• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: myslím si, že to je zbytečný záděr s tvou prací a minimální potřebou to tam mít. Když už musím na kuchyňské váze vážit pytlík nábojů, co jsem našel pod postelí, stejně musím vědět, kolik ten náboj váží. A to už si pak na mobilu podělím a do aplikace dám rovnou počet těch nábojů. Jako až nebudeš vědět, co tam přidat a až ti to bude fungovat to opravdu důležité, proč ne. Teď mi to přijde zbytečné. Vlastně i to s tím prachem. Buď to odhadnu, nebo si přesypu prach na misku a pak zpátky do butylky. Držet seznam všech butylek všech prachů je pracné. navíc co šarže butylky, to může být jiná váha atd. jen starat se o aktualizace butylek bude pakárna. A orientačně si to změří každý sám. Stejně když mi váha změří, že mám 214 gramů, tak zadávám do RT 0,2kg.
    Přiznám se, že QR a ani čárový kód mě zatím míjí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Delší dobu jsem přemýšlel jak vlastně vést skladovou zásobu prachu, až jsem dnes vymyslel jednoduchej inventarizační systém.

Jak to funguje - uživatel si nadefinuje druhy prachů které používá. V ideálním případě systém bude obsahovat přednastavené váhy kontejnerů prachů jednotlivých výrobců, aktuálně je potřeba si to doplnit sám.

Přes "inventarizačního wizarda" se nastaví prach kterej inventarizuju, navážená hodnota prachu včetně obal (prostě to prdnu na kuchyňskou váhu) a systém by měl dopočítat a doplnit zbytek sám.
    Nepředpokládám, že by to byl proces kterej by podstupoval uživatel často, prostě tím můžu doplnit prach při nákupu nebo při zavádění do systému.

Co si o tom myslíte? Nasadit něco podobného i pro střely? Aktuálně mám třeba odlévané střely v různých krabicích, váhu střely znám, kontejner si zvážím, kontejner + střely taky asi není problém zvážit a zbytek se dá dopočítat. Asi to nebude s přesností na jednotky kusů, ale jestli mám 2500 nebo 2468 střel mi je vlastně skoro jedno...?

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Asi doma najdu nejake obaly od ReloadSwisu. Mrknu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nemate nahodou doma prazdne obaly od ruznych znacek prachu? Potreboval bych je zvazit, tedy vahu prazdneho obalu a uvest kolik v tom puvodne bylo prachu kdyz to bylo plne. Mam takovej napad a chci vyzkouset jak by to fungovalo v praxi
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Zdržuje to, ale bude to myslím dobrý. Nastavení se ukládá, je potřeba to doladit co se týće stylů.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Koncem tydne bych to zkusil nahodit kdyz budu mit cas.
    Ale bude to urcite zas nejaka alfa se spoustou much.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Kdy bude Framework RT dostupný pro testování? Řádově dny, týdny, či měsíce? Je mi jasné, že s tím je hafo práce a (zatím:) tě to neživí, není to pobídka ke spěchu. jen mne tento projekt opravdu zaujal
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    nějakej základ už tam je, zbývá mi odladit spousta formulářů a detailů.

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: já vím, že to není správné řešení - ale na domácím kompu ho využívám všude, kde se nabízí
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Spis ne. Nebo nevim jak by sis predstavoval ze by to fungovalo? Aby to neodhlasovalo vubec a proste by sis na svem kompu byl prihlasenej do aleluja? Neni to spravny reseni, odejdes od pc a pokud by byl bez dozoru, muze ti tam nekdo sachovat. Jako az nekde vzadu jako zlepseni kvality zivota to muzu pridat volitelne mozna.

Za to dostanete volitelnou moznost dvoufaktoroveho overovani 😅
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: když už mluvíš o přihlašovacím formuláři - bylo by možno přidat volbu "Zůstat přihlášen"?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: jen abych to vysvětlil - v podstatě jsem se pokoušel napsat původní verzi aplikace od píky, tzn. psal jsem si to od prvního krůčku uživatele, regisrační formulář, odeslání e-mailu, potvrzení emailu, přes ověřování uživatelů. To už ale není dneska potřeba, používají se frameworky, který maj tyhle funkce vyřešený, vyladěný, ošetřenou bezpečnost, spoustu knihoven které usnadní vývoj atp.

Takže vývoj původní verze by mě brzo jen kousl do prdele a dostal bych se do fáze, kdy to nebudu schopen udržovat. Nicméně už mám základní fce téměř přepsaný do Laravelu, takže asi dobrý.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: klikat si můžeš, ale ve vývoji téhle verze už pokračovat nebudu. Nicméně i nová verze obsahuje prakticky stejnou logiku, takže spíš asi jedině kdyby se díky klikání vylíhl nějakej nápad, tak se můžeš podělit.

Už mám nějakej funkční základ, tak to brzy nasadím k testování na subdoménu.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Takze radeji pockat az to budes mit, nebo ma smysk si dal klikat a zkouset?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Dik, prepisuji to cele do frameworku. To bude trvanlivejsi reseni.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    U tvorby naboju mi nejde zadat OAL na desetiny milimetru. Chci dat 71.1, ulozim, ale prepise se na 71.0
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    U prachu zmizela kolonka aktualniho mnozstvi. Je tam jen velikost a cena baleni, ale nelze zadat, ze mam treba jen pul baleni.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přepisuju RT do Laravelu. Mělo by to zlepšit bezpečnost, výkon a zjednodušit vývoj. Uvidíme.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Ja jsem pro Akordeon. Na mobilu.mi to prijde
    Pokud by vznikl v budoucnu vznikl nejaky centralni seznam naboju od uzivatelu, tak ryxhlost musi byt doplnena delkou hlavne. Unsebe mi n3vadi, ze tam neni, to si clovek.pamatuje.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přemejšlím nad tabs vs akordeon,

Přihlášení
    https://www.reloading-tracker.cz/index-tabs.php

Přihlášení
    https://www.reloading-tracker.cz/index-akordeon.php

Nemůžu se rozhodnout.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nasazeno

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam