• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    EKG
    EKG --- ---
    Tak uz to jde normalne otloukat. Asi to bylo nejake rozpacite na zacatku. Mozna to chtelo jen vypnout a zase zapnout ;)
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Nebo jsi to myslel tak, ze muzes otloukat jakykoliv kamen jakymkoliv kamenem - to urcite ne.
    Napr. Flint nelze otloukat pomoci Claystone, ale Claystone muzes otloukat Flintem.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: V jake verzi hry?
    Ja teda ani driv pred 1.21 RC nezazil, ze by slo otloukat kdejakej kamen.
    Zapni si Creative, nastav filter na "knife blade" a uvidis ze se daji vyrobit z:
    Chert, Granite, Andesite, Basalt, Obsidian, Peridotite, a Flint.

Jestli ti to s vyse uvedenymi kameny nejde, tak bych hledal chybu v nejakem modu, anebo me jeste napadlo nastaveni tlacitek mysi ve hre nebo "Mouse click modifiers" a souvisejici nastaveni Shift-click a Control-click.
    Ale ovladanim to asi nebude, kdyz ti to jde s flintem ale ne s jinymi.

Anebo jsem nepochopil jak to myslis, nebo jsem nepochopil spravne problem.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Normalne drepnes a right click, akorat s ne-pazourkem kliknes dvakrat. Jenze misto aby mi to nabidlo, co chci za tvar, tak to poklada dalsi kameny. Mam jich asi 30, tim to nebude. A zkousel jsem i dat do slotu jen jeden, taky to neproslo. Az jsem pak nasel flint a to uz slo normalne.
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Nakonec jsem to tak vyresil na nasem serveru.
    Na ten lysej kopec, kde shorel cely les, jsem vysypal chalk stone, pokryl tenkou vrstvou chalk gravel, podobne o kus dal limestone a limestone gravel, pak na oba pahorky nahazel jeste forest floor, a final touch bylo nejake poklikani s "erode" brushem, ktery tomu poladi tvary ze to vypada prirozeneji.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Jj, granit treba, zadny problem.
    Ber v uvahu, ze musis mit i v ruce nejaky "knappovatelny" material - jestli jsi treba polozil granite, ale pak uz mel jen claystone (kterej knapovat nejde), tak to nepujde.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: To by bylo v praxi docela slozity.
    Jednak by se musel napsat nejakej skript(mod) v C#, zakladni konzolovy prikazy ti jen rekne koordinaty kde dotazovany typ bloky nasel a to jen do vzdalenosti tve nastavene dohlednosti (mi pripada).
    Takze ti vyplivne senzam treba 50 radku s nejakyma koordinatama, serazeny buh vi podle ceho, a ty to pak musis studovat a premyslet, jak velky by tam ten depozit mohl byt, nakonec se tam v Cerative rezimu teleportnes a teprve tam vizualne zjistis, ze to je depozit 5x3x4 bloky.
    Za to piplani se s tim to nestoji.

IMO je lepsi vygenerovat svet a jen zbezne prolitnout a overit ze ma hezky teren a nejsou zadne glitche.
    A kdyz se ukaze, ze te seed zase vypekl, tak nejaky deposit vyrobis nekde v blizkosti kde se lide usadi...
    Prepnes do Creative, zapnes fly + no-clip, najdes pobliz nejakou prihodnou horu nebo skalu, zajedes pod ni, a creative brushem uvnitr swapnes treba granite za limestone, atp.
    EKG
    EKG --- ---
    Btw podarilo se vam vyklepat nejaky naradi z granitu? Jenom pazourek mi to dovolilo.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: No a muzes treba vygenerovat par desitek svetu, projet je skriptem a pak vybrat nejaky, co bude mit vseho tak rozumne akorat? Bez vapna neni omitka a bez omitky neni ocel, to bych s dovolenim plakal...
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Tak mozna se nejedna o chybu...

Uz mi dost lidi rikalo, ze to muze byt proste smolny RNG.
    Krome toho jsem testnul par svety v singlu
    - bez modu, defaultni nastaveni sveta, random seed i stejyn seed jako mame na serveru
    ...a mel jsem uplne stejny problem vubec nejakou kridu nebo limestone najit.
    BAT
    BAT --- ---
    Mame problemek...
    Zjistilo se, ze krida a vapenec je v nasem svete vzacnejsi nez zlato :)

Konzolovy prikaz mi nasel par desitek bloku, takze existuji, ale pro hrace je prakticky nemozne je najit.
    Zjistuju jestli jsem neco podelal ja, nebo mody, a pak budeme resit co s tim - asi se bude muset vygenerovat novy svet.
    BAT
    BAT --- ---
    Mimochodem: 1.21.0-rc.5
    https://www.vintagestory.at/blog.html/news/v1210-rc5-story-chapter-2-redux-r418/
    ...ale jednou se te stable verze urcite dockame :)
    BAT
    BAT --- ---
    OMNISLASH: To ano, ale tam cekam, ze mu ostatni hraci prirozene pomuzou.
    Ten hrac prijde o nejaky progress, ktery by jinak delal sam, cimz se "okrade" o obsah/zabavu.
    Ale nebude trpet, ze bychom se tam na nej koukali jak nekde ve slipech mrzne a nema ani jak rozdelat ohen natoz co jist.

A teoreticky by slo nejakym modem "zmrazit" veci/bloky v hracove claimu.
    Claimnul by si nejaky svuj brloh a tam by se mu v jeho nepritomnosti nic nekazilo i kdyby na serveru vsichni certi tancovali.
    Zatim jsem takovy mod nenasel, ale nevylucuju moznost ze bych prekousl svou nenavist vuci MS a C#, a ten mod udelal sam.
    Ale doufam, ze to udela nekdo jiny a nebudu muset trpet ja :-D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAT: Pak zase chudak ten, kdo by se chtel pridat na server a zjistil, ze zrovna zacina zima :D Ale jasne, nikdy to nebude ideal.
    BAT
    BAT --- ---
    (sorry za wall of text, zvrhlo se to)

BAT: I kdyz... ted jsem si vzpomnel, ze jsme jen za tu nocni sessionu poskocili v case nejmin o pul mesice.
    Od spusteni serveru jsem behem sveho testovani veci prosustroval asi 3 dny.
    Mesice jsou 12 denni, a den ma 80 minut, parkrat jsme prekocili noc spankem... to jsme za tu noc museli dat aspon 7 dnu.
    (ted jsem koukal an datum ve hre - je tam 2. Cerven - to jsme odehrali tak mesic minus 1 den)

Pointa: je realne ocekavat, ze hrac ktery jeden den nehraje, prijde minimalne o "tyden" ve hre.

Mohli bychom zkusit dny trvajici 2 hodiny.
    Pak by bylo realne ocekavat, ze hra za vecer poskoci o 4 az 5 dnu.
    Jenze to pocitam s aktualnim poctem a rozlozenim hracu, kdy nas par zatim hrajeme jen vecer, a jen par silencu to nekdy protahne do rana.
    Jakmile se do toho primota nekdo, kdo by hral bud/i behem dne, tak za 24 hodin prolitne cely 12 denni mesic (kdyz si par noci preskoci spankem).

Timhle tempem prijde ve hre do tydne a neco zima i kdyby svet zacinal v lednu, a to svet zacina Kvetnem.
    Takze by to chtelo asi delsi mesice - po 12 je nejblizsi moznost 20 denni mesic.

...urcite bych zkusil jaky bude pocit z hrani na 2 hodinovem dni (24h ve hre = 2h realtime), jestli to uz nebude pocitove moc pomale.
    Ja mam ve vetsine her rad 1:1 timescale, ale predstava, ze drepim celou hodinu zavreny v baracku, protoze jeden hrac na druhe strane mapy si nevsiml, ze mu celou dobu piseme aby sel spat at muzeme skipnout noc...

Ten zasadni problem neni v tom, ze se nekomu v batohu zkazi chleba s pastikou,
    ale v tom ze 1 tyden nekdo nebude mit cas hrat a prosvihne tak ve hre celou zimu.
    Budeme muset prijmout, ze tento problem s nami vzdy bude a hru nastavit tak,
    aby to bylo prijemne pro aktivni hrace, protoze tem co se pripoji jednou za tyden
    ten problem vyresit nelze.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: No nevadi. Nazrat do plna a kdyz tak budu mit zaklad kompostu.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Parada!
    Bohuzel, zatim ne. Mod ktery by to jidlo v inventari/hotbaru ochranil, je potreba updatnout pro verzi 1.21.x.

Ale driv nez vecer se tam asi stejne nikdo nepripoji, a kdyz tam nejsou hraci, tak se server zapauzuje.
    A par dnu ti to jidlo snad vydrzi nez se zkazi, takze i kdyz se pridas pozde, tak snad neubehne na serveru tolik casu.
    Aspon uvidime, zda to je neco co budeme muset resit.
    EKG
    EKG --- ---
    Super, funguje to, muzu jit spat. Jidlo v baglu mi vydrzi?
    EKG
    EKG --- ---
    JO, JSEM DEBIL!!!

To bylo vitezne zvolani, kdyby to nebylo zrejme. Tak ale napred dojim snidani.
    BAT
    BAT --- ---
    MALLOCH001: Co bys delal, nic nedelej, dlato zaridime.
    Nejak se s nasim mistrem kovarem domluvis...
    Zrezla kolecka mas? Nebo nejaky material? Nebo chutne ci exoticke pozivatiny?
    Neco se jiste najde. To dohodneme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam