plny gen 2. Jako ze narvany a to mam jeste porad spoustu chodicich konzerv gen 1. Jidla mam tolik, ze jsem presel na tristupnovou vyrobu buchet. Kdyz uz dochazi masu trvanlivost, zabali se do testa, tak vydrzi ve sklepe v amfore dalsich deset dnu. Potom predpect a nakonec dopect. Kdyby neslo jinak, da se jeste pripalit, a kdyz uz ani to nestaci, tak holt zkompostovat. Musim dodelat krouzkovou zbroj, jenom abych vic jedl. Mam jako emigrant trochu odpor k vyhazovani jidla.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Hehe, az ted jsem si vsimnul toho zviratka na poslednim obrazku.
    Toho si tam pestujes na co? :-D
    BAT
    BAT --- ---
    Muj prototyp v Creative modu...

Tam co jsou ted videt prasata je prizemi pro generaci 0.
    Selatka propadnou dirama a vylezou si za zradlem nahoru do prizemi pro generaci 1 (pod dirama zavrene poklopy aby hned nepropadli).
    Az generace 1 vyroste, dojdu otevrit poklopy, a pokud nebudou mit kance, nejakeho jim tam nacpu (zatim pro to neni udelany vstup, ale to uz je detauil).
    Az generace 1 zplodi potomky, propadnou prckove zase dolu, a vylezou si do "prizemi" pro generaci 2, atd. (to uz jsem nestavel, ale celkem budou proste 4 casti - bud vedle sebe, nebo do ctverce).

Diry jsou vytesane, ponechany okraj po obvodu ma sirku 2 voxely.

EKG
    EKG --- ---
    BAT: Kralici maji asi jedinou vyhodu v tom, ze jich je vsude plno. Prasata se nevylihnou jen tak a ovce uz vubec. Takze kdyz neni na vyber, rozhazis pasti, das do nich mrkev a obchazis revir. Jo a kdyz uz pasti, tak aby byly z dalky videt, jestli treba sklaply, jinak se hrozne nachodis.
    EKG
    EKG --- ---
    Zvirata ti hlady neumrou, ztraceji vahu a tim ti klesa sance na vydatnejsi zabijacku. Ale muzou zmizet ve tme.
    EKG
    EKG --- ---
    Takhle to vypada. Dirou pro selata se btw da propadnout, je dobry mit vymyslenou cestu ven, kdyz se to stane. Prehrabovat se v zemi, kdyz se kolem mota dvacet mladejch, to je radost. A co teprve, kdyz tam vyrostou.

EKG
    EKG --- ---
    Divoky jsou nula.
    BAT
    BAT --- ---
    Jak se pocitaji ty generace - prase ktere chytim v divocine je prvni generace?
    Nebo se tou "prvni" mysli az ta prvni u me narozena?
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: LOL, jen co jsem to dopsal (BAT), Alt+tabnu zpatky do hry a koukam, ze jedno velke prase tou dirou propadlo zatimco jsem psal jak moc ti to verim :-)
    Takze tim je to oficialne potvrzene, skutecne se muze stat, ze velke prase nejak propadne 1x1 blok dirou.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Kralici... ma smysl se s nimi patlat, kdyz muzes mit prasata?
    Precijen z prasatek je vseho vic - co ti da kralik, ceho prase neda mnohem vic?
    Maji kralici nejakou vyhodu?

Jinak ja to ted testuju v Creative, a zatim mi zadny velky prase dirou nepropadlo - coz teda nevylucuje, ze by k tomu nemohlo dojit, ale divil bych se (ne, ze bych ti neveril, ale to je jako kdyby jsi mi rikal, ze je zeme kulata... takovy nesmysl :))
    Kazdopadne, jestli jim staci mensi dira, ktere muzu vysekat, tak samozrejme to bude pro jistotu lepsi.

Jen takovy blby dotaz - mala selatka asi nezerou z krmitka?
    Nejak se tem mym nechce vylezt po schodech nahoru za krmitkem - ale schody to neni, videl jsem jedno vylezt az do pulky, takze to jim problem nedela.
    Muzou pomrit, kdyz nebudou blizko prasnice co by je "krmila"?
    ...predpokladam, ze jakmile dorostou, tak by za tim krmitkem sli, ale nevim jestli do te doby nemuzou pomrit hlady :)
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Az na to, ze 1x1 dira taky uplne nefunguje, obcas se nejaky prase zamysli a propadne taky. Lepsi je vysekat dlatem rost. Kouknu na presny rozmery, btw pro kurata je to 7 voxelu. Jo a kralici se taky daji chovat v zajeti. Potrebujes nachytat do pasti, samic je statisticky min. Pak je nakrmis a oni se mnozej ... jako kralici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam