• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    EKG
    EKG --- ---
    Dik, jdu do toho. Napred teda jeste udelam hrebiky a stlucu truhlu, odlozim vybaveni. Pro pripad, ze by me to chtelo nejak vyrazne restartovat, treba rovnou na spawn sveta.

Zase jsem se pristihl, ze moc premyslim. Dumal jsem nad tim, kde vyzebrat peri a zelezo na poradny sipy, a pritom ty bonusy budou krasne fungovat i na vrh ostepem. A ostep ma celkem solidni cisla i sam o sobe, zvlast na hazeni.

BAT
    BAT --- ---
    EKG: Provedeno.
    EKG
    EKG --- ---
    Jj, budu potrebovat povoleni.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Ja se mozna pletu, ale myslim ze by default si hrac muze classu jednou zmenit.
    Je na to client-side prikaz .charsel (zacina teckou, ne lomitkem).

Kdyby ti to neslo, tak to znamena ze kecam a defaultni nastaveni na jednou zmenit je muj vymysl :)
    V tom pripade mi dej vedet a ja ti tu zmenu povolim prikazem /player PLRNAME allowcharselonce, a pak uz to urcite pujde.
    EKG
    EKG --- ---
    Otazka na HR Department ohledne zmeny zamestnani. Da se na serveru zacit znovu? Premyslim, ze bych to dal jako hunter. Lepsi strelba, lepsi luk, vetsi zisk ze zamordovanych zvizatek.

Ale to me mozna budes muset odstranit ze serveru a znovu pustit, pokud to vubec pujde...
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak kdybych nekomu hend neodpovidal, tak to neni proto, ze bych ho ignoroval, ale protoze zrovna nestiham, nebo jsem to prehlednul (i to se stane).
    BAT
    BAT --- ---
    FUMO: Pridej se k nam na Discord https://discord.gg/2ZFmXhgt
    Tam pak pisnes nick co mas ve hre, whitelistnu te, a hotovo.
    (a nemluvili jsme spolu tam uz? mozna v DM? ja uz se v tom prestavam orientvat, je toho hodne, sorry :))
    EKG
    EKG --- ---
    Houby v poradku.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    BAT: a hlavně - houby buď
    a) nehoří
    b) úžasně rychle na spáleništi vyrostly

takže jsem měl houbové žně

Tyhle katastrofy k VS patří a dotvářejí kouzlo.
    (chybí mi zemětřesení a výbuchy sopek :D )
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Pan admin nemel na takovy kouzla cas, protoze pan admin koukal s otevrenou pusou jak hori les!
    A hlavne nemel destnik, tak prece nebude moknout, to da rozum!

A vubec, dobre je to ze ty hnusny stromy shoreli!
    Diky tomu ted mame krasnou Plesatou Horu.
    A navic... pod lesnim porostem bylo jako zazrakem odhaleno lozisko kridy a vapence.

Zkratka, jestli se tady nekdo chysta pana admina obvinovat z nejakeho slendrijanstvi, nebo liknavosti, tak to bych si vyprosoval!
    Sireni takovych jedovatych zvesti nebudeme tolerovat.
    Kazdy kdo se o necem takovem jen naznakem zmini, bude poslan do lomu kopat kameni aby bylo cim zabijet kozy.
    EKG
    EKG --- ---
    Jen me tak napadlo, ze na ten pozar mohl pan admin pustit dest. No ale zase je tam houbova plantaz.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: No je fakt, ze VS je postavene na C# a ten je dilo Microsoftu, tak to by asi sedelo ;)
    EKG
    EKG --- ---
    Tak uz to jde normalne otloukat. Asi to bylo nejake rozpacite na zacatku. Mozna to chtelo jen vypnout a zase zapnout ;)
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Nebo jsi to myslel tak, ze muzes otloukat jakykoliv kamen jakymkoliv kamenem - to urcite ne.
    Napr. Flint nelze otloukat pomoci Claystone, ale Claystone muzes otloukat Flintem.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: V jake verzi hry?
    Ja teda ani driv pred 1.21 RC nezazil, ze by slo otloukat kdejakej kamen.
    Zapni si Creative, nastav filter na "knife blade" a uvidis ze se daji vyrobit z:
    Chert, Granite, Andesite, Basalt, Obsidian, Peridotite, a Flint.

Jestli ti to s vyse uvedenymi kameny nejde, tak bych hledal chybu v nejakem modu, anebo me jeste napadlo nastaveni tlacitek mysi ve hre nebo "Mouse click modifiers" a souvisejici nastaveni Shift-click a Control-click.
    Ale ovladanim to asi nebude, kdyz ti to jde s flintem ale ne s jinymi.

Anebo jsem nepochopil jak to myslis, nebo jsem nepochopil spravne problem.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Normalne drepnes a right click, akorat s ne-pazourkem kliknes dvakrat. Jenze misto aby mi to nabidlo, co chci za tvar, tak to poklada dalsi kameny. Mam jich asi 30, tim to nebude. A zkousel jsem i dat do slotu jen jeden, taky to neproslo. Az jsem pak nasel flint a to uz slo normalne.
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Nakonec jsem to tak vyresil na nasem serveru.
    Na ten lysej kopec, kde shorel cely les, jsem vysypal chalk stone, pokryl tenkou vrstvou chalk gravel, podobne o kus dal limestone a limestone gravel, pak na oba pahorky nahazel jeste forest floor, a final touch bylo nejake poklikani s "erode" brushem, ktery tomu poladi tvary ze to vypada prirozeneji.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Jj, granit treba, zadny problem.
    Ber v uvahu, ze musis mit i v ruce nejaky "knappovatelny" material - jestli jsi treba polozil granite, ale pak uz mel jen claystone (kterej knapovat nejde), tak to nepujde.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: To by bylo v praxi docela slozity.
    Jednak by se musel napsat nejakej skript(mod) v C#, zakladni konzolovy prikazy ti jen rekne koordinaty kde dotazovany typ bloky nasel a to jen do vzdalenosti tve nastavene dohlednosti (mi pripada).
    Takze ti vyplivne senzam treba 50 radku s nejakyma koordinatama, serazeny buh vi podle ceho, a ty to pak musis studovat a premyslet, jak velky by tam ten depozit mohl byt, nakonec se tam v Cerative rezimu teleportnes a teprve tam vizualne zjistis, ze to je depozit 5x3x4 bloky.
    Za to piplani se s tim to nestoji.

IMO je lepsi vygenerovat svet a jen zbezne prolitnout a overit ze ma hezky teren a nejsou zadne glitche.
    A kdyz se ukaze, ze te seed zase vypekl, tak nejaky deposit vyrobis nekde v blizkosti kde se lide usadi...
    Prepnes do Creative, zapnes fly + no-clip, najdes pobliz nejakou prihodnou horu nebo skalu, zajedes pod ni, a creative brushem uvnitr swapnes treba granite za limestone, atp.
    EKG
    EKG --- ---
    Btw podarilo se vam vyklepat nejaky naradi z granitu? Jenom pazourek mi to dovolilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam