• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    F1GURK4Sport a cvičení - podpořme se navzájem
    Příspěvky a fotografie uživatelů při začátcích cvičení, a i samozřejmě všech dlouhodobě cvičících uživatelů, kteří chtějí třeba jen palcem podpořit úsilí začátečníků, udržení dobré mysli a hlavně to nevzdat.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JOPS: ale tak cim ses vic skilled, tim ti tepovka klesa ne?...Ja mel urcite taky vetsi tepovku kdyz jsem mel treba 100 kilo a behal..Ted mam treba ve fitku pri silovym cviceni teplovku 105, aler schvalne se na to priste zamerim tyjo..Ja se snazim behat tak abych byl v tom aerobnim pasmu nebo jak se tomu rika :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    KOUDY: clovece, tepovka 128 a dost? :) neblbni, to se rozehrivas :D

    vcera jsem si dal beh z praci, coz byly 3km. Prvni kilometr jsem byl schopnej celej bezet :D A pak uz to slo dolu. Takze jsem presedlal na indianskej beh :) ale i tak muj PR na 3km, dal zatim nebeham, protoze to zatim nema smysl, ale musim behat pomaleji no.

    A moje prumerna tepovka byla 148tpm na tech trech kilometrech

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BUDDHA: Jojo..Bezim treba kilak a pul a pak pul kilaku jdu a pak zas chvili bezim, ale tepovka 128 mi prijde docela dost, alespon hodinky mi to rikaj..ze uz je to aerobni cviceni :)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    KOUDY: jo fandime, 5km je uz pohyb aspon se nekam apson podivas :) takze todle je nejaky indiansky beh? Kus bezis a dalsi cast jdes?
    Mam 128bpm v zone 1, tak si to nedovedu predstavit. Pri trosce snahy ve sve mizerne kondici teda pri behu funim a tepovkou jdu znacne vys. Kor v tomdle vedru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BUDDHA: Ja beham zatim pomalu abych spaloval madla lasky :D...cil je ted dat na jeden zatah 5 kilasku a neumrit..pak zacnu zlepsovat cas.
    KUBAN88: Ja dam vecer fitko asi..Tam je nastesti klimoska.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    KOUDY: já byl ráno cvičit, super a potom jsem se tak přežral, že si to vyčítám - takže si dám večer ještě 2 hodinky nohejbalu :)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    KOUDY: Tepovka av. 128bpm. To ses spíš opaloval a kochal. Taky jsem měl tento nápad včera a bylo to trochu moc. Nejtěžší se vykopat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja byl behat ted..ve triceti stupnich...byl to teda pekne debilni napad, ale nejak jsem prezil :)

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Večerní proběhnutí.

    ESMOKE
    ESMOKE --- ---
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOPS: Ok, tak jsem to zrejme spatne predpokladala.
    Jinak k tomu jeste dodam, ze me je treba na zvraceni, ale na rovince si drzim porad stejnou rychlost. Kopce uz jsou spatny. Staci kousicek tycinky, treba 1 cm, proste dostat neco do zaludku a jsem na 15-20 min zase ready. Snizene vnimani okoli k tomu mam, nejaky tres ne. Jak rikas, ze svaly jsou ok, tak u me taky. Jede se mi v tomhle podivnym stavu velice dobre.
    Kdyz mi dojde bezne cukr, tak to poznam ve svalech, ale zaludek je ok. Proste uplne mi umrou nohy. Byva to tak po 50 km. Dam si gelik, protahnu si nohy a za 10 minut muzu zase jet s klidem dal.
    Jeste pro zajimavost existuje ziznak. Kdyz jedes na par hodin a vubec nepijes, pak dorazis domu a napijes se, tak to zaludek neda a jde to vrskem vsechno ven. Neptej se me jak to znam :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    WEWERKA: je fakt, ze jsem se nemeril na chytre vaze... muj fail. A jak rikam, cukr mi uz dosel, vim co to se mnou dela, tohle bylo trochu neco jineho.

    Kdyz mi dosel cukr, tak jsem proste musel z kola slezt a tlacit. Proste uz nebylo odkud brat a stalo se mi to 2x. Tohle bylo trochu jine, nebyl problem s vykonem, ale bylo mi na picu od zaludku, takove to nutkani jako kdyz se Vam chce blejt.

    Pouceni do priste, tycinku s sebou :) mam jich doma plnou krabici, ale zapominam to s sebou brat...

    a kdyz tady ctu o hladaku, tak to je fakt spis to, co jsem zazil 2x, to neni tenhle pripad, co jsem mel v sobotu. V sobotu jsem mel sil porad dost, jenom zaludek stavkoval. Je mozne, ze mi neco nesedlo.

    ŽAKET neboli hlaďák: Postrach, kterému se dá vyhnout | Enervit
    https://enervit.cz/aktualita-vyziva/zaket-neboli-hladak-postrach-kteremu-se-da-vyhnout
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PHOBOS99: Tady k tomu mas vic. Nic nejedl, dostal hladak. Celou dobu docela v tempu na to ze jede na mtb a vetsina trasy kopce. Snizeni vahy o necelych 4 kg mi jen na vodu prijde nejak extremne moc. Samozrejme nejlepsi by byla chytra vaha, ktera by to potvrdila. Nebo by bylo zajimave to porovnat s aktivitou, kdy jedl, zda takhle snizi vahu pravidelne a jde skutecne jen o vodu.
    [JOPS @ Strava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)]

    Kdyz to porovnam treba s mym vcerejsim vyletem. Jsem o trosku lehci. Prumerka 25, silnicka, 113 km. Okolo 4-5l vody/sladkeho piti. Mam dnes o 0,5 kg mene a o 0,6 kg svalu mene. Mereno dnes rano, protoze chytra vaha nefunguje spolehlive hned po aktivite.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    WEWERKA: nesmysl, pil pivo a kolu, cukru měl dost. a i kdyby ne, jednorázová aktivita ti nevezme měřitelné množství svalů
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOPS: No, ja myslim, ze to neni jen voda. Jak to rozebirame vedle. IMO sis tim hladakem zpusobil to, ze ti to sezralo svaly. Cukr potrebujes jako palivo a kdyz dostanes hladak, tak organismus sahne po svalech.

    Kdyz uz sem pisu, tak hodim taky dnesni vyjizdku.

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Nedělní cvičení - hotovo.

    JOPS
    JOPS --- ---
    ja si vcera udelal vylet na kole.
    takovej funfact.
    Vazil jsem se rano (kolem 6 hodiny ranni) po WC. Vaha ukazala 111,6kg. Na kolo jsem sel kolem 14 hodiny. Kdyz jsem prijel z kola, tak si rikam, jak to bude vypadat a ta sama vaha ukazala 107,8kg :D

    jasne, je to voda, ale nejak me to pobavilo a to jsem za ten vylet vychlastal 3,5l tekutin (pivo, kola, voda)



    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    ELISEBBAH: neumim to smazat a opravit na mobilu, tak tady jeste ten paddle

    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Vcera voda a paddle, kteryho bylo hodne, ale spis nemereny ctvrthodinovky. Zkusila jsem i kajak, ale s tim jsem se uplne neskamaradila.

    Dnes chuze s prijemnym prekvapenim. Uz par let chci jit na Camino de Santiago, ale jeste nemuzu. V kazdym pripade porad narazim na to, ze me Camino vola. V St Emilion ziju sest let a teprv dnes jsem narazila na tuhle ceduli. Az jednoho dne vyrazim, vyrazim odsud :)

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dobré ráno všem.

    F1GURK4
    F1GURK4 --- ---
    Dnešní kombo, ráno cvičení a večer rychlá chůze. Včera byl oddychový den, byl jsem s dětma na výletě.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam