• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIDeník vděčnosti
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ARGANNAH: To už pak holt asi záleží na tom, kdo má vnitřní monolog a k jakýmu druhu myšlení ho používá. Takže máš asi minimálně částečně pravdu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SALVATOR: Imho ale ve skutečnosti je. Asi jsme všichni zažili situaci, že je nám blbě, hlas zodpovědnosti říká "ale ještě musíš udělat tohle, udělat támhleto, jít do práce, uklidit, dohnat resty." A pak se do toho vloží jinej hlas, kterej řekne "je ti blbě, jdi si do prdele lehnout, nebo ti bude zejtra ještě hůř a nestihneš už vůbec nic. Šup šup do tepla, čajíček a buď na sebe projednou taky hodnej." Imho ve skutečnosti poměrně běžná situace a divila bych se, kdybys ji nikdy nezažil.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    NEI: Buď v pohodě, vedeš si dobře:)
    Tohle uklidnění sama sebe může vypadat různé, může být popsáno i jinými slovy, ale funguje to.
    Hodně lidí se na sobě snaží pracovat, má nějakou sebereflexi a přemýšlí o svým chováním a tom, co je v hloubi duše trápí nejvíc. Jen existujou lidí, který se s žádnou metodou psychoterapie a s tím spojeného určitého slovníku nikdy nesetkali.
    Je vidět, že jsi udělala pokrok a máš radost, že se cítíš líp. To je super.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NEI: Já s generalizací nezačal ;⁠-⁠)

Moje osobní emocionalita je pak poměrně hodně plochá.
    NEI
    NEI --- ---
    SALVATOR: Ok, děkuji, pane mluvčí za všechny "normální" lidi. :-]

Jaký máš vlastně emoční prožitek? Dokážeš cítit silnou lásku a nebo silnou bolest? Pak by ti možná nemusel být můj imaginární svět tolik vzdálený.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NEI: Aha, to zní zajímavě. Nicméně z popisu se mi zdá, že odpověď na tvoji otázku, jestli je to u lidí bez porouchaný osobnosti úplně běžná věc, zní, že není. Nepotřebujou to.
    NEI
    NEI --- ---
    SALVATOR:
    Co je schematerapie | Institut Schematerapie Praha
    https://www.schematerapie.cz/co-je-schematerapie#
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NEI: Já si myslím, že se můžu v rámci norem považovat za celkem normálního a přiznám se ti, že ani nemám nejmenší představu, o čem to mluvíš.
    NEI
    NEI --- ---
    Včera mi bylo zle. Je asi celkem jedno z čeho, zkrátka mi nebylo vůbec dobře. Mód zraněné dítě.
    Konečně jsem dokázala sama k sobě přijít a imaginativně se obejmout a uklidnit z módu zdravého a laskavého rodiče.

Nevím zda je to u normálních lidí bez porouchané osobnosti úplně běžná věc, ale sama u sebe to považuji za revoluční okamžik.

Sama se sebou jsem vytvořila na ten krátký okamžik krásnou, zdravou a silnou rodinu. Pak jsem teda začala vzápětí plašit jestli nejdu zase do mánie, když cítím takovou sílu a svobodu, ale nejdu, takže dobrý.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jsem vesmíru vděčná za tuhle kamarádku. I když se vidíme tak čtyřikrát v roce.
    HIKY
    HIKY --- ---
    že při aktuální atace schízi nemám černé myšlenky
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    Když si vzpomenu na to, jak mi tolik blízkých lidí říkalo, že jsem celoživotní smolař, dnes mám alespoň jednu věc, na kterou se můžu ohlédnout a být vděčný. Měl jsem štěstí v neštěstí, že jsem přežil něco, co mě mohlo stát život. Zůstávám tu, a to znamená, že ještě není čas, abych šel. Možná je to pro mě šance, abych našel nový smysl, nové cesty a zůstal silný, i když jsem se ocitl na pokraji konce.
    HIKY
    HIKY --- ---
    že už dneska nemám teplotu
    HIKY
    HIKY --- ---
    že mi zabírají léky na ataku schízy
    HIKY
    HIKY --- ---
    chytl jsem nějakej moribundus, už je to tejden
    dneska jsem byl u doktora, nemám covid a ani nemusim brát antibiotika
    Hurááá 😊
    HIKY
    HIKY --- ---
    zavolal mi veehell, mám vyřešené dárky na vánoce, už se těším na silvestra
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Krystalicky obyčejný momenty jako samotářské cesty vlakem.
    Vypnuté sociální sítě.
    A přemýšlení o svobodě, dneska o to víc.

Krásná cesta. Krásnej den.

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jsem upřímně vděčná, že včerejšek proběhl, jak proběhl. A že ho mám za sebou.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já jsem tak strašně vděčná, že se podařila tamta věc. Čím dál tím víc si uvědomuju, jak strašně moc to pro mě znamenalo a jak strašně moc by to ještě znamenat mohlo. Kolikrát ráno vstanu a je to moje první myšlenka - je to tady, povedlo se to, dokázalas to. Jsem strašně vděčná těm, co to umožnili, že to umožnili.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Jsem vděčná za to, že jsem pohyblivá a plně samostatná.
    Jsem vděčná za to, že mám mámu.
    Jsem vděčná za to, že jsem dnes neměla dopravní nehodu.
    Jsem vděčná za to, že mám zdravý děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam