• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Takový to, když půl dne přepisuju kontroler pro parsování dat z chrona protože zjistím, že to nechodí. Snažím se to opravit, furt mi to nefunguje a nakonec přijdu na to, že chyba není u mě, ale export z Caldwell hradel jednou importuje Standardní deviaci jako StdDev: 9.23 a podruhé SD: 5.3 MPS? To se to pak těžko parsujou výrazy.

Asi nastal čas poohlédnout se po něčem lepším, že.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Opraveno
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: asi máš pravdu, řadím do šuplíku s blbostma
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: no já za sebe ani netuším, kolik co má/může vydržet... Pidíp má přes 6000 (z toho 5000 s pružinama DPM), Čuník má mých 1300 plus tak odhadem šesti-osminásobek po předchozích majitelích (a pořád origo pružinu)... Až se něco pos*re, tak budu z celkového počtu výstřelů vědět, při kolikátém to nastalo :)
    Jediné, co mě napadá, že bych mohl hypoteticky využít, je nastavit si "počet výstřelů mezi čištěním" = že by ve střeleckém deníku blikalo něco jako "Vyčisti mě!!!", když se to číslo překročí (od té doby, co střílím stovky týdně, mě čištění po každé střelbě dávno opustilo :D)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    při přidávání továrních nábojů přes appku se objeví chyba přestože náboj se vytvoří. Musím na to mrknout zítra.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: ano, představuju si to jako modulární záležitost - např. vstup pro počet výstřelů od kdy sledovat (checkbox který po zatržení nebo defaultně doplní aktuální stav nábojů) - > textové pole pro poznámku o sledování čeho jde (výměna pružiny)-> připomenou za (pole pro životnost komponenty)

Já to třeba zas tak neprožívám, až mi zbraň umře, tak to servisuju popravdě, ale vím že jsou lidi co mění třeba pružiny po x výstřelech atp.

Ale je to jen nápad kdy se podvědomě snažím vykroutit z tvorby překladů a nápověd.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: podle mě je to silně individuální zbraň od zbraně - to by si každej definoval sám?
    Celkový počet výstřelů z dané zbraně IMHO stačí...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Při venčení dětí mě napadlo, že do střeleckého deníku by šla dodělat funkce na hlídání opotřebení určitých komponent. Např pokud vím, že pružina vydrží x tisíc výstřelů jde to nadefinovat, včetně nějakého progress baru opotřebení atd,

Gimmick nebo by to mohlo bejt užitečný?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: tak oficiálně opraveno.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: jj, relog případně ctrl F5 by mělo pomoct.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: pořád stejné jako na obrázku :(
    (mám vystoupit a nastoupit :))?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Na tu hlášku se podívám večer. Ty náboje by měly být opravené, můžeš vyzkoušet?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Zase se po zadání aktivity do střeleckého deníku objeví ta bílá obrazovka s hláškou {"success":true,"shooting_log_id":NN} :(
    A navíc se mi nabízejí náboje, které nemám (a neměl jsem doteď) zavedené... :(

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V podstatě mám asi hotovou aplikaci pro iOS, bohužel její vydání je vázáno na vývojářský úćet u Apple, což dělá poplatek 99 dolarů ročně.
    U Google to dělá cca pětikilo za doživotní licenci, ale do androidu se pořád ta appka dá dostat aspoň nějak, do apple bohužel bez licence smůla...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: jestli se to neopakovalo, tak jsem se v tom možná hrabal...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE:Jsem se zalogoval do appky, něco prohlížel a dělal, a pak jsem mobila odložil a dělal něco jiného (řádově několik minut - asi jsem to zrovna psal). Pak vezmu mobil, a při nalistování appky ze seznamu mě appka hodila zpátky do přihlašovacího screenu ("Remember me" jsem měl zaškrtnuté...
    Ale teď už to nedělá (takže možná byla chyba na mé straně :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Prosímtě, jak jsi to psal o tom, že tě aplikace odhlašuje? Já si ničeho takového nevšiml...?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Teď, když vím, že mám kliknout na to "Vše", to funguje (y) :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: inventář nábojů už filtr obsahuje. Klikni nahoře na to vše. Možná by stálo za to více to zvýraznit. Nebo myslíš něco jiného?

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: ověřeno, funguje (y)

Jinak základní webová aplikace je podle mě už (téměř) dokonalá (y) - napadají mě už jenom prkotiny :)

K mobilní appce bych měl tyto náměty
    1. celkový stav "skladu" nábojů dle kalibrů (aspoň něco jako je na titulce Dashboardu vlevo na rozkliknutí "Přehled nábojů dle kalibrů") - prostě (v krámě :)) kliknu a hned vidím, kolik čeho doma mám a co bych měl přikoupit :)
    2. (jak už jsem psal v poště) - v appce v "Inventáři nábojů" by bodla filtrace podle kalibrů ( = kliknu na kalibr a teprve pak se mi zobrazí dostupné náboje jen daného kalibru) - ať nemusím prolistovávat celý seznam všech nábojů všech kalibrů (už teď má můj seznam 16 položek, a to v něm mám jenom jedny Lugry...) - BTW tohle by bodlo i v nějaké formě i v Dashboard/Tovární náboje (seznam se stejně bude časem jen rozrůstat až k nepřehlednosti - navíc se náboje řadí podle pořadí vložení) A IMHO (nepoužívám, takže nemůžu ověřit), že je / časem bude analogický problém i ve "Stavu skladu" komponent přebíječů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam