• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHOBOS99: Myslím klasické, já kupuji kilove balení a přesýpám to do plechovky od nějakých ochucenych 🤣 a z té plechovky to fakt mizí...
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Hotovo.

    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    JOPS: plechovka? to zavání praženýma. já myslím obyč a holt si to vážím no a víc prostě nesežeru
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHOBOS99: to jo, ale sednes k nim a plechovka v haji.... :D
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    KOUDY: na dohánění příjmu jsou skvělý kešu oříšky. jsou chutný, zdravý a stačí jich málo, abys z nich měl hodně energie.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Dnešní zvedačka: single leg dl, 46kg, v pátek zkusím přidat ještě dvě kila :). (Radši bych si to nechala na zimu, ale prostě to vyšlo do tohodle strašnýho vedra 🤦)

    JOPS
    JOPS --- ---
    BUDDHA: ve fitku mi tepovka taky nikdy nevystartuje nikam vysoko a pohybuju se kolem podobnych hodnot jako Koudy. Kdyz zvedas zeleza, tak prumerna tepovka je fakt dole. Kdyz jsem parkrat navstivil kruhovy trenink, tak tam moje tepovka rve o pomoc a prumer myslim, ze pod 160 nesel :D A ja teda pri behu normalne pouzivam hrudni pas a hodinky me informuji, kdyz prepalim tepovku nad 169tpm. Ale tyhle zony si nastavil garmin sam podle me nejvyssi tepovky, co mi kdy nameril. A u me treba u behu porad nevim, kdyz prechazim v chuzi, zda to je tim, ze to neudejcham, nebo zda me bolej nohy... Proste telo rika, hele, uz bezis pico dlouho (za sebou mam teprve kilometr :D), chce to trochu si oddechnout. A ja poslechnu. A jinde ctu, ze to je zbytecne, ze telo porad muze, jedinej problem je ta hlava :D
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    JOPS: KOUDY:

    Pánové, já bych si tou Vaší teorií ohledně tepovky nebyl jistý. Ono to bude fungovat, že pro jistou intenzitu se nebude zvedat, resp. že se budete blížit potenciálně svému maximu při rozdílné zátěži, ale nebude to rozhodně nic zásadního pro > 120bpm. To budeš mít až v té hladině aerobní aktivity někde 140-160bpm, kdy to tělo bude reagovat tak, že budeš si schopný víc naložit...

    Už jen to, že Koudy cvičí v posilovně na 105bpm mi nesedí. Buďto má špatný senzor/hodinky, nebo cvičí pod své možnosti. Tyto hodnoty máš v podstatě v klidovém stavu.

    Včera 9.37km , av 152bpm ; 5:45min/km ; profil +- 300m
    SILECIA
    SILECIA --- ---


    Po tříměsíční flakani, pivních sedancich a langosich se hlásím s par kily navrch :( takže zase najizdim na poledance a hlavně úpravu stravy. Wish me luck ;)
    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Já jsem začínal s během tak, že jsem běhal kolem jedné strany fotbalového hřiště, dal jsem si za cíl 10 koleček, ať už během nebo rychlou chůzí. Po cca 10 dnech jsem přidal celé hřiště dokola. Zase 10 koleček, postupně během celé, ale když jsem nemohl, dával jsem to rychlou chůzí. Teď už jsem schopný dát 7 km běhání v celku. Není to bůhvíjaká rychlost, ale běh to je. PS: dnešní fitko úspěšně za mnou.

    JOPS
    JOPS --- ---
    KOUDY: jj, s tim souhlas, cim vic se tomu venujes, tim je "tezsi" tu tepovku vyhnat nahoru. To vidim i na kole, drive, kdyz jsem mel prumernou 20km/h, tak jsem mel tepovku kolem 150tpm, ted kdyz mam prumernou 25km/h, tak se na tech 150tpm ani nedostanu.

    a on ten progres je videt i u toho behu. Vyzobal jsem podobne behy a ten cas je docela znat, ze se to trochu zlepsuje. Ale primarni sport mam porad kolo, ale beh zacinam vyuzivat jako doplnek.

    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Moje řeč. Aspoň je v Šárce místy stín.

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JOPS: ale tak cim ses vic skilled, tim ti tepovka klesa ne?...Ja mel urcite taky vetsi tepovku kdyz jsem mel treba 100 kilo a behal..Ted mam treba ve fitku pri silovym cviceni teplovku 105, aler schvalne se na to priste zamerim tyjo..Ja se snazim behat tak abych byl v tom aerobnim pasmu nebo jak se tomu rika :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    KOUDY: clovece, tepovka 128 a dost? :) neblbni, to se rozehrivas :D

    vcera jsem si dal beh z praci, coz byly 3km. Prvni kilometr jsem byl schopnej celej bezet :D A pak uz to slo dolu. Takze jsem presedlal na indianskej beh :) ale i tak muj PR na 3km, dal zatim nebeham, protoze to zatim nema smysl, ale musim behat pomaleji no.

    A moje prumerna tepovka byla 148tpm na tech trech kilometrech

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BUDDHA: Jojo..Bezim treba kilak a pul a pak pul kilaku jdu a pak zas chvili bezim, ale tepovka 128 mi prijde docela dost, alespon hodinky mi to rikaj..ze uz je to aerobni cviceni :)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    KOUDY: jo fandime, 5km je uz pohyb aspon se nekam apson podivas :) takze todle je nejaky indiansky beh? Kus bezis a dalsi cast jdes?
    Mam 128bpm v zone 1, tak si to nedovedu predstavit. Pri trosce snahy ve sve mizerne kondici teda pri behu funim a tepovkou jdu znacne vys. Kor v tomdle vedru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BUDDHA: Ja beham zatim pomalu abych spaloval madla lasky :D...cil je ted dat na jeden zatah 5 kilasku a neumrit..pak zacnu zlepsovat cas.
    KUBAN88: Ja dam vecer fitko asi..Tam je nastesti klimoska.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KOUDY: já byl ráno cvičit, super a potom jsem se tak přežral, že si to vyčítám - takže si dám večer ještě 2 hodinky nohejbalu :)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    KOUDY: Tepovka av. 128bpm. To ses spíš opaloval a kochal. Taky jsem měl tento nápad včera a bylo to trochu moc. Nejtěžší se vykopat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja byl behat ted..ve triceti stupnich...byl to teda pekne debilni napad, ale nejak jsem prezil :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam