• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Tak.to.bych ted potreboval pro tedtovani.prejit uz i na.praktickou cast a zase si nejake naboje prebit, at je muzu polepit QR kodem. Moje bedynka zeje prazdnotou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak, na produkci je verze ve které jde generovat QR kod pro přebíjené náboje viz screen.

Pokud takto vygenerovaný QR kod načtu mobilní appkou, chová se dále stejně jako čárový kod přiřazený k továrnímu náboji, tzn nabídne zbraň odpovídajícího kalibru, načte aktivity uživatele a případně vytvoří záznam ve střeleckém deníku.

Chce to vychytat další stavy, třeba když se pokusím vytvořit záznam v deníku s více náboji než mám skladem a nebo při že se při navýšení skladové zásoby přes QR kod (což už taky funguje) neodečítají komponenty ze kterých je přebíjený náboj vyklikán.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V downloads je ke stažení nová appka která již umí přiřazovat záznamy do střeleckého deníku po naskenování čárového kodu který již byl přiřazen k továrnímu náboji.

Zatím to teda funguje jen pro tovární náboje, takže tovární náboj musí mít přiřazen čárový kod. Poté můžu použít "Přidat záznam do střeleckého deníku" a naskenovat čárák náboje. Automaticky to náboj identifikuje a následuje obrazovka s výběrem zbraně.
    Pak následuje další okno kde kliknut počet vystřelených nábojů, vyberu z dropdown menu aktivity které to načítá z těch co má uživatel definované na webu a předvyplní dnešní datum. Poznámka je volitelná.

Klikám uložit a voilà, záznam ve střeleckém deníku je na webu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ;-)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: opraveno, dík
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Prkotina - v Továrních nábojích na webu se prohodily záhlaví sloupců "Oblíbený" a "Čárový kód" (pod "Oblíbený" jsou fajfky a křížky podle čárkového kódu a vice versa)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Tez jsem to ted zkusil a vsecko funguje imho
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: díky!
    Po smazání čárového kódu šel znova naskenovat (a přiřadit, tentokrát už správně) bez problémů...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Ano, prirazeny carovy kod jde smazat na webu pri editaci tovarniho naboje. Je tam k tomu checkbox a po ulozeni ho to smaze.

Seknuti otestuju jak usnou deti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: jasně ;)
    Já jsem se jen snažil ti nenápadně postrčit priority směrem k tomu střeleckému deníku v telefonu :)

Jinak jsem si to skenování vyzkoušel a je to cool :)
    Jenom mám dvě připomínky
    - je možné smazat (na webu?) již přiřazený čárový kód a naskenovat ho znova? Omylem jsem přikliknul kód SB HV aquillám HV :(
    - při opětovném pokusu o naskenování již jednou naskenovaného kódu (ty SB HV) se appka sekla na "Kontrola čárového kódu..."
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: A presne tyhle veci to bude umet. Na strelnici koupis naboje a pokud uz je mas v systemu tak je jen pipnes appkou a uz se ti nabidne zbran odpovidajici kalibru atd. Zadny dohledavani, nic.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Vsak tu moznost s kavickou v teple domova u webu vam nikdo nebwrw. Tohle je jen moznost jak na jedno pipnuti identifikovat konkretni naboj a manipulovat s nim bez nutnosti se prihlasovat na web a dohledavat ho. Mam treba sest laboraci .38 special, nez se vubec prihlasim na web, vylistuju spravnej a naklikam v deniku tak to budu mit pres appku osmkrat hotovy.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: upřímně řečeno, jsem na to se skenováním krabiček podobně jako TEMPCZ :)
    Pokud bych si měl vymýšlet, tak já bych od appky v telefonu nejvíce ocenil
    1. záznam aktivity do střeleckého deníku = jsem na střelnici, dostřílím a před odchodem domů si naťukám záznam, kolik jsem toho vystřílel
    2. záznam nákupu střeliva (pokud si koupím náboje na střelnici a rovnou je tam spotřebuju
    Všechno ostatní si udělám v klidu doma s kávičkou u monitoru (čímž samozřejmě nejsem proti tomu, aby do budoucna appka umožňovala další/všechny funkcionality webu...)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dulezity info asi je ze nikdo nikoho do pouzivani appky nenuti, nicmene co se tyce webu tak ten uz tak nejak celkem umi co potrebuju a dalsi podnety nejsou tak si hraju. I tak se to da brat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: A klidne je mozny ze az na tom vyvarim dalsi desitky hodin zjistim ze to je k nicemu a jen si komplikuju zivot. Nekdy jsou ty moje predstavy dost neurcite a vlastne mam nejaky soubor vlastnosti co bych rad aby to jako celek umelo, ale ze bych mel jasny plan, to bych lhal. 🙈
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Mam v trezoru nesourodou smes krabicek .22 lr. Treba pet druhu naboju. Kazdy druh ma svuj carovy kod. Vyklikam si pres web jejich typy do tovarnich naboju a pak si sednu k trezoru a po nacteni krabicky a prideleni caroveho kodu uz kazde dalsi nacteni caroveho kodu navysi skladovou zasobu konkretniho naboje. Urcite bych si je mohl i vytridit a vyskladat a rucne spocitat, ale pak je dalsi use case - udelam nakup streliva a pri nacteni appkou caroveho kodu z krabicky se mi hned nabidne navyseni zasoby konkretniho naboje. Nic nikde nedohledavam, nic nefiltruju - pipnu a edituju co presne chci.

Bude to fungovat v opacnem gardu i pro prebijene. Mam na dashboardu oblibenou laboraci - te vygeneruji z webu carovy kod a ten si nalepim na krabicku ve ktere tyhle konkretni naboje prechovavam.

Pri prebijeni uz jen appkou pipnu krabicku a opet automaticky navysuju skladovou zasobu konkretniho naboje.

To same na strelnici, pipnu krabku, automaticky se mi nabizi me kompatibilni zbrane v aplikaci pro zaznam do streleckeho deniku.

Dalo by se rict, ze bych rad aby web byl mozek projektu a appka jeho srdce mam li bejt poetickej 😅
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Ja se priznam, ze jsem rad, ze jsem presel z klinoveho pisma na latinku. Neco ako carovy kod je pro me cerna magie a nemam vubec potuchu, k cemu to je dobre (teda vim, ale nevim, jak by mi to mohlo usnadnit moje aktivity). Vim, ze to kolem toho hodne stavis, ale tato funkce je pro me zcela neuchopitelna.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Kdyby k tomu byl potreba navod muzu to vic rozepsat. Pri editaci tovarniho naboje lze carovej kod pripadne smazat, myslim z webu..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je ke stažení appka, klasicky je to takovej proof of concept ale v tuhle chvíli se zdá že funkční. Zatím pouze pro android a tentokrát mají náskok uživatelé továrních nábojů.

Appka umí fakt jen základ - přes skenování naskenujte čárový kod z krabičky nábojů, pak to nabídne tovární náboje uživatele ke kterým se dá čárový kod přiřadit. Při dalším skenování to již nabízí navýšení skladové zásoby.

Do konce týdne chci přidat kolonku "počet ks v balení" což bude přednastavovat hodnotu při přidávání. Takže jestliže jde o náboje po 50 ks, přednastavím si to a při skenování by se mělo přidávat defaultně každým pípnutím čárového kodu dané množství.

Takže opět - je to alfa - ale uvítám když si to třeba někdo vyzkouší a dá zpětnou vazbu co dál od aplikace chcem nebo co by měla umět. Ale už takhle by měla ulehčit inventarizaci zásob.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Jinak má to fungovat tak, že mobilní appkou načtu z krabičky čárový kod, pak se ověří jestli již u daného uživatele tento čárový kod existuje. Pokud neexistuje, nabídnou se tovární náboje uživatele k přiřazení. Pokud již čárový kod u uživatele existuje nabídne se navýšení skladové zásoby nábojů. Takže ve finále to bude jen o tom typicky po nákupu načíst appkou čárák na krabičkách a počty nábojů skladem samy naskáčou do webové aplikace ke správnému náboji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam