• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: ano, představuju si to jako modulární záležitost - např. vstup pro počet výstřelů od kdy sledovat (checkbox který po zatržení nebo defaultně doplní aktuální stav nábojů) - > textové pole pro poznámku o sledování čeho jde (výměna pružiny)-> připomenou za (pole pro životnost komponenty)

Já to třeba zas tak neprožívám, až mi zbraň umře, tak to servisuju popravdě, ale vím že jsou lidi co mění třeba pružiny po x výstřelech atp.

Ale je to jen nápad kdy se podvědomě snažím vykroutit z tvorby překladů a nápověd.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: podle mě je to silně individuální zbraň od zbraně - to by si každej definoval sám?
    Celkový počet výstřelů z dané zbraně IMHO stačí...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Při venčení dětí mě napadlo, že do střeleckého deníku by šla dodělat funkce na hlídání opotřebení určitých komponent. Např pokud vím, že pružina vydrží x tisíc výstřelů jde to nadefinovat, včetně nějakého progress baru opotřebení atd,

Gimmick nebo by to mohlo bejt užitečný?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: tak oficiálně opraveno.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: jj, relog případně ctrl F5 by mělo pomoct.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: pořád stejné jako na obrázku :(
    (mám vystoupit a nastoupit :))?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Na tu hlášku se podívám večer. Ty náboje by měly být opravené, můžeš vyzkoušet?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Zase se po zadání aktivity do střeleckého deníku objeví ta bílá obrazovka s hláškou {"success":true,"shooting_log_id":NN} :(
    A navíc se mi nabízejí náboje, které nemám (a neměl jsem doteď) zavedené... :(

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V podstatě mám asi hotovou aplikaci pro iOS, bohužel její vydání je vázáno na vývojářský úćet u Apple, což dělá poplatek 99 dolarů ročně.
    U Google to dělá cca pětikilo za doživotní licenci, ale do androidu se pořád ta appka dá dostat aspoň nějak, do apple bohužel bez licence smůla...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: jestli se to neopakovalo, tak jsem se v tom možná hrabal...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE:Jsem se zalogoval do appky, něco prohlížel a dělal, a pak jsem mobila odložil a dělal něco jiného (řádově několik minut - asi jsem to zrovna psal). Pak vezmu mobil, a při nalistování appky ze seznamu mě appka hodila zpátky do přihlašovacího screenu ("Remember me" jsem měl zaškrtnuté...
    Ale teď už to nedělá (takže možná byla chyba na mé straně :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Prosímtě, jak jsi to psal o tom, že tě aplikace odhlašuje? Já si ničeho takového nevšiml...?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Teď, když vím, že mám kliknout na to "Vše", to funguje (y) :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: inventář nábojů už filtr obsahuje. Klikni nahoře na to vše. Možná by stálo za to více to zvýraznit. Nebo myslíš něco jiného?

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: ověřeno, funguje (y)

Jinak základní webová aplikace je podle mě už (téměř) dokonalá (y) - napadají mě už jenom prkotiny :)

K mobilní appce bych měl tyto náměty
    1. celkový stav "skladu" nábojů dle kalibrů (aspoň něco jako je na titulce Dashboardu vlevo na rozkliknutí "Přehled nábojů dle kalibrů") - prostě (v krámě :)) kliknu a hned vidím, kolik čeho doma mám a co bych měl přikoupit :)
    2. (jak už jsem psal v poště) - v appce v "Inventáři nábojů" by bodla filtrace podle kalibrů ( = kliknu na kalibr a teprve pak se mi zobrazí dostupné náboje jen daného kalibru) - ať nemusím prolistovávat celý seznam všech nábojů všech kalibrů (už teď má můj seznam 16 položek, a to v něm mám jenom jedny Lugry...) - BTW tohle by bodlo i v nějaké formě i v Dashboard/Tovární náboje (seznam se stejně bude časem jen rozrůstat až k nepřehlednosti - navíc se náboje řadí podle pořadí vložení) A IMHO (nepoužívám, takže nemůžu ověřit), že je / časem bude analogický problém i ve "Stavu skladu" komponent přebíječů
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: na tom něco je. Nechám si to projít hlavou a můžem to zkusit. Přepsat ty tlačítka je drobnost.

Koukal jsem jak zpříjemnit ty aktualizace a asi budu muset vymyslet něco in-app protože google chce poplatek za vývojářský účet (apple teda taky, ale tam nemám ani build zatím skrz chybějící HW na kterém bych to uvařil takže tady mě to tak netrápí...)

Jo - kdyby se tu vyskytl někdo s Chronama od Garminu, tak pořád platí že sháním logy co z toho lezou. Rád bych implementoval jejich parsování do systému stejně jako to má teď caldwell. Nebo to bude muset počkat až na ně našetřím, rozhoupu se a koupím si je sám :D
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: obrátit? :) "Spotřeba (sken)" a "Navýšení skladu (sken)"
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jinak musím přiznat že jsem sám nešťastnej z těch dvou tlačítek resp názvů Sken & spotřeba a Sken & navýšení skladu. Sám mám občas problém se rozhodnout co vlastně chci :-/

Kdyby někoho napado něco výstižnějšího nebo jak to jinak efektivněji řešit, uvítám návrh.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Opraveno, už to načítá a nabízí kalibry k výběru.

Screen Recording 20241019 150335
    https://youtu.be/-BnfasagQ-8
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: jo, je tam chyba že se nenabízí výběr kalibru. Teď na tom dělám. Btw. už funguje ten filtr v nábojích

https://youtu.be/4OwNaaG9qIU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam